loader
Deloitte Romania a asistat cea mai mare companie de panificatie din lume, Grupo Bimbo, in intrarea pe piata din Romania prin achizitia liderului local de profil Vel Pitar

Deloitte Romania a asistat cea mai mare companie de panificatie din lume, Grupo Bimbo, in intrarea pe piata din Romania prin achizitia liderului local de profil Vel Pitar

Tranzactia, care marcheaza intrarea Grupo Bimbo pe piata din Romania, a fost finalizata la inceputul anului 2023

Deloitte Romania a asistat compania mexicana de panificatie Grupo Bimbo, liderul global in domeniu, in procesul de preluare a liderului pietei locale de profil Vel Pitar de la fondul de capital privat NCH Capital, cu sediul in SUA. Tranzactia, care marcheaza intrarea Grupo Bimbo pe piata din Romania, a fost finalizata la inceputul anului 2023.

Deloitte Romania a coordonat procesul de achizitie si a asistat Grupo Bimbo pe tot parcursul tranzactiei prin intermediul echipei de corporate finance, formata din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Florin Paunescu, Director, Angelos Fragkos, Manager, si Ruxandra Vasile, Asociat Senior. Echipa de servicii de suport in tranzactii, formata din Vlad Balan, Director, Laura Necsuliu, Asociat Senior, Andreea Voinea, Asociat Senior, si Andrea Artin, Asociat, a acoperit procesul de due diligence financiar, in timp ce echipa de investigare a fraudelor, alcatuita din Burcin Atakan, Partener, Irina Chiriac, Director adjunct, Laura Avram, Asociat Senior, Emil-Ioan Borza-Dediu, Asociat Senior, si Vasile Beleuta, Asociat Senior, a asigurat procesul de due diligence in linie cu prevederile legii privind faptele de coruptie (Foreign Corrupt Practices Act - FCPA). Echipa multidisciplinara i-a inclus, de asemenea, pe expertii in fiscalitate Dan Badin, Partener, Mihaela Iacob, Manager Senior, Laura Bobar, Manager Senior, Ana Irina Bica, Consultant Senior, si Ioana Siretchi, Consultant Senior, care au acoperit procesul de due diligence fiscal si au oferit consultanta fiscala, si pe avocatii Florentina Munteanu, Partener, Gabriela Ilie, Senior Managing Associate, si Irina Picos, Senior Associate, de la Reff & Asociatii | Deloitte Legal, care au asigurat demersul de due diligence in dreptul muncii.

Finalizarea acestei tranzactii de referinta este rezultatul mai multor luni de munca pe tot parcursul anului trecut si marcheaza intrarea celei mai mari companii de panificatie din lume pe piata din Romania. As dori sa multumesc Grupo Bimbo pentru ca ne-a dat ocazia de a ne implica in acest proiect de referinta si speram sa integreze rapid si cu succes businessul preluat in echipele globale si regionale”, a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanta Financiara, Deloitte Romania.

Grupo Bimbo este cea mai mare companie de panificatie din lume, cu prezenta in 34 de tari situate in America, Europa, Asia si Africa. La sfarsitul lunii decembrie 2022, grupul avea o capitalizare de piata anuala de 19 miliarde de dolari si peste 137.000 de angajati.

Vel Pitar, liderul pietei de profil din Romania, detine zece fabrici si are aproximativ 1.800 de angajati.

Deloitte furnizeaza la nivel global servicii de audit, consultanta fiscala si juridica, consultanta, consultanta financiara si managementul riscului catre aproximativ 90% din companiile prezente in topul Fortune Global 500® si catre mii de companii din sectorul privat. Expertii firmei contribuie la atingerea unor rezultate masurabile si de durata, care ajuta la consolidarea increderii in pietele de capital, care permit companiilor sa se transforme, sa prospere si sa deschida calea catre o economie mai puternica, catre o societate mai echitabila si o lume sustenabila. Cu o istorie de peste 175 de ani, Deloitte acopera peste 150 de tari si teritorii. Obiectivul sau este sa creeze un impact vizibil in societate cu ajutorul celor aproximativ 415.000 de profesionisti la nivel mondial.

Deloitte Romania este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din tara noastra si ofera, in cooperare cu Reff & Asociatii | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanta fiscala, servicii juridice, de consultanta si managementul riscului, consultanta financiara, solutii de servicii si consultanta in tehnologie, precum si alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 3.000 de profesionisti.

Pentru a afla mai multe despre reteaua globala a firmelor membre, va rugam sa accesati www.deloitte.com/ro/despre.

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL