loader
Ce joburi au cautat specialistii si managerii in luna ianuarie pe platforma de recrutare  eJobs

Ce joburi au cautat specialistii si managerii in luna ianuarie pe platforma de recrutare eJobs

Peste 300.000 de aplicari in retail, 100.000 in prestari servicii si tot atatea in IT si aproape 90.000 in banci si servicii financiare

Aproximativ 60.000 de candidati din categoriile de experienta mid-level (2-5 ani de experienta), senior level (peste 5 ani de experienta) sau manageri au aplicat in luna ianuarie pe eJobs.ro pentru un loc de munca in Romania sau in strainatate. Cele mai cautate au fost joburile postate de angajatorii din retail, prestari servicii, IT ori banking si servicii financare, aceste domenii cumuland aproape 600.000 de aplicari in prima luna a anului. Alte domenii care au suscitat un interes crescut in randul acestor candidati au fost industria alimentara, constructiile, auto, publicitate / marketing / PR sau farma.

”Inceputul de an a fost unul in care specialistii pare ca s-au reactivat. Asta si pentru ca au vazut ca a crescut exponential numarul de locuri de munca din piata, inclusiv cele compatibile cu nivelul lor de pregatire si experienta. Dincolo de numarul mare de joburi din retail si din call-centere, luna ianuarie a venit cu multe oferte in sectoare precum banking, IT sau farma, iar candidatii cu experienta vor sa profite de aceste ferestre de oportunitate”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

Petse 60.000 de aplicari au fost depuse si pentru joburile din strainatate. La fel ca in anii trecuti, cei mai multi candidati au optat pentru un loc de munca in Germania, Olanda, Marea Britanie, Franta sau Danemarca, Italia si Spania fiind prezente mai degraba in aplicarile candidatilor fara experienta sau ale celor din categoria blue-collar. Tot in ceea ce priveste alegerile celor care vor sa lucreze in 2021 in afara Romaniei, domeniile care au atras cele mai multe aplicari au fost constructiile, transport / logistica, retail prestari servicii, productie si IT.

”Comparativ cu anii trecuti, mai putin 2020, inca ne aflam la un nivel destul de scazut in ceea ce priveste dorinta romanilor de a pleca sa lucreze in strainatate, cu toate ca numarul de joburi postate de angajatorii din afara tarii pare sa creasca in mod constant. Este nevoie de candidati, ofertele companiilor sunt atragatoare, insa decizia de a pleca din tara in aceasta perioada este considerata in continuare riscanta. Asta desi timpul mediu necesar gasirii unui job in Romania este mai mare decat era in 2019 sau in 2018”, explica Bogdan Badea.

Cei mai activi specialisti in cautarea unui job au fost cei din orasele mari ale tarii – Bucuresti, Cluj Napoca, Timisoara, Brasov, Iasi sau Ploiesti.

In acest moment, peste 25.000 de locuri de munca pentru Romania si strainatate sunt disponibile pe www.ejobs.ro. Dintre acestea, aproximativ 16.000 se adreseaza candidatilor din categoriile mid-level, senior level sau managerilor.

Autori

foto
EJOBS GROUP SRL