loader
Schneider Electric face apel la actiuni urgente in procesul de decarbonizare prin accelerarea solutiilor Net Zero

Schneider Electric face apel la actiuni urgente in procesul de decarbonizare prin accelerarea solutiilor Net Zero

Pornind de la Innovation Summit World Tour 2021, presedintele si CEO al Schneider Electric, Jean-Pascal Tricoire, militeaza pentru solutiile realizabile in vederea atingerii obiectivului Net Zero

• In cadrul Innovation Summit World Tour 2021, compania solicita accelerarea rapida a reducerii emisiilor de carbon pentru a atinge obiectivul net zero stabilit pana in 2050

• Extinderea serviciilor de consultanta pentru progresul semnificativ in materie de sustenabilitate

• Apelul la actiune de 3-5 ori mai rapida si reducerea emisiilor la jumatate in acest deceniu, cu ajutorul electricitatii inteligente, ecologice si al automatizarilor de generatie urmatoare

La nivel global, actiunile climatice urgente pot fi accelerate, astfel incat emisiile de dioxid de carbon (CO2) sa fie reduse la jumatate pana in 2030, potrivit Schneider Electric, liderul in transformarea digitala a managementului si automatizarii energiei, companie recunoscuta ca fiind cea mai sustenabila din lume in 2021, distinctie acordata de Corporate Knights. Pornind de la Innovation Summit World Tour 2021, presedintele si CEO al Schneider Electric, Jean-Pascal Tricoire, militeaza pentru solutiile realizabile in vederea atingerii obiectivului Net Zero, solutii prezentate in raportul „The 2030 imperative: A race against time” de la Schneider Electric Sustainability Research Institute.

Turneul anual Innovation Summit World Tour (12 octombrie - 12 noiembrie) al Schneider Electric va aborda provocarile climatice globale si va ghida clientii, partenerii, autoritatile de reglementare si factorii de decizie politica cu privire la reducerea rapida a emisiilor pentru a decarboniza economia mondiala in acest deceniu decisiv. Participantii vor experimenta inovatia digitala si sustenabila a Schneider Electric si vor afla mai multe despre Electricity 4.0 si solutiile de automatizare de ultima generatie.

Nevoia urgenta de a actiona rapid pentru decarbonizare

Discursul lui Tricoire in cadrul Innovation Summit World Tour indeamna participantii sa adopte masuri critice de decarbonizare si ofera cercetarea proprie realizata de Schneider Electric ca plan pentru a ramane pe o traiectorie legata de incalzirea globala cu 1,5 ° C grade. Acest raport detaliaza necesitatea reducerii emisiilor cu 30-50 la suta in acest deceniu, comparativ cu nivelurile actuale. Lipsa acestor masuri face practic imposibila limitarea cresterii temperaturii la un prag de 1,5 ° C, asa cum este subliniat de Intergovernmental Panel for Climate Change (IPCC).

Informatiile oferite de Schneider Electric Sustainability Research Institute arata cum 10Gt CO2/an pot fi reduse in mod realist si la preturi accesibile pana in 2030. Raportul s-a axat pe un subgrup de emisii globale de gaze cu efect de sera. Din 50Gt CO2e/an, scenariul „The 2030 Imperative” gaseste o oportunitate de reducere de 30% (10GtCO2e/y) dintr-o linie de baza de 30GtCO2/y a tuturor emisiilor legate de energie, o accelerare semnificativa fata de angajamentele actuale (care se situeaza in jurul valorii de 3GtCO2e/y, reprezentad doar 10% din obiectivul de reducere a emisiilor). Cu toate acestea, raman in jur de 20GtCO2e/y de emisii non-energetice, care nu sunt acoperite in cercetarile acestui raport.

Schneider Electric solicita un efort de 3-5 ori mai mare din partea guvernelor si a corporatiilor. Institutul considera ca singura strategie de parcurs realista pentru succes este aceea de a implementa tehnologii digitale care si-au demonstrate eficienta, alaturi de o electrificare sporita - cel mai rapid mod de decarbonizare a cladirilor, transporturilor si industriei. Aceasta abordare castiga timp pentru abordarea ulterioara a sectoarelor in care reducerile se fac cu dificultate. Cercetarea arata in mod clar ca rutele alternative de rezolvare pun o presiune prea mare asupra consumatorilor.

In ciuda elanului crescut in ceea ce priveste sustenabilitatea si a numarului tot mai mare de companii care adopta obiective ambitioase pentru a combate schimbarile climatice, aceasta cercetare releva modul in care trebuie sa acceleram. La Schneider Electric, facem parte din aceasta solutie in mod unic. Pentru a sprijini organizatiile in incercarea lor de a se decarboniza in ritmul lor si de a-si indeplini angajamentele climatice, acceleram extinderea operatiunilor noastre globale de servicii de consultanta in materie de sustenabilitate raspunzand cererii tot mai mari de progrese semnificative in ceea ce priveste tranzitia energetica si obiectivelor de actiune climatica”, a spus Jean-Pascal Tricoire, presedinte si CEO, Schneider Electric. „Organizatiile au nevoie in prezent de un partener de incredere, care imbina planificarea strategica si stabilirea tintelor cu o experienta dovedita in implementarea solutiilor pentru a oferi rezultate sustenabile tangibile mai rapid. Dupa ce am depasit cu succes multe provocari legate de sustenabilitate si, facand acest lucru, am implementat solutii digitale si electrice de nivel mondial in propriile noastre unitati, suntem bine pozitionati pentru a-i ajuta si pe ceilalti sa actioneze mai repede pe mai departe.

