loader
Börje Ekholm: In 2019, Ericsson trece la tehnologia 5G la nivel global

Börje Ekholm: In 2019, Ericsson trece la tehnologia 5G la nivel global

Cu un portofoliu 5G complet, dinamic si flexibil, Ericsson are resursele si capacitatea de distributie necesare pentru a satisface o crestere rapida a cererii de pe piata, odata cu introducerea tehnologiei 5G la nivel global

Presedintele si directorul executiv al Ericsson (NASDAQ: ERIC), Börje Ekholm, spune ca Ericsson va trece in 2019 la tehnologia 5G la nivel global, aceasta afirmatie este sustinuta printr-un portofoliu existent puternic si sigur al companiei. Adresandu-se mass-media si analistilor la lansarea MWC Barcelona 2019, ​​Ekholm a subliniat si rolul 5G ca infrastructura nationala esentiala, evidentiind avantajele pentru primii utilizatori.

Trecem cu adevarat la 5G in 2019, in intreaga lume", a adaugat el.

Ekholm a declarat ca Ericsson a anuntat parteneriate comerciale 5G cu 10 furnizori de servicii, precum si 42 de documente de intelegere. Compania lanseaza deja retele 5G in intreaga lume: in SUA, Europa, Asia si Australia. CEO-ul Ericsson a mai declarat si ca  urmeaza sa fie anuntate si alte noutati in viitorul apropiat.

Consumatorii si companiile asteapta 5G", a spus Ekholm. „Conform cercetarilor Ericsson Consumer Lab, o treime din utilizatorii de smartphone-uri la nivel global vor trece imediat sau in termen de sase luni la un operator care furnizeaza 5G. In prezent, SUA si Asia sunt lideri in dezvoltarea 5G."

Ékholm a afirmat ca primii beneficiari 5G la scara comerciala vor fi consumatorii de banda larga de telefonie mobila, cu extinderi de capacitate masive si extrem de eficiente, facilitand aplicatii noi in realitatea augmentata si realitatea virtuala in domenii precum gaming-ul si transmisiunile din domeniul sportului.

El a subliniat si modul in care 5G va transforma industria dincolo de produsele de consum catre internetul industrial, mentionand ca exemple colaborarile in curs de desfasurare atat in ​​robotica mobila, cat si in segmentul vehiculelor electrice, autonome.

Mai mult, Ekholm a evidentiat modul in care hardware-ul Sistemului Radio Ericsson a fost pregatit pentru 5G inca din anul 2015 si poate fi utilizat si pentru 5G New Radio (NR), cu instalare de software la distanta.

Aceasta inseamna ca Ericsson a livrat deja peste 3 milioane de radiouri 5G-ready clientilor sai din intreaga lume. Capabilitatile unice de partajare ale spectrului Ericsson si solutiile de baza comune si de orchestrare dinamica le pot aduce suprematia clientilor Ericsson in segmentul 5G, a spus el.

Ericsson Spectrum Sharing este modalitatea cea mai fezabila din punct de vedere economic de a introduce 5G in benzile existente, obtinand o acoperire imediata la nivel national", a declarat el. „Putem imbina dinamic traficul 4G si 5G pe acelasi spectru. S-a spus ca acest tip de partajare a spectrului e imposibil. Nu este adevarat! Avem ingineri de talie mondiala. Datorita partajarii spectrului, clientii nostri au avantajul real de a utiliza primii 5G."

Ekholm a anuntat ca Ericsson intentioneaza sa achizitioneze Kathrein, compania de antene si filtre pentru retelele mobile. Acest lucru va extinde capacitatile si competentele companiei in domeniul antenelor active si pasive avansate. Ericsson va aduce in jur de 4.000 de profesionisti cu inalta calificare in cercetare si dezvoltare, productie si vanzari in peste 20 de locatii, inclusiv Germania, Romania, Mexic si China.

Pentru a obtine o imagine completa a prezentarilor si discutiilor Ericsson la MWC Barcelona, ​​va rugam sa vizitati pagina evenimentului, sa participati la eveniment in Sala 2 din Barcelona sau live online.

Autori

foto
ERICSSON TELECOMMUNICATIONS ROMANIA SRL