loader

Ambasadorii transformarii digitale pe scena Microsoft Summit 2016

Ambasadorii transformarii digitale se reunesc pe 8 noiembrie in cladirea Teatrului National Bucuresti, cu ocazia celei de-a patra editii a Microsoft Summit, alaturi de un public format din mai bine de 800 de participanti, preponderent membri ai managementului superior si factori de decizie din mediul de afaceri.

Pentru Mehis Sivhart, unul dintre vorbitori in cadrul Microsoft Summit 2016, notiunea de societate digitala nu mai are nevoie de un exercitiu de imaginatie. Ca sef al Centrului pentru Registre si Sisteme de Informatie din Estonia (RIK), acesta a condus implementarea unora dintre cele mai avansate servicii de e-guvernare din lume, servicii a caror integrare a facut ca acum Estonia sa fie considerata prima „tara digitala” din lume. Responsabil de implementarea unora dintre cele mai mari si mai tehnic-avangardiste proiecte digitale publice, Mehis Sivhart priveste transformare digitala prin prisma posibilitatilor pe care le deschide pentru politicile de administratie, legislative si de justitie precum si a responsabilitatii fata de cetateni.


Cultura finlandeza pune educatia pe cel mai inalt podium al societatii, „cu orice pret” fiind expresia pe care multi finlandezi o folosesc atunci cand vorbesc despre sistemul lor de educatie, considerat unul dintre cele mai performante, generoase si avansate din lume. Din pozitia de director al uneia dintre scolile de varf ale Finlandei, Kari Louhivuori aduce la Microsoft Summit o privire unica asupra transformarilor pe care epoca digitala le aduce atat in procesul de educatie cat si in competentele digitale ce devin imperios necesare fiecarui elev si profesor.


Participantii la Microsoft Summit vor avea oportunitatea sa se inspire din prezentarile celor peste 25 de experti locali si internationali si sa afle cele mai noi evolutii din aria tehnologiei si modul cum aceasta, intr-o tendinta fara precedent, iese mult din zona de IT, transformand practic toate domeniile de business.


Ionut Simion, Country Managing Partner pentru Romania al uneia dintre cele mai mari firme de consultanta la nivel global si doctor in economie, este una dintre autoritatile in domeniul fiscalitatii in Romania si va fi prezent pe scena sesiunii plenare a editiei din acest an. Pe langa pozitia la varful PriceWaterhouseCoopers Romania, Ionut Simion preda la Academia de Studii Economice, este presedintele AmCham (Camera de comert Romano-Americana) si unul din membrii Forumului Mixt EU pentru preturile de transfer si tranzactiile intra-grup. Ionut Simion are o vasta experienta in domeniile retail, produse de larg consum, auto, produse industriale si IT.

 


A doua parte a zilei este dedicata unei serii de prezentari si panel-uri care reunesc unele dintre cele mai importante nume din sfera mediului de afaceri regional – lideri in domeniile telecomunicatiilor (Liudmila Climoc, CEO al Orange Romania), banking-ului (Dana Demetrian, EVP BCR si Andrei Georgescu, COO Quipu, divizie a ProCredit), Oil & Gas (Sorin Delcea, KMG Rompetrol) sau real-estate (Tatian Diaconu, Immochan). Discutiile, desfasurate in paralel pe patru track-uri, vor aborda oportunitatile si provocarile aduse mediului de afaceri de imperativul transformarii digitale prin prisma si din experienta unora dintre companiile aflate in avangarda ei.


“Inovatia autentica se petrece atunci cand oameni inteligenti, de specialitati diferite si cu formari variate, se intalnesc si confrunta cu acelasi spirit receptiv cele mai mari provocari ale momentului. La summitul Microsoft vom crea aceste conditii si vom trimite mai apoi care au dobandit noi moduri de a gandi si, cel mai important, noi metode de a implementa”, spune David Rowan, editor inca de la infiintare al editiei britanice a WIRED Magazine, probabil cea mai importanta publicatie de tehnologie la nivel mondial.


Agenda evenimentului si lista completa a vorbitorilor se poate consulta aici.

 

Inscrierile pentru a participa la conferinta sunt inca deschise pe website-ul Microsoft Summit 2016 la sectiunea Registration.
Orange Romania este partenerul principal al acestui eveniment si va sustine doua sesiuni in cadrul track-urilor.
 

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL