loader
Berarii Romaniei si-au ales noul Presedinte

Berarii Romaniei si-au ales noul Presedinte

Mihai Voicu a preluat aceasta pozitie de la Paul Barnett, Presedinte al URSUS Breweries

Membrii Asociatiei Berarii Romaniei l-au ales in functia de Presedinte pe Mihai Voicu, Director General BERGENBIER SA, companie parte a grupului Molson Coors. Incepand cu 1 ianuarie 2022, Mihai Voicu a preluat aceasta pozitie de la Paul Barnett, Presedinte al URSUS Breweries, care a fost presedintele in exercitiu incepand cu 1 iunie 2021.

Sunt onorat sa preiau functia de Presedinte al Asociatiei Berarii Romaniei care revine Bergenbier pentru a sasea oara. Incep acest mandat cu determinarea de a continua proiectele derulate de Asociatie, orientate spre dezvoltarea durabila a sectorului berii si catre promovarea unui consum responsabil. Astept cu incredere sa colaborez cu toti partenerii nostri pentru a consolida impactul pozitiv al berii in economia locala si in vietile consumatorilor, in ciuda contextului dificil sanitar, social si economic care se anunta si in 2022”, a declarat Mihai Voicu, Presedinte Berarii Romaniei.

Mihai Voicu este Director General la BERGENBIER SA din martie 2020. S-a alaturat grupului Molson Coors in urma cu mai bine de 11 ani, detinand anterior pozitiile de General Manager la Kamenitza Brewery Bulgaria si Director de vanzari la BERGENBIER SA.

Despre Asociatia Berarii Romaniei

De 18 ani, Asociatia Berarii Romaniei reprezinta vocea comuna a industriei locale de bere. Obiectivele sale sunt sa sprijine dezvoltarea unui sector durabil, sa promoveze un mediu competitional transparent, sa asigure un tratament egal si corect in fata institutiilor de reglementare si sa educe consumatorii de bere cu privire la beneficiile si consumul responsabil de bere. Incepand din 2008, Asociatia Berarii Romaniei a devenit parte a marii familii a producatorilor de bere europeni, reprezentati prin organizatia Berarii Europei, fondata in 1958, la Bruxelles.

Membrii sai actuali sunt importanti producatori de bere din Romania: BERGENBIER SA, HEINEKEN Romania SA, UNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD, URSUS BREWERIES si MARTENS, alaturi de microberaria CLINICA DE BERE. Impreuna, cei sase producatori furnizeaza 85% din cantitatea de bere consumata in Romania. Totodata, din Asociatie fac parte si reprezentanti ai producatorilor de materii prime: SOUFFLET MALT ROMANIA si  ASOCIATIA PRODUCATORILOR DE HAMEI DIN ROMANIA.

Industria berii pune un accent deosebit pe managementul sustenabilitatii, in sensul eficientizarii consumului de apa si de energie in productia de bere sau in reducerea amprentei de CO2. De asemenea, este sectorul economiei cu cea mai mare pondere de ambalaje reutilizabile puse in circulatie voluntar.

Autori

foto
ASOCIATIA BERARII ROMANIEI