loader

Business Review organizeaza un eveniment nou dedicat IMM-urilor: SMEs How to

Publicatia de afaceri Business Review organizeaza un eveniment nou dedicat IMM-urilor: SMEs HOW TO in data de 26 iunie 2013, la Hotel Pulman, sala New York

Evenimentul pune la indemana  proprietarilor, antreprenorilor si managerilor solutii si resurse  despre cum sa acceseze solutii de finantare pentru afacerea lor si cum sa isi reduca semnificativ costurile.

 

De ce sa participi la o conferinta dedicata IMM-urilor?:

  • Aflati mai multe despre accesarea fondurilor europene si  programme de finantare special concepute pentru IMM-uri
  •  Aflati perspectiva investitiilor din sectorul privat si povestile lor de success
  • Ai la dispozitie studii relevante despre sectorul imm-urilor in Romania si care sunt concluziile pentru 2013
  • Oportunitatea de networking cu oamenii cheie din  acest sector

 

Evenimentul promite sa aduca impreuna antreprenori, autoritati locale, organizatii de sprijin  pentru IMM-uri atat din sectorul public cat si din cel privat,  care isi vor canaliza energia pentru a imbunatatii eco-sistemul in care isi desfasoara activitatea aceste intreprinderi

 

Programul conferintei cuprinde:

 

Sesiune de discutii : Cum sa va finantati afacerea

 

In aceasta sesiune domnul Peter Barta, CEO, Fundatia Post Privatizare va    prezenta Raportul FPP privind sectorul IMM din Romania, editia 2013.

 

Niciodata soarta redresarii ?i dezvoltarii economice, atat in Romania, cat ?i in Europa n-a depins mai mult ca in prezent, de evolutia sectorului IMM. Pentru ca, in contextul actual, IMM-urile reprezinta factorul cel mai dinamic pentru dezvoltarea economica ?i insertia sociala, prin potentialul lor de competitivitate ?i inovare ?i prin capacitatea de a crea ?i mentine locuri de munca in societate.

 

In cadrul conferintei SMEs HOW TO, voi prezenta concluziile acestui raport care vor veni in intampinarea nevoilor de informare ale celor interesati de ecosistemul antreprenorial romanesc. Sper ca impreuna sa dezbatem aceste concluzii ?i sa propunem solutii la problemele care se ridica.”

 

Subiecte propuse:

 

- IMM-urile sunt considerate un motor de crestere al economiei pentru urmatoarea perioada. Care sunt initiativele autoritatilor pentru acest sector? Care sunt initiativele mediului privat, precum banci sau fonduri de investitii?

 - Facilitati de creditare pentru IMM-uri care acceseaza fonduri europene (bridge loan pentru pre-finantarea subventiilor UE, programul Jeremie)

- Provocari intampinate de IMM-uri in obtinerea de imprumuturi. Cum sa construiti un proiect de finantare eligibil pentru banca.

- Programe derulate de stat pentru finantarea IMM-urilor

- UE BERD Facilitati de Finantare a Energiei Durabile pentru IMM din Romania

- Garantarea imprumuturilor destinate finantarii proiectelor dezvoltate cu fonduri UE nerambursabile. Criterii de eligibilitate si nivelul maxim al garantiei.

- Raportul FPP privind Intreprinderile Mici si Mijlocii din Romania. Editia 2013

- Mic  ghid de abordare  a fiscalitatii ca mijloc de economisire viitoare

 

Printre vorbitorii prezenti la conferinta se numara si : Roxana Craciun, Consilier, Directia Implementare Programe pentru IMM, Ministerul Economiei; Florentina Susnea, Director General , PKF Finconta; Daniela Leonte, Director Eficienta Energetica, Tractebel Engineering (mai multe detalii AICI)

 

Detalii despre eveniment si programul complet sunt disponibile pe www.business-review.ro/br-events

 

Pentru mai multe detalii despre program, participare si parteneriate, contactati Andreea Rusu prin e-mail la andreea.rusu@business-review.ro