loader
Romanii calatoresc cu aproape 50% mai ieftin in vacantele de toamna (analiza)

Romanii calatoresc cu aproape 50% mai ieftin in vacantele de toamna (analiza)

Vacantele de toamna in strainatate – cu aproape 50% mai ieftine din Romania fata de cele din lunile iunie-august, informeaza AGERPRES, conform unei analize realizate de Momondo.ro - o platforma online de cautare pentru calatorii

Romanii au posibilitatea sa calatoreasca cu aproape 50% mai ieftin in vacantele de toamna, cea mai mare diferenta de pret pentru zborurile cu plecare din Romania fiind pe rutele catre Marea Britanie si Franta, cu 47%, respectiv 43%, fata de pretul mediu pentru lunile iunie-august, conform unei analizei realizate de catre reprezentantii unei platforme online de cautare pentru calatorii.

"Romanii care au avut rabdare in timpul verii si au pastrat economiile pentru a le folosi mai eficient in vacante de toamna sunt rasplatiti pe deplin de companiile aeriene sau lanturile hoteliere, intrucat scaderile de preturi pot duce si la injumatatirea tarifelor din lunile aglomerate. Cea mai mare diferenta de pret pentru zborurile cu plecare din Romania se regaseste in rutele catre Marea Britanie: pretul mediu al zborurilor catre Regatul Unit in lunile de toamna este mai mic cu 47% fata de pretul mediu pentru lunile iunie-august. O scadere importanta se remarca si in zborurile catre Franta, preturile medii devenind cu 43% mai mici decat cele din timpul verii. Alte tari vizitate intens de romani, catre care preturile medii ale zborurilor sunt reduse in lunile de toamna sunt Italia (31%), Spania (29%), sau Grecia (23%)", se arata in analiza mentionata.

In ceea ce priveste cazarea, analiza arata ca proprietarii unitatilor au pregatit tarife atragatoare, dar nu toate sunt mai mici decat in sezonul estival. "De aceasta data Grecia conduce topul reducerilor dintre tarile deja mentionate, oferind cazari cu 34% mai ieftine in lunile de toamna. In vestul continentului, camerele de hotel din Spania si Italia au preturi medii cu 22% mai mici, respectiv 20%, iar cele din Franta ofera cele mai mici reduceri din top, de 4%", spun analistii motorului de cautare.

Orasul cu cele mai multe cautari de zboruri pentru lunile septembrie-noiembrie este Roma, urmat de Barcelona, Paris, Phuket si Londra.

Analiza a fost realizata de Momondo.ro - un motor de cautare gratuit care compara cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri si inchirieri auto la nivel global. Platforma online a primit numeroase distinctii internationale si a fost recomandata de catre media importante, cum ar fi: New York Times, CNN, Frommer's si The Daily Telegraph. Momondo are birourile in Copenhaga si este prezent pe 30 de piete internationale.

AGERPRES/(AS - editor: Mariana Nica, editor online: Ady Ivascu)

Autori

foto
AGENTIA NATIONALA DE PRESA AGERPRES