loader
Studiu ING Bank: 20% dintre romanii care doresc sa achizitioneze o masina iau in considerare varianta hybrid plug-in

Studiu ING Bank: 20% dintre romanii care doresc sa achizitioneze o masina iau in considerare varianta hybrid plug-in

Avand in vedere interesul tot mai mare al romanilor pentru un stil de viata prietenos cu mediul, ING vine in intampinarea soferilor, lansand recent un credit “verde” de nevoi personale special conceput pentru cei ce iau in considerare achizitia unui vehicul full electric sau tip hybrid plug-in

49% dintre romanii care intentioneaza sa-si achizitioneze o masina in viitorul apropiat doresc ca aceasta sa fie noua. 20% le iau in considerare pe cele de tip hybrid plug-in si 12% pe cele full electric, potrivit unui studiu realizat de Mercury Research  pentru ING Bank Romania. In ceea ce priveste resursele financiare, 74% dintre romanii care se gandesc sa cumpere o masina iau in considerare un credit de nevoi personale sau un imprumut destinat vehiculelor.

Desi poate in acest moment nu simtim acest lucru, industria transportului sustenabil (individual) din Romania a crescut considerabil in ultimii ani, avand chiar si dublari de la an la an in ceea ce priveste productia, achizitia sau infrastructura pentru acest tip de automobile. Ne bucura sa vedem o crestere direct proportionala si in cererea pentru produse verzi in randul persoanelor fizice. Speram ca noile produse ING care incurajeaza un stil de viata sustenabil sa contribuie la deblocarea barierelor financiare care impiedica achizitia unor masini mai prietenoase cu mediul.”, a declarat Adrian Huma, Sector Head Automotive, Transportation and Logistics, ING Bank Romania.

                                              

Din cei care vor sa isi cumpere o masina, 51% planuiesc sa cheltuiasca pana in 10.000 de euro, 35% intre 10.000 - 20.000 de euro, iar 13% peste 20.000 de euro. Cei care aleg masinile de tip hybrid plug-in sau 100% electrice mentioneaza ca motive principale nivelul mai mic de poluare in comparatie cu un vehicul normal (49%), costul mai scazut al alimentarii (28%) si existenta programelor de sprijin guvernamental pentru achizitionarea acestor tipuri de masini (19%).

Pe de alta parte, printre motivele pentru care acestia ezita sa isi cumpere masini verzi se numara: infrastructura de incarcare subdezvoltata (31%), autonomia vehiculelor (20%) si pretul mai mare comparativ cu o masina clasica (16%).

Avand in vedere interesul tot mai mare al romanilor pentru un stil de viata prietenos cu mediul, ING vine in intampinarea soferilor, lansand recent un credit “verde” de nevoi personale special conceput pentru cei ce iau in considerare achizitia unui vehicul full electric sau tip hybrid plug-in. Primul credit verde din portofoliul de retail al ING Bank are o dobanda mai mica cu aproape doua puncte procentuale fata de creditul de nevoi personale standard. Acesta este acordat in orice ING Office, pe loc, pe baza unui singur document (factura/proforma/contract/bon de comanda) emis de dealer-ul auto, nefiind nevoie de plata unui avans pentru acordarea lui. Pentru a-l obtine nu se impune incheierea unei asigurari CASCO si, spre deosebire de leasing-ul auto, nu exista valoare reziduala.

Despre ING Bank Romania

ING Bank Romania este parte a ING Group, institutie financiara internationala globala, care ofera servicii bancare unui numar de peste 38,8 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din peste 40 de tari.

Infiintata in 1994, ING Bank Romania este a patra banca in top 10 banci locale, conform activelor, si singura banca cu crestere organica, fara achizitii de portofolii de clienti sau alte banci. ING Bank Romania este o banca universala cu peste 1,6 milioane de clienti din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri si Mid-Corporate si Wholesale Banking.

Misiunea ING este aceea de a-i sustine pe oameni sa fie cu un pas inainte, in viata si in afaceri.

Autori

foto
ING BANK N.V. AMSTERDAM SUCURSALA BUCURESTI