loader
Energie verde si wi-fi gratuit disponibile in cinci puncte centrale din Bucuresti

Energie verde si wi-fi gratuit disponibile in cinci puncte centrale din Bucuresti

Primaria Sectorului 3, BAT Romania si Green Academy continua parteneriatul pentru sustenabilitate

• Patru copaci solari montati in Bucuresti ofera surse de energie verde pentru incarcarea dispozitivelor electronice in format wireless si usb; vizitatorii se pot bucura si de wi-fi gratuit si un moment de relaxare

• Proiectul continua parteneriatul pentru sustenabilitate dezvoltat de BAT Romania alaturi de Primaria Sectorului 3 si Green Academy

• BAT a anuntat noile sale obiective pentru protejarea mediului, precum:

- zero emisii de dioxid de carbon la nivelul intregului lant valoric pana in 2050;

- 100% energie regenerabila pana in 2030;

- toate centrele de productie 100% certificate de catre Alliance for Water Stewardship (AWS) pana in 2025;

- niciun deseu rezultat din activitatea centrelor de productie sa nu mai ajunga in gropi de gunoi pana in 2025.

• Noile obiective sunt vitale pentru atingerea unui viitor mai bun (A Better Tomorrow™) pentru toate partile interesate

Potrivit angajamentului asumat pentru o dezvoltare sustenabila a afacerii sale, BAT Romania continua dezvoltarea proiectelor de responsabilitate fata de mediu si de comunitate, alaturi de Primaria Sectorului 3 si Green Academy. Astfel, cinci copaci solari sunt amplasati in zone centrale din Bucuresti, oferind optiuni alternative de energie verde si contribuind, astfel, la crearea unui viitor mai bun.

Fiecare copac solar ofera o sursa de energie verde capabila sa sustina incarcarea a saptezeci de dispozitive electronice zilnic, in format wireless sau usb. In plus, copacul solar pune la dispozitia vizitatorilor sai acces gratuit la wi-fi, dar si un colt de odihna si relaxare in cadrul unei plimbari prin Bucuresti. Design-ul realizat permite, de asemenea, o integrare armonioasa in peisajul urban si sustine adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu si de comunitate.

Ileana Dumitru, Director juridic si relatii publice pentru Aria Europa centrala si de sud din cadrul BAT, a declarat: ”Copacii solari reprezinta un mod foarte inventiv de a folosi energia solara: un copac alimentat cu energie solara este un generator de energie verde, dar si un spatiu de relaxare si conexiune, atat in mediul online, cat si fizic. Sustenabilitatea este in centrul afacerii noastre si ne bucuram sa fim din nou alaturi de partenerii nostri cu solutii inovatoare si responsabile pentru mediu si pentru comunitate, in drumul nostru catre un viitor mai bun.”

Robert Negoita, Primarul Sectorului 3 din Bucuresti, a declarat: „Numim copaci aceste device-uri moderne si interesante, dar si foarte aspectuoase, si nu cred ca este deloc gresit, deoarece genereaza energie fara sa polueze. Ma bucura faptul ca Sectorul 3 a fost ales din nou de partenerii nostri traditionali, BAT Romania si Green Academy, pentru a initia un astfel de proiect pilot. Si sper ca cetatenii Sectorului nostru si ai Bucurestiului in general, dar si vizitatorii, sa se bucure din plin de copacii solari amplasati in cinci zone importante din Sectorul 3.”

Ionut Varga, Director Executiv Green Academy, a declarat: “Green Academy isi reafirma sprijinul pentru proiectele verzi in comunitate. Odata cu amplasarea primilor copaci solari in centrul Capitalei, reusim sa integram mai multe activitati si tehnologii intr-un format unic si inovator pentru Bucuresti, concept care raspunde unor nevoi cotidiene importante pentru cetateanul modern. Proiectul aduce Capitala mai aproape de standardele unui oras inteligent si combina perfect utilul pentru cetatean cu estetica stradala. Ramanem un partener implicat si angajat pe termen lung pentru servicii publice de calitate in armonie cu o conduita ecologica si un stil de viata constient de mediu.”

Dispozitivele solare montate in Bucuresti (zona Pietei Unirii, zona Pietei Universitatii si zona parcului IOR) au fost realizate de TripAtelier si Mannebunit si reprezinta o noua invitatie de a constientiza importanta gesturilor simple si de a contribui, prin mici schimbari la indemana, la protejarea mediului si a comunitatii. In 2019, BAT Romania, Primaria Sectorului 3 si Green Academy au lansat in premiera campania Alege asumat un oras curat, in care 300 de scrumiere stradale au fost montate pentru colectarea selectiva a mucurilor de tigara si valorificarea lor energetica. Campania a fost dezvoltata ulterior in Constanta si Iasi, urmand ca si alte orase sa se alature in viitor.

Obiectivele de sustenabilitate ale BAT | In 2020, BAT a anuntat obiectivul de a atinge zero emisii de dioxid de carbon provenite din propriile activitati (Scop 1 si 2) pana in 2030 si emisiile produse de-a lungul lantului valoric propriu pana in 2050 (Scop 3). Recent, cu ocazia Zilei Actiunilor Climatice, BAT s-a alaturat campaniei globale sustinute de ONU Race to Zero** si se angajeaza sa atinga pragul de zero emisii de dioxid de carbon pana in 2050. Eforturile si angajamentul companiei fata de standarde inalte de sustenabilitate au fost recunoscute de institutii independente, precum includerea companei in Dow Jones Sustainability Index pentru 19 ani consecutiv (BAT fiind singura companie de tutun listata in prestigiosul World Index in 2020), un rating MSCI BBB si un nivel CDP A List.

Despre BAT

BAT este o companie de top, cu mai multe categorii de bunuri de larg consum, infiintata in 1902. Scopul nostru este de a construi un viitor mai bun prin reducerea impactului afacerii asupra sanatatii, ceea ce presupune:

• angajamentul de a oferi consumatorilor adulti o gama variata de produse cu risc redus**;

• sustinerea clara a faptului ca tigarile provoaca riscuri grave de sanatate si singura modalitate de a le evita este sa nu incepi sa fumezi sau sa renunti la fumat;

• incurajarea celor care altfel ar continua sa fumeze sa treaca complet la produse cu risc redus sustinut stiintific**;

• urmarirea si comunicarea progresului transformarii prin care trecem.

Compania a anuntat ca obiective cresterea numarului consumatorilor de produse cu potential de risc redus la 50 de milioane pana in 2030 si generarea a cel putin 5 miliarde de lire sterline in venituri din aceste categorii de produse in 2025.

Note

* Tintele anuntate in 2020 sunt: cresterea numarului de consumatori de produse care nu implica ardere la 50 de milioane pana in 2030; atingerea pragului de zero emisii de dioxid de carbon pentru Scopurile 1 si 2 pana in 2030, concomitent cu accelerarea obiectivelor de mediu existente pentru anul 2025; eliminarea plasticului de unica folosinta nenecesar si asigurarea faptului ca toate ambalajele de plastic sunt reutilizabile, reciclabile sau compostabile pana in 2025

** Bazat pe dovezile existente si presupunand o trecere completa de la fumat la aceste produse. Aceste produse nu sunt lipsite de risc si provoaca dependenta.

Afirmatii cu privire la viitor

Varianta in engleza a mesajului, precum si o serie de clarificari legate de afirmatiile cu privire la viitor (”forward looking statements”) sunt disponibile aici