loader
1.500 de alergatori si aproape 15.000 de euro stransi la a opta editie a Maratonului DHL Stafeta Carpatilor

1.500 de alergatori si aproape 15.000 de euro stransi la a opta editie a Maratonului DHL Stafeta Carpatilor

Evenimentul caritabil se afla la a opta editie, iar beneficiarii sunt sportivii paralimpici.

„Daca vrei sa misti lumea, incepe cu tine!”. Provocarea a fost acceptata sambata, 17 iunie 2017, cand s-a dat Startul celei de-a opta editii a Maratonului DHL Stafeta Carpatilor pentru cei aproape 1.500 de alergatori inscrisi in cursa, pe o ploaie torentiala. Maratonul a fost organizat cu sprijinul Primariei Municipiului Brasov, iar toate fondurile stranse din taxe de participare si donatii, in valoare de aproximativ 15.000 de euro au fost directionate catre Comitetul National Paralimpic, pentru al treilea an consecutiv.

 

Sportivii paralimpici Ciprian Anton, Filip Ghiorghi, Abel Ciorap, Ionut Grosu, David Raulea si Zoltan Kiss au parcurs un traseu special de semimaraton de aproximativ 21 de km pe sosea cu portiuni ascendente si descendente si l-au finalizat in pofida ploii torentiale de pe tot traseul.

 

Ambasadorii editiei de anul acesta, campioanele Gabriela Szabo si Constantina Dita, alaturi de Carmen Bruma si Sonia Argint Ionescu au concurat la proba de Stafeta alaturi de Daniel Kearvell, Managing Director DHL Express Romania.

 

Cunoscutul nutritionist sportiv si fondatorul RO Club Maraton, Serban Damian, ambasadorul acestei editii si sustinatorul Maratonului DHL Stafeta Carpatilor inca din 2008 a alergat la proba de Semimaraton si a realizat timpul de 1:59:28.

 

Dragos Bucurenci s-a alaturat pentru prima data anul acesta cauzei sportivilor paralimpici si a alergat primul sau Semimaraton montan cu timpul de 02:03:07.

 

Micutii alergatori, cu varste cuprinse intre 5 -13 ani au participat la Crosul Copiilor, peste 200 de curajosi fiind inscrisi in total la toate categoriile competitiei.

 

Rezultatele tuturor participantilor si castigatorii de la fiecare categorie pot fi gasiti pe www.maratondhl.ro.

 

Dupa festivitatea de premiere, trupa JukeBox si Bella Santiago au incalzit atmosfera si au incercat sa alunge norii cu un concert plin de energie pe Platoul din fata Stanei Turistice.

 

Alaturi de ambasadorii care au participat la categoriile Stafeta si Semimaraton, Andreea Raducan, Monica Rosu, Miodrag Belodedici, Adi Hadean, Andrei Rosu si George Balta au sustinut toti participantii si i-au admirat pentru curaj si determinare!

 

 

Maratonul DHL Stafeta Carpatilor a cuprins trei categorii de probe - Stafeta (7km x 6 persoane), Semimaraton (21km) si Maraton (42,195 km) si s-a desfasurat atat pe traseu montan, cat si pe sosea, pe ruta Predeal – Paraul Rece – Rasnov – Poiana Brasov. Din 2005 si pana acum, evenimentul se bucura de aceasta caracteristica unica, traseul spectaculos, care il face special intre actiunile de gen din Romania.

 

Multumim partenerilor nostri: Aqua Carpatica, Adecco, BUFF & Rosignol, Easy Plast, Generali, Irina Palade Photography, Lensa, Medlife, RoClubMaraton, Tymbark, Smile Experts, Super Fit, Super Petreceri, Terapie prin miscare, Nike Running Club, Polach, Vora Invest, Well Solutions, WorldClass, Semi Maraton Iasi, Bucharest 10K.

 

Parteneri strategici: Federatia Romana de Fotbal, Primaria Municipiului Brasov, Camera de Comert si Industrie Brasov.

 

Parteneri media: Kiss FM, Men’s Health, National Geograpic, Adevarul, Click! Sanatate, Easy Engineering, Auto Build, Libertatea, Romania-Insider.com, Running Mag, Sanatatea de azi, CSR Media, 36fit.com, DoingBusiness.ro, www.adrenallina.ro.

 

Toate detaliile legate de eveniment sunt disponibile pe site-ul www.maratondhl.ro.
 

Autori

foto
DHL INTERNATIONAL ROMANIA SRL