loader

Romanii platesc, in medie, 200 euro pe un bilet de avion in Europa

Germania, Turcia si Franta, tarile cu cele mai multe zboruri din Romania

Germania, Franta, Turcia si Spania sunt destinatiile internationale cu cele mai multe zboruri cu plecare din Romania, generand, impreuna, aproape o treime din totalul biletelor achizitionate de romani de pe Paravion.ro. Bugetul mediu alocat pentru un bilet dus- intors in una dintre destinatiile internationale se ridica la circa 200 euro, in timp ce un zbor intern, de linie, costa, in medie, 260 euro.


Potrivit informatiilor Paravion.ro, una dintre cele mai importante agentii de turism 100% online de pe piata locala, zborurile interne genereaza, in continuare, cele mai mari volume de bilete achizitionate – circa 24%, la un cost mediu de 260 euro per calatorie. Majoritatea celor care calatoresc cu avionul pe teritoriul Romaniei isi rezerva biletele vara, in iunie, pentru calatorii planificate in lunile iulie, decembrie si aprilie.


In ceea ce priveste zborurile internationale cu plecare din Romania, acestea au ca destinatie Germania, cu 11% din totalul biletelor achizitionate de pe Paravion.ro, urmate de Turcia si Franta – cu 6% din totalul biletelor fiecare, Spania, respectiv Marea Britanie – cu 5% fiecare.


”Vedem cum, de la an la an, romanii calatoresc tot mai mult pe rute internationale, indiferent ca se indreapta spre o destinatie de vacanta, sau in interes de serviciu. Sunt clienti informati, cer feedback, compara intotdeauna ofertele si se uita nu neaparat la pret, cat la compania aeriana, legaturile si orele cele mai convenabile zborului. Au un obicei de rezervare-achizitie foarte sanatos si nu fac rabat de la confortul calatoriei”, declara Remus Visan, Managing Director Paravion.ro.


Destinatii precum Italia, Olanda si Austria genereaza circa 4% din totalul zborurilor vandute pe Paravion.ro, in timp ce Statele Unite ale Americii si Portugalia, cele mai scumpe destinatii internationale accesate din Romania, aduc 3%, respectiv 2% din rezervarile si vanzarile de bilete de avion.

 

 

 

In ceea ce priveste bugetul mediu cheltuit pentru un zbor dus-intors cu plecare din Romania, cele mai convenabile destinatii sunt Italia, Olanda si Austria, cu preturi intre 160 si 190 euro pentru o calatorie dus-intors.


Zborurile catre Franta, Italia si Marea Britanie se situeaza intre 240 si 250 euro. Cele mai scumpe calatorii din topul destinatiilor accesate din Romania sunt Statele Unite si Portugalia, cu bilete intre 300 euro (Romania – Portugalia – retur) si 670 euro (Romania – SUA – retur).


Cel mai scump bilet de avion dus-intors vandut de Paravion.ro in 2014 s-a ridicat la circa 5.400 euro, a fost rezervat online si achitat prin transfer bancar, pentru itinerariul Napoli/Istanbul/Male – Male/Istanbul. In 2015, pana in prezent, cea mai scumpa calatorie aleasa pe Paravion.ro a costat peste 4.000 euro, rezervata online si achitata tot prin transfer bancar, pentru itinerariul Bucuresti/Dubai/Sidney/Dubai/Bucuresti.
 

Autori

foto
PARAVION TOUR SRL