loader
Rezultate Allianz-Tiriac in S1 2023: crestere consecventa pe toate liniile de business si despagubiri de peste 600 mil. lei

Rezultate Allianz-Tiriac in S1 2023: crestere consecventa pe toate liniile de business si despagubiri de peste 600 mil. lei

Allianz-Tiriac a incheiat primul semestru din 2023 cu o crestere echilibrata a volumului de prime brute subscrise si cu o contributie semnificativ mai mare asupra asiguratilor sai

• Subscrierile totale au depasit 1,7 mld. lei, plus 11% fata de S1 2022

• Cresterea vanzarilor de asigurari facultative si de viata peste avansul inregistrat pe liniile auto

• Despagubirile platite clientilor in crestere cu aproximativ 22%

Allianz-Tiriac a incheiat primul semestru din 2023 cu o crestere echilibrata a volumului de prime brute subscrise si cu o contributie semnificativ mai mare asupra asiguratilor sai, datorita despagubirilor platite in crestere.

Subscrierile totale din asigurari generale si de viata au cumulat 1,7 miliarde de lei la finalul lunii iunie 2023, cu 11% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce despagubirile platite s-au majorat cu aproape 22%. Peste 600 de milioane de lei s-au intors la asigurati si terti pagubiti prin intermediul despagubirilor platite, iar aproximativ 4 miliarde de lei au fost directionate in rezerve de dauna, care garanteaza platile viitoare, conform angajamentelor asumate. Sumele din rezerve s-au majorat cu peste 17%.

Performanta Allianz-Tiriac din prima jumatate a anului 2023 este o validare a eforturilor noastre constante pentru a furniza servicii de calitate. Numarul clientilor care aleg sa incheie asigurari Allianz-Tiriac si sa se bucure de sprijinul nostru in momente dificile este in crestere. Trimestru dupa trimestru, sumele pe care le intoarcem clientilor nostri sunt tot mai consistente, fiind un barometru clar al contributiei noastre in comunitatile din Romania. Din perspectiva portofoliului, ne mandrim cu o compozitie echilibrata si contributii semnificative la crestere dinspre toate segmentele de business relevante. Aceste rezultate nu ar fi fost posibile fara increderea si sprijinul clientilor, colegilor si partenerilor nostri, carora le multumim”, a declarat Virgil Soncutean, CEO, Allianz-Tiriac Asigurari.

Un volum de business in crestere, atat din perspectiva vanzarilor, cat si a numarului de clienti,  inseamna o acoperire mai mare impotriva riscurilor si o contributie in crestere in economie, prin preluarea cheltuielilor financiare in locul asiguratilor in cazul producerii pagubelor.

Rezultatele Allianz-Tiriac din prima jumatate a anului sunt pozitive si la nivelul profitabilitatii. Compania a raportat un rezultat net in valoare de peste 186 milioane de lei, ceea ce permite consolidarea capitalului pentru indeplinirea planurilor de dezvoltare.

Asigurarile de viata, sprint puternic si crestere cu 22% a numarului de clienti

Vanzarile de asigurari de viata au crescut cu peste 17% in primul semestru din 2023 si au ajuns sa reprezinte 10% din subscrierile totale ale Allianz-Tiriac. Asigurarile de viata cresc consecvent ca urmare a atentiei sporite atat in zona de produse si servicii, cat si in ceea ce priveste distributia.

La finalul lunii iunie 2023, aproximativ 170.000 de persoane beneficiau de o asigurare de viata Allianz-Tiriac, in crestere cu 22% fata de 2022.

Pe segmentul persoanelor fizice, cresteri importante ale subscrierilor s-au remarcat pe segmentul asigurarilor de locuinte, dar si pe segmentul asigurarilor de sanatate.

In ceea ce priveste asigurarile destinate companiilor, cele mai importante cresteri au fost inregistrate de asigurarile de raspundere generala si constructii montaj, ca urmare a cresterii activitatii in zona proiectelor de infrastructura.

Din perspectiva ponderii in totalul subscrierilor, asigurarile facultative cumuleaza 47%, fiind in crestere cu peste 12% fata de primul semestru din 2022.

Responsabili fata de comunitate

Allianz-Tiriac pune umarul la construirea unui viitor mai bun in Romania nu doar prin produsele si serviciile puse la dispozitia clientilor, ci si prin implicarea activa in rezolvarea de probleme in domenii critice ale societatii, precum educatie, sanatate, mediu sau sport.

In primele 6 luni din 2023 am continuat sa sustinem accesul copiilor la programe de incluziune sociala, educatie si performanta sportiva si am contribuit la un viitor sustenabil prin implicarea in activitati de impadurire sau donare de sange.

Am demarat, alaturi de Fundatia Tiriac si Federatia de Excelenta Sportiva, o noua editie a programului Bursele de performanta Allianz-Tiriac prin care sustinem cu o bursa lunara 30 de copii, care performeaza in domenii sportive olimpice. De asemenea, am organizat, in parteneriat cu Fundatia Tiriac, a doua editie a turneului international de hochei pentru copii intitulat „Allianz-Tiriac International Trophy”, iar impreuna cu Fundatia Polisano am sprijini accesul a noua copii, cu varste intre 3 luni si 18 ani, la operatii salvatoare pe inima, in cadrul unei misiuni umanitare realizate la inceptul lunii mai.

Despre Allianz-Tiriac Asigurari

Allianz-Tiriac este parte a grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare si asigurari si cel mai valoros brand de asigurari din lume, potrivit celei mai recente evaluari Interbrand. In Romania, compania se bucura de stabilitate financiara si de increderea clientilor de peste 29 de ani.

Autori

foto
ALLIANZ-TIRIAC ASIGURARI