loader

Endava da startul programelor de angajare dedicate tinerilor in centrul din Cluj-Napoca

Endava, una dintre companiile de servicii IT cu cea mai rapida crestere din Europa, a lansat programele de anul acesta dedicate studentilor si absolventilor din domeniul tehnologiei, in cadrul evenimentului Open Day din centrul din Cluj-Napoca.

In plus, compania are in prezent peste 60 de pozitii deschise la Cluj pentru dezvoltare software, pe tehnologii precum Java, .NET, Siebel, Sharepoint, dar si pentru testare software si servicii de suport IT, de la activitati de service desk pana la consultanta pentru infrastructuri IT complexe.

 

Programul dedicat absolventilor, axat pe dezvoltare si testare software (Java si .NET), va incepe pe 6 mai, termenul limita pentru trimiterea aplicatiilor fiind 1 aprilie 2015. Participantii selectati vor fi angajati cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata si vor beneficia de doua luni de training-uri intensive, atat in zona de tehnologii, cat si de soft skills, urmand apoi sa fie implicati in proiecte interne si externe din cadrul Endava.

 

Internship-ul din divizia de dezvoltare software a centrului Endava din Cluj-Napoca va incepe la 1 iulie, iar cei interesati de participare pot trimite aplicatiile pana pe 5 mai 2015. Studentii si absolventii selectati vor lucra pe proiecte reale, 6 ore pe zi, timp de 6 saptamani, alaturi de profesionisti cu experienta din cadrul Endava. De asemenea, Endava desfasoara permanent programe de internship in divizia de Managed Services, acestea implicand un program de lucru de 4 ore pe zi, timp de 4 saptamani, in cadrul caruia participantii beneficiaza de training-uri tehnice si de customer care. Unul dintre aceste programe va incepe la Cluj in divizia de Managed Services in 23 martie, iar la final cei mai buni dintre participanti sunt angajati full-time. Toate programele de internship organizate de Endava sunt remunerate.

 

„Endava cauta in permanenta tineri talentati si pasionati care sa se alature echipei noastre. In acest sens, oferim programe dedicate studentilor si absolventilor, prin care incercam sa ii ajutam sa isi dezvolte aptitudinile profesionale si interpersonale si sa le facilitam tranzitia catre debutul unei cariere de succes. Pentru candidatii aflati la inceput de cariera in IT, cele mai importante calitati ar fi dorinta de a invata si de a se adapta la contexte noi. Suntem deschisi pentru a discuta cu persoane care au cunostinte de baza de programare, indiferent daca urmeaza cursurile unei facultati sau sunt inscrisi in programe de reconversie profesionala sau scoli informale, dar si cu persoane care au o experienta profesionala relevanta in domenii de business pentru care Endava dezvolta solutii. Astfel de profile ar fi foarte potrivite, de exemplu, pentru testare software, unde avem in prezent peste 20 de pozitii deschise pentru junior testeri”, a declarat Diana Bocaneala, Head of Talent Management and Recruitment Endava pentru centrul de dezvoltare software din Cluj.

 

 

 

Open Day, evenimentul la care au participat peste 250 de tineri interesati de Endava

Pentru a promova programele de internship si cele dedicate absolventilor, Endava a organizat evenimentul Open Day in centrul din Cluj-Napoca, primul de acest fel desfasurat in noul sediu al companiei. Anul acesta au fost peste 250 de participanti pe parcursul celor trei sesiuni din data de 12 Martie, cu aproape 50% mai multi decat la editia anterioara.

 

„Ne bucuram ca a existat un interes mai mare pentru evenimentul Open Day din acest an - fata de editia din martie 2014, cand au fost 170 de participanti - si credem ca acest lucru este rezultatul investitiilor pe care le facem in dezvoltarea profesionala a oamenilor nostri. In ultimele luni am derulat un program de dezvoltare a viitorilor lideri din organizatie, am lansat o initiativa prin care sa incurajam, in cadrul unor sesiuni informale, un schimb de experiente intre colegi si am lansat si o platforma de e-learning pentru programul nostru Endava University, prin care toti angajatii au acces la calendarul de sesiuni de training organizate intern si la toate materialele de training. De asemenea, avem in permanenta initiative axate pe work-life balance”, a mai precizat Diana Bocaneala.

 

Anul acesta, angajatii Endava care au trecut prin programele dedicate absolventilor in anii trecuti au prezentat proiectele interne realizate de ei, folosite deja de catre colegii lor din toate locatiile Endava sau care urmeaza sa fie lansate in urmatoarele luni, precum Endava Library – managementul cartilor disponibile angajatilor pentru studiu, respectiv o aplicatie construita ca un joc pentru incurajarea implicarii angajatilor in diverse activitati interne, de la training-uri si prezentari, pana la activitati de responsabilitate sociala.

 

Majoritatea participantilor la evenimentul Endava Open Day au fost studenti si masteranzi, dar au fost prezente si persoane care doresc sa se reconverteasca profesional si care sunt in mod special interesate de programele de Testare Software si Managed Services. Acestia au fost interesati de procesul de selectie, profilele cautate pentru programele dedicate absolventilor, diferentele intre programele de internship si cele de graduates, precum si de urmatoarele etape de dezvoltare profesionala in cazul in care raman in companie.

 

„In departamentul de Managed Services, ne mandrim cu echipa de Service Desk, care in 2014 a fost desemnata castigatoarea categoriei Best Managed Service Desk in cadrul galei anuale organizata de catre Service Desk Institute (SDI), acesta fiind cel mai ravnit premiu din domeniul serviciilor de suport IT din Europa. Rolul de Service Desk Analyst se adreseaza in special tinerilor absolventi sau studentilor in ani terminali sau la master. Cautam oameni cu cunostinte foarte bune de limba engleza, fara background in IT si carora le place sa fie in contact cu oameni din culturi diferite si sa rezolve probleme generale de folosire a calculatorului. Dincolo de aceasta, echipa de Service Desk este locul cel mai potrivit din care se poate creste spre alte roluri in echipele de suport IT; pentru foarte multe dintre pozitiile noi pe care le deschidem, ne uitam mai intai la talentele din Service Desk”, a spus, la randul sau, Dana Pop, Head of Talent Management and Recruitment pentru divizia Managed Services a Endava.

 

Acest articol a fost furnizat de Endava, http://www.endava.com.
 

Autori

foto
DOINGBUSINESS.RO SRL