loader

Competente pentru competitivitate, un proiect tehnologic care vine in sprijinul pietei muncii din Romania

Microsoft Romania si eJobs lanseaza proiectul „Competente pentru competitivitate”, care isi propune sa informeze candidatii aflati in cautarea unui loc de munca despre nivelul de competente digitale solicitat de angajatorii care recruteaza.

De asemenea, proiectul vine in sprijinul candidatilor care doresc sa-si imbunateasca nivelul de cunostinte digitale pentru a deveni mai eficienti si competitivi pe piata muncii.

 

Pentru anul 2015, Comisia Europeana a publicat informatiile referitoare la indicele economiei si societatii digitale (DESI), care arata ca 59% dintre locuitorii Uniunii Europene au competente digitale de baza. Comparativ, doar 20% dintre romani detin competente digitale de baza. Mai mult, statisticile internationale arata ca 90% dintre slujbe vor necesita cel putin competente digitale de baza pana in 2020. Astfel, interesul companiilor din Romania pentru atragerea candidatilor „digitalizati” se incadreaza in acest trend, vizibil pe piata globala a muncii.


In acest context, eJobs a realizat in perioada septembrie - noiembrie 2015 o analiza care arata ca aproape jumatate (45,6%) dintre angajatorii care aveau anunturi de angajare pe platforma eJobs, cea mai mare platforma de recrutare din Romania, isi doresc, conform ceritelor explicite din anunturi, angajati care sa stie sa foloseasca pachetul Microsoft Office.


Defalcat pe competente specifice ale suitei Microsoft Office, cele mai multe solicitari se refera la Excel, urmat de Word si PowerPoint.


Despre proiectul Competente pentru competitivitate


Proiectul „Competente pentru competitivitate” va include doua componente esentiale. Candidatii eJobs se vor putea informa cu privire la nivelul de competente solicitat de angajatorii romani si importanta dezvoltarii acestora pe piata locala, dar si cu privire la tehnologiile care te ajuta sa devii un angajat mai eficient si productiv chiar de pe pagina programului, din cadrul eJobs.


A doua componenta vine in intampinarea directa a nevoilor candidatilor si angajatilor romani care vor sa-si dezvolte competentele digitale. Astfel, Microsoft ofera gratuit 70 de cursuri online de Office 2016, in valoare totala de peste 77.000 lei, disponibile pe platforma programului „Competente pentru competitivitate”, cu ajutorul carora candidatii romani vor putea accesa 4 module din pachetul Office 2016, care includ peste 300 de lectii video interactive si 40 de teste practice in urma carora vor putea obtine diplome recunoscute in Romania de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii, sau international (certificarea Microsoft Office Specialist), in urma sustinerii examenului aferent, acreditat de Autoritatea Nationala pentru Calificari.


Solutiile de productivitate din suita Microsoft Office, folosite de peste un miliard de oameni din intreaga lume, se afla in topul celor mai cerute cerinte digitale de catre angajatorii din Romania. Suita este oferita si pe piata din Romania in diverse optiuni de cumparare. Detalii pe website-ul companiei, aici.


Microsoft este lider mondial in furnizarea de platforme si solutii de productivitate pentru o lume mobile-first, cloud-first, avand ca misiune sprijinirea fiecarei persoane si organizatii de pe planeta pentru a-si dezvolta potentialul la maxim.
 

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL