loader
bpv Grigorescu Stefanica a oferit consultanta in tranzactia de preluare a Softelligence de catre Grupul Encora

bpv Grigorescu Stefanica a oferit consultanta in tranzactia de preluare a Softelligence de catre Grupul Encora

Tranzactia a fost semnata in luna mai 2023 si incheierea acesteia este asteptata la mijlocul anului 2023

bpv Grigorescu Stefanica a consiliat actionarii companiei romanesti Softelligence cu privire la preluarea acesteia de catre compania americana Encora Holdings Limited, parte a Grupului Encora. Tranzactia a fost semnata in luna mai 2023 si incheierea acesteia este asteptata la mijlocul anului 2023, fiind supusa aprobarilor uzuale din partea autoritatilor de reglementare.

Softelligence este o companie romaneasca, fondata in anul 2006, cu prezenta in Romania, Marea Britanie si Macedonia, ce ofera o gama completa de servicii de inginerie software si solutii digitale pentru sectorul bancar, asigurari, precum si pentru alte industrii. Achizitia Softelligence marcheaza intrarea oficiala a Grupului Encora pe piata europeana de servicii IT.

Echipa noastra a oferit consultanta pe tot parcursul negocierilor care au condus la semnarea tranzactiei, inclusiv in legatura cu aspecte juridice si fiscale privind structurarea si implementarea tranzactiei. De asemenea, echipa noastra a coordonat asistenta juridica acordata de consultantii internationali ai vanzatorilor si ai companiei Softelligence, din Marea Britanie si din alte jurisdictii relevante.

Suntem recunoscatori actionarilor Softelligence pentru increderea acordata echipei noastre si ne bucuram ca am putut oferi consultanta in cadrul acestei tranzactii strategice pe piata IT din Romania. Este inca o dovada a atractivitatii acestei piete pentru investitorii straini, date fiind expertiza si capacitatea de livrare la standarde inalte din acest sector. Dinamica pietei de Achizitii si Fuziuni din acest domeniu ne arata ca sectorul IT este unul matur si in continua dezvoltare si ne bucura faptul ca, prin pozitia firmei noastre de furnizor de top pentru sectorul de tehnologie, putem contribui la aceasta dezvoltare.” a declarat Catalin Grigorescu, partener bpv Grigorescu Stefanica.

Din echipa de consultanta a bpv Grigorescu Stefanica au facut parte: Catalin Grigorescu (Corporate, M&A, Tehnologie), Iulia Dragomir (Corporate, M&A, Fiscalitate), Ioana Gheorghe (Corporate, M&A) precum si alti profesionisti din cadrul practicilor de drept societar, comercial, de munca si fiscalitate ale firmei.

Succesul anului anterior al practicii noastre de Tranzactii Corporative continua in 2023, care promite sa fie un an foarte activ, cu mai multe tranzactii aflate in acest moment in diverse stadii de finalizare. Recent, echipa noastra a consiliat:

  • Ziegler Group in achizitia HS Timber Productions din Sebes, Romania (aprilie 2023);
  • firma de investitii cu capital privat OMNIA CAPITAL cu privire la achizitia companiei de transport rutier Dumagas de la fondul de investitii cu capital privat Bancroft (februarie 2023);
  • compania VERIDION (anterior Soleadify), pe fondatorii acesteia, precum si fondul de investitii cu capital de risc LAUNCHUB Ventures si alti participanti intr-o runda de finantare de 6 milioane USD (februarie 2023);
  • compania de software si infrastructura INCRYS in legatura cu achizitia companiei de servicii in tehnologia informatiei USOURCE (ianuarie 2023);
  • Innoship si pe fondatorii acesteia in legatura cu tranzactia de achizitie si investitie incheiata cu Alsendo, o companie din portofoliul Abris Capital (octombrie 2022);
  • compania Smart ID Dynamics si actionarii sai in legatura cu investitia SARMIS Capital in Smart ID Dynamics (ianuarie 2022) si in legatura cu achizitia furnizorului de solutii software integrate Spectrum din Brasov (mai 2022).

Despre bpv GRIGORESCU STEFANICA

bpv GRIGORESCU STEFANICA este o societate de avocati de afaceri cu o oferta completa de servicii pentru proiecte si litigii complexe si cu o combinatie unica de competente juridice si fiscale. Fondata in 2006, societatea este recunoscuta international pentru expertiza in sectorul tehnologiei si practica in domenii precum drept imobiliar, drept societar, fuziuni si achizitii, drept fiscal, dreptul muncii, achizitii publice, servicii medicale, energie si infrastructura.

Echipa bpv GRIGORESCU STEFANICA este mentionata constant in pozitii de varf printre firmele de avocatura recomandate de catre cele mai importante publicatii internationale de specialitate: Chambers & Partners, Legal 500, IFLR1000, ITR World Tax, Media Law International.

bpv GRIGORESCU STEFANICA este membru fondator al aliantei regionale de societati independente de avocati bpv Legal care ofera servicii juridice transfrontaliere in Europa Centrala si de Est. Membrii aliantei sunt societati partenere din Bratislava, Bruxelles, Bucuresti, Budapesta, Praga si Viena.

Autori

foto
BPV GRIGORESCU STEFANICA