loader
A doua editie a Quant Competition, concursul in domeniul modelelor de risc de credit a fost organizat de Deloitte Romania impreuna cu Banca Transilvania

A doua editie a Quant Competition, concursul in domeniul modelelor de risc de credit a fost organizat de Deloitte Romania impreuna cu Banca Transilvania

A doua editie a Quant Competition a fost castigata de trei studenti din Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara

A doua editie a Quant Competition, concursul in domeniul modelelor de risc de credit organizat de Deloitte Romania impreuna cu Banca Transilvania, a fost castigata de trei studenti din Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara. La competitia din acest an au participat 24 de studenti de la Universitatea din Bucuresti (UB), Academia de Studii Economice din Bucuresti (ASE), Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), Universitatea de Vest din Timisoara (UVT) si Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi (UAIC). Competitorii au fost studenti din anii I si II la programe de masterat in domeniile data science, inteligenta artificiala, machine learning, analiza de business, statistica si econometrie.

Premiile, constand in recompense financiare si oportunitati de angajare la Deloitte Romania si la Banca Transilvania, au fost castigate de Danut Cristinel Stinga, student la programul de masterat in inteligenta artificiala la Universitatea din Bucuresti, care a obtinut locul intai, Sebastian Calin Coroian, care studiaza analiza datelor complexe la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si care a ocupat locul al doilea, si de Adela Bosun, student in programul de masterat Big Data la Universitatea de Vest din Timisoara, care s-a clasat pe locul trei.

In cele doua faze ale competitiei, concurentii au primit sarcina de a proiecta modele de risc de credit pentru a evalua probabilitatea unor clienti bancari ipotetici de a nu-si mai rambursa creditele, pe baza unor date macroeconomice si a informatiilor furnizate de organizatori, sarcini care simuleaza viata profesionala reala.

Aceasta a doua editie a Quant Competition a fost primita cu mult entuziasm atat de catre profesorii universitari, cat si de catre studenti. Suntem entuziasmati sa putem impartasi pasiunea si creativitatea noastra in ceea ce priveste modelele de risc de credit cu generatiile urmatoare de profesionisti in domeniul riscului si sa putem contribui la dezvoltarea lor. Multumim partenerilor nostri de la Banca Transilvania pentru dedicarea cu care continua sa sprijine acest proiect”, a declarat Dimitrios Goranitis, Partener Deloitte, Lider global risc si reglementare pentru sectorul serviciilor financiare si Lider Europa Centrala pentru sectorul serviciilor financiare.

Suntem o organizatie in crestere, care aplica practici si instrumente in continua evolutie, mandri de ceea ce facem, si speram sa inspiram generatiile viitoare sa aleaga aceasta cale profesionala. Quant Competition este despre studenti, ii ajuta sa se pregateasca pentru viata profesionala si ii sprijina in primii pasi in cariera. Vreau sa felicit toti studentii care au acceptat aceasta provocare si profesorii universitari care i-au sustinut. Multumiri speciale partenerului nostru, Deloitte, care, pentru al doilea an, a facut posibil ca studentii sa se confrunte cu o provocare reala in modelarea riscului de credit”, a declarat Luminita Runcan, Director General Adjunct Risc, Banca Transilvania.

Juriul competitiei a fost format din experti ai Deloitte Romania in domeniul riscului financiar - Catalin Ruja, Director, Mihail Voicu, Manager, si Octavian Stoica, Specialist principal, din cadrul practicii de Consultanta in Managementul Riscului - si profesionisti ai Bancii Transilvania in domeniul managementului riscului de credit - Cristina Lehaci, Sef serviciu Modelare Risc de Credit si Parametrizare Provizioane Colective, Andrei Rusu, Analist Expert Risc de Credit – Modelare Statistica, si Mariana Voican, Sef Serviciu Validare Modele de Risc.

Deloitte furnizeaza la nivel global servicii de audit, consultanta fiscala si juridica, consultanta, consultanta financiara si managementul riscului catre aproximativ 90% din companiile prezente in topul Fortune Global 500® si catre mii de companii din sectorul privat. Expertii firmei contribuie la atingerea unor rezultate masurabile si de durata, care ajuta la consolidarea increderii in pietele de capital, care permit companiilor sa se transforme, sa prospere si sa deschida calea catre o economie mai puternica, catre o societate mai echitabila si o lume sustenabila. Cu o istorie de peste 175 de ani, Deloitte acopera peste 150 de tari si teritorii. Obiectivul sau este sa creeze un impact vizibil in societate cu ajutorul celor aproximativ 457.000 de profesionisti la nivel mondial.

Deloitte Romania este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din tara noastra si ofera, in cooperare cu Reff & Asociatii | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanta fiscala, servicii juridice, de consultanta si managementul riscului, consultanta financiara, solutii de servicii si consultanta in tehnologie, precum si alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 3.400 de profesionisti.

Pentru a afla mai multe despre reteaua globala a firmelor membre, va rugam sa accesati www.deloitte.com/ro/despre.

Banca Transilvania este cea mai mare banca din Romania si principalul creditor al economiei, acoperind toate segmentele de clienti si liniile de afaceri din sectorul financiar. Cu o istorie care a inceput in urma cu aproape 30 de ani, are 20% cota de piata, peste 4 milioane de clienti, 10.000 de angajati, solutii de banking online si 500 de sucursale in 180 de locatii. Valoarea brandului Banca Transilvania a depasit pragul de 500 de milioane USD si a intrat in top 300 in Brand Finance Banking 500 2023. De asemenea, este in Top 10 Strongest Banking Brands Worldwide, cu un brand rating AAA+. Dincolo de servicii bancare, BT isi doreste sa aiba un impact pozitiv in Romania, pentru oameni, afaceri si mediu.

Pentru a afla mai multe informatii, va rugam sa accesati www.bancatransilvania.ro.

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL
foto
BANCA TRANSILVANIA SA