loader
Digital Realty si Schneider Electric s-au asociat pentru a lansa initiativa de economie circulara pentru centrele de date

Digital Realty si Schneider Electric s-au asociat pentru a lansa initiativa de economie circulara pentru centrele de date

Proiectul urmareste sa prelungeasca si sa mentina durata de viata a sistemelor mission critical la PAR6

Schneider Electric a incheiat un parteneriat cu Digital Realty (NYSE: DLR), cel mai mare furnizor global de solutii de interconectare pentru centre de date, solutii de colocare si interconectare independente de operator pentru a contura o initiativa inovatoare de economie circulara la centrul sau de date Paris 6 (PAR6).

Proiectul urmareste sa prelungeasca si sa mentina durata de viata a sistemelor mission critical la PAR6, inclusiv echipamentele sale electrice Schneider Electric de joasa tensiune si medie tensiune, aparatele de comutare si sursele de alimentare neintreruptibila (UPS) trifazate, in concordanta cu angajamentele de mediu, sociale si de guvernanta (ESG) ale Digital Realty.

Acesta include capacitatea de a reutiliza piese cheie ale infrastructurii si componentelor electrice, in timp ce initiaza noi programe de preluare, reciclare si reconditionare pentru a ajuta la reducerea deseurilor electronice ale companiei, a emisiilor sale Scope 3 si eliminand utilizarea gazelor cu efect de sera daunatoare (GES), cum ar fi SF6. In plus, aceasta initiativa, care include un plan de realizare a unei evaluari de intinerire a bateriilor - o premiera in industrie, menita sa extinda ciclul de viata al bateriilor UPS VRLA - va adera la principiile cheie ale economiei circulare. In general, ambitia este de a crea o strategie care sa permita Digital Realty sa reproduca, sa implementeze si sa-si extinda initiativele de circularitate in toate site-urile din Europa.

In urmatorii 3-5 ani, proiectul de circularitate este asteptat sa ajute Digital Realty sa economiseasca si sa evite 50%-70% din carbonul incorporat in echipamentele sale LV, MV si UPS-uri trifazate, prelungind in acelasi timp ciclul de viata al echipamentelor si permitand Digital Realty sa-si imbunatateasca considerabil impactul asupra mediului.

Ne adaptam constant strategia si operatiunile pentru a face fata provocarilor dezvoltarii sustenabile: circularitatea echipamentelor, in acest caz a echipamentelor electrice, este una dintre parghiile majore pentru decarbonizarea activitatilor noastre si a lantului nostru valoric. Aici se realizeaza colaborarea noastra cu Schneider Electric, un partener de peste 20 de ani”, a declarat Fabrice Coquio, Senior Vice President si Managing Director Digital Realty, Franta. „A fi un bun cetatean global nu este doar o cale potrivita de actiune, ci tine de bun simt in business si, pe masura ce avansam, ambitia noastra este sa ne ajutam clientii sa-si atinga si sa-si depaseasca obiectivele de mediu, valorificand in acelasi timp serviciile noastre.

La sfarsitul anului 2022, Digital Realty a abordat diviziile Schneider Electric Secure Power, Sustainability and Circular Economy, comandandu-le un nou studiu de consultanta privind circularitatea, care sa detalieze o serie de recomandari si imbunatatiri in materie de sustenabilitate la centrul sau de date PAR5, site-ul care a fost identificat initial pentru prima faza de testare si analiza.

Incepand cu sistemele sale de distributie si UPS, Schneider Electric a intreprins o analiza detaliata a infrastructurii PAR5 a Digital Realty, compiland date de referinta si explorand noi idei care ar accelera angajamentele sale de decarbonizare. In urma analizei, Schneider Electric a aplicat fiecare dintre diferitele cazuri de utilizare la principiile cheie ale economiei circulare, inclusiv programele de intretinere, reutilizare, reconditionare si reciclare, si a oferit Digital Realty o strategie de circularitate noua si imbunatatita, care a calculat beneficiile anticipate de business si de mediu – inclusiv o reducere a costurilor, CO2, gaze nocive si deseuri electronice.

Strategia a detaliat, de asemenea, o abordare de implementare in patru etape care digitiza, prelungea, reconditiona si reutiliza echipamentele sale critice cu ajutorul partenerilor locali si includea preluarea, inlocuirea si eliminarea responsabila a activelor sale de infrastructura fizica. Aceasta abordare permite Digital Realty sa modernizeze si sa refoloseasca parti ale UPS-ului sau trifazic, in timpul procesului de modernizare progresiva, intretinere si digitalizare ca parte a Planului sau de service EcoStruxure.

In primele luni, proiectul de circularitate a realizat economii de 3,7 tone de CO2 ca urmare a modernizarii, reconditionarilor si inlocuirilor echipamentelor UPS. De asemenea, se asteapta economii suplimentare de emisii prin implementarea SM AirSeT de la Schneider Electric, aparatul de comutare MT fara SF6, care utilizeaza tehnologia consacrata a aerului si a vidului pentru a oferi operatorilor de centre de date sustenabilitate, eficienta si siguranta electrica sporita.

In vreme ce cresterea centrelor de date europene atinge un nivel record, determinata de adoptarea AI, este imperativ ca operatorii din regiune sa exploreze si sa inoveze in abordarile lor privind sustenabilitatea”, a declarat Marc Garner, Senior Vice President, Secure Power division, Schneider Electric, Europa. „Pe masura ce privim spre viitor si cererea creste, este vital ca progresul tehnologic sa se miste mana in mana cu principiile economiei circulare – asigurandu-ne ca reusim sa construim centrele de date ale viitorului in mod responsabil pentru urmatoarea generatie.”

Alte rezultate ale proiectului de economie circulara al Digital Realty vor fi dezvaluite in 2025. Pentru mai multe informatii despre serviciile de sustenabilitate pentru centrelele de date ale Schneider Electric – vizitati site-ul web.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie, prin intermediul unor solutii inteligente, este un drept fundamental al omului.

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii de automatizari, software si servicii integrate pe zona energetica in timp real, pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care ne impartaseste telul si valorile.

www.se.com/ro

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL