loader
Deloitte Romania da startul inscrierilor pentru cea de-a 20-a editie a competitiei Technology Fast 50 Europa Centrala

Deloitte Romania da startul inscrierilor pentru cea de-a 20-a editie a competitiei Technology Fast 50 Europa Centrala

Deloitte Romania da startul inscrierilor pentru cea de-a 20-a editie a competitiei Technology Fast 50 Europa Centrala, prestigiosul clasament regional care se adreseaza companiilor cu o crestere accelerata in domeniul tehnologiei.

Companii locale mari si mici, publice sau private, se pot inscrie acum in competitie, simultan cu cele din alte 17 tari din Europa Centrala, respectiv Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Montenegro, Polonia, Serbia, Slovacia si Slovenia.         

Competitia Deloitte Technology Fast 50 Europa Centrala este un program care recunoaste cele mai dinamice 50 de companii din regiune in domeniul tehnologiei, in functie de cresterea procentuala a veniturilor in ultimii patru ani si include companii din toate sectoarele conexe – comunicatii, tehnologii pentru mediu, fintech, hardware, sanatate si stiinte medicale, media si divertisment, software. Competitia ofera companiilor care isi desfasoara activitatea in domeniul tehnologiei, atat celor mature, cat si celor emergente, o platforma prin care isi evidentiaza pozitia de lider in domeniul lor de activitate.    

Pentru editia 2019 a competitiei Fast 50, castigatorii vor fi desemnati in functie de cresterea veniturilor inregistrate in intervalul 2015-2018. Pentru a fi considerate eligibile in topul Fast 50 Europa Centrala, companiile trebuie sa indeplineasca mai multe criterii financiare. Astfel, trebuie sa aiba venituri operationale anuale de minimum 50.000 de euro in primii trei ani (2015-2017), si de cel putin 100.000 de euro in 2018, sa aiba sediul central in Europa Centrala si sa dezvolte sau sa produca tehnologii patentate sau sa detina drepturile de proprietate intelectuala asupra acestora.

„Competitia Technology Fast 50 Europa Centrala reprezinta rampa de lansare a multor jucatori locali care au devenit lideri de piata, fapt care consolideaza pozitia Romaniei in prima linie a inovatiei in tehnologie nu numai la nivelul Europei Centrale, dar si la nivel global. Companiile recunosc Fast 50 ca o modalitate de a obtine recunoasterea regionala, europeana si mondiala”, explica Dinu Bumbacea, Partener Coordonator Consultanta, Deloitte Romania, si coordonatorul programului Technology Fast 50 Europa Centrala in Romania.

Romania s-a implicat in aceasta competitie in 2008 si de atunci, 30 de afaceri locale au fost fie incluse printre cele 50 de companii care au inregistrat cea mai mare crestere din Europa Centrala, fie au fost primit distinctii la categoriile speciale, cum ar fi „Rising Stars” sau „Big 5”. De exemplu, UiPath, lider global in automatizarea robotizata a proceselor, a fost una dintre companiile romanesti recunoscuta in 2017 cu premiul „Rising Stars”. Agentia de voiaj Vola.ro a fost premiata pentru „Cea mai mare crestere din Europa Centrala” in 2011 si a detinut pozitia de lider pentru urmatorii doi ani consecutivi.

In 2018, doua companii romanesti au fost prezente in clasamentul Fast 50, Trencadis si Mondly. Prima, specializata in solutii software pentru mediul public si privat, fondata in 2007, s-a clasat pe locul 13, cu o rata de crestere a veniturilor de 730%. A doua, Mondly, o platforma care utilizeaza tehnologii de ultima ora precum chatbots cu recunoastere vocala, realitate augmentata si virtuala pentru a ajuta utilizatorii sa invete limbi straine, a intrat in categoria „Rising Stars”.

Competitia are trei categorii – „Fast 50”, „Rising Stars” si „Big 5” - si doua recunoasteri speciale – premiile „Most Disruptive Innovation” si „Social Impact”.

Impactul programului Fast 50 se extinde dincolo de Europa Centrala. Toate companiile participante care indeplinesc criteriile programului (nu numai cele care intra in Top 50) au si posibilitatea de a fi recunoscute in Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) in clasamentul Fast 500. Pe langa initiativele Fast 500 ale Deloitte din Statele Unite ale Americii si regiunea Asia-Pacific, acest lucru le va aduce recunoastere la nivel local, national, international si expunere in social media.

Inregistrarea online si alte informatii privind criteriile de eligibilitate sunt disponibile pe site-ul regional Technology Fast 50, www.deloitte.com/fast50ce. Candidatii eligibili vor fi inclusi automat in competitia Deloitte EMEA Technology Fast 500.

Perioada de inregistrare se incheie la 31 iulie 2019. Rezultatul clasamentului va fi anuntat in octombrie 2019.

Lista castigatorilor editiilor precedente este disponibila aici: www.deloitte.com/cefast50.

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL