loader
AFI Europe Romania obtine pre-certificarea LEED PLATINUM pentru proiectul AFI Tech Park

AFI Europe Romania obtine pre-certificarea LEED PLATINUM pentru proiectul AFI Tech Park

AFI TECH PARK, cea mai noua cladire de birouri dezvoltata de AFI Romania, a primit pre-certificarea LEED Platinum, cea mai prestigioasa certificare acordata de United States Green Building Council in domeniul dezvoltarii durabile a constructiilor.

Proiectul AFI Tech Park este un campus de business de clasa A, ce va oferi o suprafata totala inchiriabila de 56.000 de metri patrati, in doua cladiri (P+8) si un turn de birouri (P+14). Campusul se afla in apropierea hotelului J.W. Marriott si a Parlamentului Romaniei, intre Bd. Progresului si Bd. Tudor Vladimirescu. Prima etapa a proiectului urmeaza sa fie livrata in cel de-al doilea trimestru al anului 2018 si va oferi 20.000 mp inchiriabili de spatii de birouri si 2.000 mp de spatii comerciale (supermarket, restaurant, sala de sport).

 

AFI Tech Park isi propune sa raspunda nevoilor tot mai complexe ale companiilor multinationale, cu precadere din domeniul IT&C, punandu-le la dispozitie un spatiu potrivit din punct de vedere al dotarilor tehnice si al posibilitatilor de dezvoltare. Faptul ca acest parc de business este situat in zona centrala a Bucurestiului si nu in zona de periferie ofera proiectului un avantaj unic pentru companiile multinationale din Romania.

 

AFI Tech Park a primit pre-certificarea LEED Platinum pentru folosirea unor tehnici si tehnologii de proiectare, constructie, design si exploatare cu un impact minim asupra mediului. Printre elementele certificate de LEED se numara: utilizarea eficienta de echipamente de iluminare LED, ce asigura cresterea eficientei energetice si minimizarea efectului de „insula termica”, folosirea de materiale reciclate si cu emisii scazute si de practici durabile ce permit reutilizarea a pana la 75% din deseurile provenite.

 

In plus, cladirile AFI Tech Park dispun de o serie de alte facilitati variate, care le certifica drept „cladiri verzi”, precum: locuri de parcare preferentiale pentru autoturismele cu emisii scazute si amenajarea de locuri de parcare pentru masinile electrice, biciclete si dusuri, conexiune foarte buna la mijloacele de transport in comun, incurajand, astfel, reducerea poluarii prin renuntarea la autoturismele proprii si utilizarea transportului public, reutilizarea apei de ploaie pentru irigarea zonelor verzi folosirea de plante ornamentale care nu au nevoie de apa potabila si de dispozitive de utilizare eficienta a apei potabile, care asigura o diminuare cu 40% a consumului.

 


„Suntem mandri de rezultatele extraordinare pe care AFI Tech Park le-a obtinut in procesul de pre-certificare Platinum. Acest fapt reprezinta o recunoastere a eforturilor noastre de a sustine dezvoltarea durabila si de a crea spatii de birouri moderne, care sa fie eficiente energetic si prietenoase cu mediul si prin care, totodata, sa raspundem nevoilor tot mai complexe ale companiilor multinationale din Bucuresti. Ne dorim ca prin AFI Tech Park sa aducem mediul de business mai aproape de zonele rezidentiale si suntem tot mai increzatori ca acest nou proiect va reprezenta o investitie valoroasa in viitor pentru comunitate si pentru intreaga piata de birouri”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe Romania.


Colliers International a oferit consultanta in derularea procesului de certificare pentru AFI Tech Park.


„Energia si determinarea pe care partenerii nostri de la AFI Europe Romania mi-au transmis-o pe parcursul intregii perioade in care am lucrat impreuna pentru obtinerea pre-certificarii LEED Platinum pentru AFI Tech Park a fost de-a dreptul inspirationala. Angajamentul si preocuparea constanta a companiei in directia dezvoltarii durabile mi-a oferit entuziasmul si determinarea necesara de a face din acest proiect un succes”, a spus Oana Stamatin, LEED AP BD+C in cadrul departamentului de Real Estate Management Services al Colliers International Romania.


AFI Tech Park urmeaza trendul stabilit de AFI Park, cel mai de succes proiect de birouri dezvoltat de AFI Europe Romania, care detine deja certificarea LEED Gold din sistemul de rating pentru cladiri „verzi” LEED Core & Shell. AFI Park 1 este, de altfel, prima cladire din Romania care a primit o astfel de certificare.


LEED (Leadership in Energy & Environmental Design / Leadership in Energie si Design de Mediu) reprezinta unul dintre cele mai importante sisteme multidisciplinare de clasificare a cladirilor, ce recunoaste excelenta in domeniul dezvoltarii durabile a constructiilor. Constructia poate obtine diverse grade (Platinum, Gold, Silver sau Certified), in functie de performanta dovedita in arii precum eficienta energetica, reducerea consumului de apa, a emisiilor de dioxid de carbon, imbunatatirea calitatii aerului in interiorul cladirilor si economia de resurse, in general.
 

Autori

foto
AFI EUROPE MANAGEMENT SRL