Strategii si solutii pentru decarbonizarea lanturilor valorice

Bazandu-se pe leadership-ul sau in materie de sustenabilitate si pe obiectivul puternic stability ca parte a Schneider Sustainability Index 2021-2025, Schneider Electric isi accelereaza activitatea de consultanta globala in domeniul sustenabilitatii, avand la baza un palmares de 10 ani de succes in domeniul energiei si al serviciilor de sustenabilitate.

In prezent, Schneider Electric este liderul mondial in ceea ce priveste eficienta energetica, managementul energiei, aprovizionarea cu energie regenerabila, raportarea carbonului, evaluarea riscurilor climatice si decarbonizarea lantului de aprovizionare, oferind software si servicii de consultanta pentru mai mult de 30% din companiile incluse in Fortune 500. Printre clienti se numara Johnson & Johnson, Walmart, Faurecia, Kellogg, Takeda, Velux Group, Unilever si T-Mobile, si multe altele.

Cererea in crestere pentru serviciile de consultanta „obiectiv + actiune” ale Schneider se afla in spatele acestei extinderi, inclusiv:

• Consultanta in domeniul actiunilor climatice, servicii de decarbonizare a lantului de aprovizionare si servicii de evaluare a riscurilor climatice,

• Servicii de comunicare, inclusiv raportari/evaluari ESG si informatii privind reputatia si sustenabilitatea,

• Servicii de circularitate si trasabilitate,

• Module ESG pentru platforma premiata EcoStruxure™ Resource Advisor, pentru a urmari valorile societatii si pe cele de guvernanta.

Parte din solutie, prin inovatie

Ca parte a obiectivului sau de a stimula inovatia sustenabila si de a construi cai catre Net Zero, Schneider Electric ajuta clientii din multe sectoare sa inoveze si sa faca tranzitia spre sisteme deschise, interoperabile, digitale si simplificate si moduri mai inteligente de a actiona in business. La Innovation Summit World Tour, Schneider Electric dezvaluie inovatia digitala pentru reducerea emisiilor de carbon in case, cladiri, centre de date, retele electrice si industrii.

• Electricity 4.0: alimentarea noii lumi electrice cu energie verde inteligenta

In prezent asistam la convergenta digitalului si electricului cu software-ul. Electricul face energia verde si este cel mai bun vector pentru decarbonizare. Digitalul face ca energia sa fie inteligenta pentru a creste eficienta si a elimina reziduurile. Aceasta convergenta ofera „Electricity 4.0”, combustibilul pentru o noua lume electrica.

Industriile viitorului: fiabile si sustenabile, cu automatizari de ultima generatie.

Modificarile treptate ale eficientei si agilitatii pot fi realizate prin inteligenta artificiala, tehnologie digitala dubla, perspectiva umana sustinuta de analize avansate si software industrial pentru furnizori-vanzatori, inclusiv Performance Intelligence de la AVEVA.

EcoStruxure™ Automation Expert 21.2 ofera instalatiilor de apa si statiilor de epurare un management complet al ciclului de viata. Primul sistem de automatizare din lume, centrat pe software, integreaza fara probleme serviciile IT si OT, pentru a spori securitatea, a creste longevitatea sistemului si pentru a evolua cu usurinta in timp. Ca solutie de automatizare universala, EcoStruxure™ Automation Expert poate fi implementat cu hardware existent. Controlerul virtualizat poate rula pe orice dispozitiv edge Windows sau Linux, oferind marilor companii industriale o flexibilitate fara precedent. O astfel de colaborare digitala are potentialul de a debloca mai mult de 100 de miliarde de dolari pentru industrii.

EcoStruxure Machine creste eficienta pentru constructorii de masini si le reduce timpul de dezvoltare. Cu noul multifunctional Lexium MC12 pentru transportul, gruparea si pozitionarea produselor, OEM-urile pot obtine o productivitate mai mare si o flexibilitate fara precedent, cu economii de pana la 40% la costuri si cu instalarea si punerea in functiune a masinilor cu 50% mai rapida. Combinat cu tehnologia digitala dubla, noul transportator multiplu reduce, de asemenea, timpul de proiectare a masinii si timpul de introducere pe piata cu pana la 30%.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie, prin intermediul unor solutii                         inteligente, este un drept fundamental al omului.

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si                     sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii de automatizari, software si servicii integrate pe zona energetica in timp real, pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care ne impartaseste telul si valorile.

www.se.com 

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL