loader

WDS, o companie Xerox, anunta previziunile pentru industria wireless in 2013

WDS, o companie Xerox, specializata in solutii de customer experience management in industria wireless, a lansat previziunile sale anuale pentru acest segment de piata.

Iata cateva dintre trendurile industriei wireless pentru 2013:

  1. Presiunile la nivelul preturilor asigura supravietuirea featurephone-urilor

Chiar daca in 2013 featurephone-urile vor fi in continuare in umbra smartphone-urilor, avantajul pretului va asigura supravietuirea acestora pentru moment.

  1. Concentrarea NFC pe schimbul si distribuirea de informatii

Pana in prezent, tehnologia Near Field Communication (NFC) a fost sinonima cu platile mobile. Cu toate acestea, in 2013, WDS se asteapta ca NFC sa se concentreze din nou pe schimbul si pe distribuirea de informatii. 

  1. Provocarea lansata de operatorii de telefonie mobila pentru telefonia fixa, prin intermediul tehnologiei 4G

Tehnologia 4G isi propune viteze (de transmitere a datelor) de 5 ori mai mari decat in 3G. Ca atare, in 2013, WDS se asteapta ca tehnologia 4G sa devina o alternativa viabila si chiar preferata la liniile broadband fixe.

  1. Viralizarea sistemului de operare Android

In 2013, WDS se asteapta ca sistemul de operare Android sa devina mai popular, iar utilizarea sa sa se extinda la o gama larga de dispozitive electronice ”inteligente”, precum smart TV-uri si sisteme de navigare prin satelit.

  1. Inceputul sfarsitului pentru razboiul patentelor

Se pare ca Apple nu va continua razboiul juridic impotriva sistemului de operare Android al Google. La randul sau, Samsung a sugerat ca va avea o abordare mai putin dura in viitor, anuntand: "Credem cu tarie ca este mai bine atunci cand companiile concureaza cinstit pe piata, decat atunci cand se infrunta in instanta". WDS se asteapta ca 2013 sa fie anul in care rivalitatile incrancenate privind patentele in domeniul smartphone-urilor sa se tempereze.

  1. Persistenta litigiilor privind patentele va fi in avantajul Windows Phone OS

Pentru producatorii de echipamente originale (OEMs) interesati de Android, nevoia de diversificare si de a introduce un al doilea sistem de operare in gama lor de produse pare o abordare prudenta, pentru a evita litigiile. Microsoft ofera protectie a patentelor pentru cei care detin licenta Windows Phone, iar aceasta i-ar putea garanta pozitia de al treilea mare sistem de operare wireless in 2013.

  1. Aplicatiile HTML5 pentru web evolueaza

Deoarece tabletele continua sa fie categoria care inregistreaza cele mai mari cresteri pe piata, vom asista la o adoptare accelerata a aplicatiilor HTML5 pentru web, care devin o investitie de dezvoltare mai sigura.

  1. Kindle Phone intra pe piata

Datorita unei abundente de continut media, 2013 ar putea fi anul in care Amazon sa patrunda si pe piata smartphone-urilor, cu un produs care sa completeze oferta popularei sale tablete Kindle. Eforturile Amazon in privinta tabletelor par sa fie in beneficiul lansarii unui telefon mobil.

  1. BlackBerry revine in forta

In 2013, WDS se asteapta ca RIM [Research in Motion, producatorul BlackBerry] sa isi sporeasca livrarile de echipamente. In trimestrul al treilea din 2012, cota de piata globala a RIM pentru smartphone-uri a scazut pentru al saselea trimestru consecutiv, pentru a ajunge la doar 4%. Cu toate acestea, WDS se asteapta ca 2013 sa fie mai bun pentru RIM, odata cu lansarea mult-asteptatului sau sistem de operare BB10.

  1. Amenintarile privind securitatea plaseaza furnizorii de solutii software in atentia pietei wireless

Intr-o era post-PC, a platormelor informatice multiple, smartphone-urile devin o tinta din ce in ce mai comuna a criminalitatii informatice. WDS nu se asteapta ca amenintarile de securitate pentru dispozitivele mobile sa fie masive in 2012, dar problema va fi suficient de persistenta, pentru ca furnizorii de solutii software de securitate sa ocupe un loc pe piata post-PC.

 

Despre WDS (Wireless Data Services)

WDS, o companie Xerox, este singurul furnizor de servicii specializate menite sa imbunatateasca experienta consumatorilor din industria wireless. Portofoliul de instrumente si servicii al companiei se intinde de-a lungul intregului lant valoric al industriei wireless, pentru a conecta si optimiza fiecare interactiune a consumatorilor cu produsele. Cu peste 15 ani de experienta la nivel global, WDS este partenerul ales de operatorii wireless, producatorii de telefoane si furnizorii de servicii care doresc sa isi imbunatateasca relatia cu clientii. Compania numara in prezent peste 100 de clienti, incluzand majoritatea producatorilor mari de telefoane si operatori de telefonie mobila din lume. WDS are sediul in Poole, Marea Britanie. 

 

Despre Xerox Romania

Xerox Romania este subsidiara a companiei Xerox, avand o activitate pe piata locala de peste 40 de ani. Compania ofera servicii complete de management al documentelor pentru clientii sai, asigurand un set de beneficii precum reducerea costurilor, preluarea riscurilor de catre Xerox si optimizarea proceselor de business care includ documente. Alaturi de cei 5 distribuitori, 24 de concesionari si peste 200 de reselleri autorizati, Xerox Romania ofera atat companiilor, cat si clientilor individuali solutii, echipamente si media de tiparire pentru administrarea eficienta a documentelor.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.xerox.rosi pagina noastra de Facebook www.facebook.com/XeroxRomania.

Autori

foto
XEROX (ROMANIA) ECHIPAMENTE SI SERVICII SA