loader
Noua gama de echipamente de protectie Easy9 de la Schneider Electric

Noua gama de echipamente de protectie Easy9 de la Schneider Electric

Easy9 este usor de utilizat si instalat si se integreaza in designul oricarei locuinte

· Gama completa care raspunde nevoilor specialistilor din domeniul electric

· Ofera protectie electrica in cladirile rezidentiale – ideal pentru locuinte individuale, dar si pentru blocuri de locuinte

· Usor de instalat si de utilizat, cu un sistem de instalare ergonomic, care reduce timpul de cablare

· Usor de selectat, cu un numar limitat de referinte si marcaj clar

· Certificat Green Premium™

Schneider Electric, lider in transformarea digitala a managementului energiei si in automatizare, a anuntat lansarea noii game de produse Easy9, care isi propune sa consolideze portofoliul Schneider pe segmentul rezidential din Romania. Noua gama cuprinde o varietate de produse: intreruptoare automate, intreruptoare diferentiale, intreruptoare automate diferentiale, descarcatoare, bobina de protectie la supratensiune, piepteni de conectare si cofrete, si este disponibila in magazinele de profil incepand din aceasta luna.

Easy9 este usor de utilizat si instalat. Pieptenii de conectare asigura reducerea substantiala a timpului si a efortului de cablare, intrucat toate dispozitivele pot fi conectate intre ele in acelasi timp prin fixarea pieptenilor. Astfel, nu mai este necesara o bucla individuala pentru fiecare intreruptor, iar reducerea cablajului si a conexiunilor transversale ii ajuta pe utilizatori sa evite erorile si defectiunile electrice cauzate de un scurtcircuit.

Sistemul Easy9 se integreaza in designul oricarei locuinte. Marcajul produsului este evidentiat, iar acest lucru ajuta utilizatorii sa identifice cu usurinta functiile produsului, atat in timpul lucrarilor de mentenanta, cat si la simple interventii.

Noua gama Easy9 include:

1. Intreruptor automat - previne deteriorarea instalatiei in cazul unui scurtcircuit si asigura o sig-uranta sporita pentru utilizatorul final, in caz de rearmare dupa un scurtcircuit;

2. Intreruptor diferential - ofera protectie persoanelor impotriva electrocutarii;

3. Intreruptor automat diferential - poate fi alimentat in aval, pentru o asociere directa a dis-pozitivelor cu ajutorul unui pieptene de conectare Easy9; compatibil cu bobina de declansare la supratensiune; eficientizeaza timpul de conectare;

4. Bobina de declansare la supratensiune - poate fi asociata direct cu intreruptoare automate si intreruptoare automate diferentiale; protejeaza echipamentele electrice din instalatie in cazul unei fluctuatii a tensiunii retelei; nu este compatibila cu intreruptorul automat 1P+N;

5. Descarcator la supratensiune - disponibil in 1P+N si 3P+N; capacitate maxima de descar-care de 20kA;

6. Piepteni de cablare - compatibili cu toate configuratiile, disponibili in versiune orizontala si verticala; pot fi decupati si taiati; dintii neutilizati pot fi izolati cu capacele pentru dinti; asigura mai putine conexiuni si erori de cablare; economisesc timp si spatiu;

7. Cofrete - gama larga ce include cofrete cu 3 si 4 randuri; prevazute cu usa reversibila fumurie sau plina, care se deschide la 180°; design ergonomic si instalare usoara.

Cum echipamentele si tablourile electrice pot fi o sursa de incendii, este important de subliniat ca respectarea regulilor de proiectare si fabricatie a panoului nu elimina si riscul unor erori de conexi-une. Rezistenta crescuta a contactului electric poate accelera deteriorarea acestuia, provocand o crestere a temperaturii. Temperaturile mari deterioreaza si mai mult suprafata de conectare, creand un cerc vicios in care rezistenta la contact creste si mai mult, fapt care cateodata poate provoca o defectiune completa a conexiunii, cu o mare probabilitate de incendiu si explozii.

”Pentru o protectie optima, utilizatorii trebuie sa se asigure ca au instalate produse fiabile, moderne, care sa depaseasca standardele minime de preventie a incendiilor.”, spune An-dreea Tudorica, Offer Manager Schneider Electric Romania.

Avantajele Easy9:

• Usor de selectat - Cu un nou marcaj si referinte intuitive, functiile produsului sunt usor de identificat in timpul lucrarilor de mentenanta sau al unei interventii. Informatiile importante  pre-cum tipul de produs si referinta sunt acum vizibile si raman lizibile chiar si dupa instalarea dis-pozitivului in tabloul electric.

• Usor de instalat, avand un sistem ergonomic de instalare – Noul sistem de instalare      re-duce timpul de cablare datorita pieptenilor de conectare orizontali, cat si verticali. El ofera totodata posibilitatea alimentarii sosirii principale, atat in amonte, cat si in aval, usurand in-stalarea. In special pentru aplicatii cu mai multe randuri, timpul de conectare dintre randuri poate fi redus semnificativ, datorita pieptenului de cablare vertical.

• Fiabilitate - Intreaga gama Easy9 indeplineste standardele SR EN 67070-1 si SR EN 60670-24 si a fost conceputa pentru un plus de fiabilitate. De la proiectare la productie, gama Easy9 a trecut prin testari complexe: rupere, rezistenta foc, robustete, teste de mediu, etc. Fiecare echipament Easy9 respecta standardele de calitate si control.

• Sustenabilitate - Produsele Easy9 respecta cerintele RoHS si Reach si poarta eticheta    eco-logica Green Premium, gama fiind prietenoasa cu mediul.

Mai multe detalii despre noua gama Easy9, gasiti pe pagina oficiala Schneider Electric.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate, prin intermediul unor solutii inteligente, si la tehnologie este un drept fundamental al omului. Le oferim tuturor ocazia de a face mai multe lucruri cu mai putine resurse, asigurand prezenta vietii oriunde, oricand si pentru oricine - Life is On!  

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii pe zona energetica, de automatizari in timp real, de software si servicii integrate pentru locuinte, in cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care ne impartaseste telul si valorile noastre de incluziune si imputernicire.

www.se.com/ro

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL