loader

Dentons lanseaza 'Ghidul de Investitii in Proiecte de Energie Regenerabila in Europa’

Prioritatile pentru expansiunea energiei din surse regenerabile, determinate de politica energetica a UE, impun stabilirea unor obiective nationale pentru fiecare stat membru al UE si influenteaza deopotriva tarile vecine din Europa si Asia Centrala.

In ultimul deceniu, Europa a inregistrat o dezvoltare galopanta a energiei produse din surse regenerabile, sectorul fiind in continua crestere. Prioritatile pentru expansiunea energiei din surse regenerabile, determinate de politica energetica a UE, impun stabilirea unor obiective nationale pentru fiecare stat membru al UE si influenteaza deopotriva tarile vecine din Europa si Asia Centrala.


Cu toate ca structurile de reglementare si comerciale ale pietelor locale difera adesea in mod substantial, guvernele si autoritatile de reglementare se confrunta cu probleme similare. Totodata, politicile si legislatia nationala in domeniu, continua sa evolueze. Pentru dezvoltatorii si investitorii in surse regenerabile, succesul comercial depinde de mai multi factori printre care: intelegerea si anticiparea tendintelor actuale si viitoare, identificarea oportunitatilor pe masura ce acestea apar, minimizarea riscurilor si punerea in aplicare a unui model activ de business, capabil sa suporte socuri sau incertitudini.


Anda Todor, Managing Partner, Dentons Bucharest, a comentat „Ghidul abordeaza factorii majori care influenteaza investitiile si constrangerile in proiecte de energie regenerabila in 16 jurisdictii in care firma noastra este prezenta si credem ca este un instrument util pentru jucatorii care actioneaza in acest sector.”


Descarcati Ghidul nostru de Investitii in Proiecte de Energie Regenerabila in Europa. Ghidul ofera rezumate cu privire la perspectivele proiectelor de energie regenerabila in 16 jurisdictii din Europa si Asia Centrala, jurisdictii cu industrii active in energia regenerabila si potential semnificativ in acest domeniu. In fiecare caz in parte, analizam contextul general si potentialul intrinsec pentru dezvoltarea proiectelor din surse regenerabile, factorii decisivi in industrie precum si constrangerile si riscurile la care sunt supusi investitorii.


Dentons a realizat acest ghid in colaborare cu Bloomberg New Energy Finance.