loader
Planificarea financiara - un prim castig al asigurarilor

Planificarea financiara - un prim castig al asigurarilor

Reformarea sistemului asigurarilor de sanatate in Romania - definit in acest moment ca sub-finantat si acuzand importante nefunctionalitati operationale - ar atrage, daca ar fi corect gandita si implementata, acces la retelele medicale si de asigurari, medicamente si o mai buna finantare in general.

Trei directori generali ai unor companii cunoscute de asigurari au punctat principalele urgente ale acestui segment, implicatiile sistemelor de pensii, motivatii si impactul creerii unei singur organism de reglementare pentru asigurari, piata de capital si fonduri.

 

Q1. Cel putin in teorie, orice guvern de centru-stanga ar trebui sa fie preocupat de o protectie sociala adecvata. Un sistem mai bun de pensii este in mare masura parte din definitia aceasta, dar la fel sunt si serviciile asigurarilor de sanatate. Exista vreun progres observat cu privire la aceste aspecte?

 

Q2. Va asteptati la anumite sustineri pentru industria pe care o reprezentati in viitorul apropiat? Care sunt cele mai immediate ingrijorari cu privire la piata de asigurari din Romani si cum pot fi acestea abordate?

 

Q3. Ce impact ar putea avea formarea unui system unic de autoritate pentru asigurari, piata de capitals  si fondurile de pensii? Considerati ca este un sprijin acordat industriei pe care o reprezentati si este menit sa ajute economia si societatea, in general?

 

Regasiti interviul complet in limba engleza aici

Autori

foto
BCR ASIGURARI DE VIATA VIENNA INSURANCE GROUP