loader

Ultimul apel pentru proiectele de ajutor de stat

Suntem in martie 2013, ultimul an de valabilitate a cadrului negociat de Romania cu Comisia Europeana pentru schemele de ajutor de stat.

Acest lucru va implica automat faptul ca, la sfarsitul anului 2013, toate aceste sisteme vor expira si dosarele in curs de analiza la acea data vor fi respinse. O clarificare importanta este ca dosarele aprobate pana la sfarsitul anului 2013 vor beneficia de plati in conformitate cu planul de implementare a investitiilor, ultima transa de rambursare fiind necesar a fi efectuata inainte de sfarsitul anului 2018.

Practica a aratat ca cererile de ajutor de stat nu sunt intotdeauna complete, clarificari suplimentare fiind necesare si, prin urmare, estimarea unui timp real pentru analiza a unui proiect de catre departamentul de ajutor de stat este necesar. Timpul mediu estimat pentru proiectele noastre este de 2 - 5 luni. De aceea, ultima data pentru depunerea cererilor de ajutor de stat in temeiul acestui cadru ar fi finalul lunii iulie 2013, pentru a evita riscul de respingere a proiectului.

 

Regasiti studiul complet despre ajutoarele de stat in documentul pdf atasat

Autori

foto
NOERR FINANCE & TAX SRL