loader
Sistemele radio Punct-la-Multipunct de generatia a 5-a ale Intracom Telecom furnizate pentru implementarea serviciilor de comunicatie de banda larga din SUA

Sistemele radio Punct-la-Multipunct de generatia a 5-a ale Intracom Telecom furnizate pentru implementarea serviciilor de comunicatie de banda larga din SUA

Solutia de acces radio la punct fix de banda ultra larga de a 5-a generatie, WiBAS ™ G5, furnizeaza servicii de tip Gigabit per abonat in zonele urbane, suburbane si rurale. Echipamentele radio sunt fabricate in Bucuresti, la Intrarom

Intracom Telecom, furnizor global de sisteme si solutii  de telecomunicatii, ofera portofoliul sau avansat de solutii radio punct-la-multipunct  (PtMP) de generatie a 5-a, WIBAS ™ G5, operand atat in mod TDD cat si FDD, in spectrul radio licentiat  al microundelor, pentru a contribui la obiectivul FCC (Federal Communications Commission) de a reduce decalajului digital existent in zonele rurale si suburbane ale SUA. Capacitatea Intracom Telecom de a satisface nevoia de acces radio de banda larga la punct fix -  FWA (Fixed Wireless Access), de inalta calitate, precum si portofoliul sau global de implementari de success ale  retelelor de tip FWA constituie combinatia perfecta care ajuta operatorii si furnizorii de servicii Internet (ISP) in satisfacerea conditiilor de conformitate referitoare la cerintele de comunicare in banda larga (pana la nivel Gigabit) ale programului Finantarii Rurale pentru Oportunitati Digitale (RDOF).

Precum a subliniat Comisia Federala de Comunicatii,  accesul de tip broadband nu mai este considerat un lux, ci o componenta critica in viata zilnica a tuturor americanilor, evidentiind necesitatea stimularii zonelor rurale si suburbane din SUA. Solutia WIBAS ™ G5, opereaza in benzile de frecventa de 24,25-29,5 GHz furnizand o viteza de transfer per abonat care depaseste 550 Mbps, in conditiile utilizarii de canale radio de 100 MHz latime. Folosind largimi ale canalului de de 2x100 MHz, fiecare abonat va avea posibilitatea de avea o viteza de nivel Gigabit in transfer de tip downlink precum si o viteza de 500 Mbps in transfer de tip uplink.

Bazat pe cea mai avansata tehnologie de pe piata, sistemul radio WiBAS ™ G5 evo-BS, are o flexibilitate ridicata in implementari, fiind capabil de a asigura o conectivitate de nivel inalt intr-o  arie de acoperire larga, suportand in acelasi timp integrarea cu o varietate de antene sectoriale de 90° si 180°, ajungand chiar pana la un nivel de acoperire completa de 360°. Datorita dimensiunilor compacte, aceasta statie de baza PtMP nu necesita existenta unor infrastructuri de telecomunicatii complexe pentru instalare. In acelasi timp, noul WiBAS ™ G5 Connect + este o statie de tip terminal, avansata si remarcabil de usor de instalat, potrivita in special pentru operatorii care doresc sa evite situatiile complicate, dar au totodata nevoie de un echipament hardware de inalta calitate. Mai mult, prin intermediul modulului uniMS ™ SON Gateway a platformei de management uniMS a Intracom Telecom, orice nou terminal poate fi integrat in retea cu un efort minim. Serviciile de planificare ale retelei pot fi facute prin intermediul modulului de planificare radio din cadrul sistemului uniMS ™, iar ciclul de viata total al retelei poate fi gestionat prin intermediul versiunii 8 al aceluiasi sistem de management uniMS ™. Aceste sisteme noi de comunicatii radio au fost prezentate in premiera cu ocazia expozitiei MWC Los Angeles 2019.

Tehnologia WiBAS ™ PtMP a Intracom Telecom a devenit alternativa preferata la solutiile de acces prin fibra optica si cupru din Europa, Asia de Sud-Est, Orientul Mijlociu si Africa. Implementarile recente ale solutiilor de tip FWA ale companiei au fost realizate cu success atat pentru operatori importanti cat si pentru furnizori de servicii de tip Internet din tari precum Italia, Spania, Indonezia si Africa de Sud.

John Tenidis, Director de Marketing al Portofoliului de Solutii Wireless al Intracom Telecom, a comentat: „Dezvoltam tehnologia de tip acces radio la punct fix - FWA de 22 de ani, plasand conceptele de capacitate si grad de conectivitate in centrul procesului de inovare. Cea de-a cincea generatie a platformei noastre FWA se apropie de obiectivul de a furniza serviciul de tip Gigabit locuintelor aflate la distante lungi. Tehnologia noastra asigura un serviciu fiabil ce poate fi livrat populatiei care traieste in zonele rurale ”.

Dharminder Chanana, CEO al filialei Intracom Telecom din SUA, Conklin-Intracom, a declarat: „Accesul bidirectional, ultra-rapid, de banda larga, s-a dovedit a fi un factor critic care influenteaza cresterea economica si prosperitatea unei natiuni. Ne-am angajat sa sprijinim operatorii si ISP-urile in exploatarea programului RDOF datorita expertizei noastre internationale in planificarea si dezvoltarea retelelor precum si a portofoliului nostru complet de solutii de retea wireless si a serviciilor necesare pentru construirea retelelor de banda ultra larga”.

Autori

foto
INTRAROM SA