loader
Momentul potrivit

Momentul potrivit

Lucian Anghel, presedinte al consiliului de administratie la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si CEO al BCR Pensii explica modul in care piata de capital ar putea rezolva unele dintre problemele sale cele mai dureroase si propune alternative de investitii pentru fondurile de pensii locale.

I: Cum ati descrie 2012 din punctul de vedere al pietei de capital, luand in considerare ca pretul actiunilor a crescut dar numarul investitorilor si al tranzactiilor a scazut?

 

Lucian  Anghel: Exista mai multe motive pentru care 2012 poate fi cu greu considerat un an dezastruos. In primul rand, s-a clasat al doilea ca valori de tranzactionare in ultimii patru ani, exceptie facand 2011, cand s-a listat Fondul Proprietatea. In al doilea rand, este necesar a se lua in considerare incertitudinea ce a dominat pietele international, ca si instabilitatea politica din Romania – cu patru guverne ?i trei prim-mini?tri intr-un singur an.

 

In al treilea rand, daca luam in considerare si insolventa Hidroelectrica - care a fost foarte aproape de a fi listata, un contract de consultanta cu Citibank, BRD Societe Generale si Intercapital Invest fiind semnat in acest sens - vom obtine o imagine mai aproape de realitate a factorilor care influenteaza locala piata de capital. In cazul in care Hidroelectrica ar fi fost listata in urma cu cinci ani, cu un pachet minoritar de 10% la 15%, societatea nu ar fi in aceasta situatie acum.

 

 

Regasiti integ interviul in limba engleza aici

 

 
 

Autori

foto
BURSA DE VALORI BUCURESTI SA