loader

Londra, Barcelona si Milano, cele mai cautate orase pentru calatoriile romanilor programate in septembrie 2015

Romanii au ales, cu precadere, Europa ca destinatie pentru vacanta de la finalul verii din acest an, Londra, Barcelona si Milano fiind cele mai cautate orase pentru calatoriile din septembrie 2015, conform unui studiu efectuat de o agentie de turism online.

Potrivit Agerpres, vacantele romanilor se impart intre orase europene cu istorie si cultura bogate (48,64%) si destinatii de plaja (17,24%). Astfel, pentru calatoriile din septembrie, Londra ramane, ca si anul trecut, fruntasa clasamentului (9,40% dintre preferinte), urmata de Barcelona (4,36%) cu o urcare de patru locuri in top, si Milano (3,90%). Topul oraselor preferate de romani, conform studiului eSKY.ro, e completat de Paris (3,67%), Roma (2,98%), Madrid (2,52%), Bruxelles (2,29%), Dortmund (1,83%), Dublin (1,61%) si Larnaca (1,38%).

 

Pentru septembrie 2015, durata medie a vacantei a crescut la 4 zile, de la 2 zile, cat s-a inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce tariful mediu a fost de 235 euro, fata de 209 euro, in 2014. Cel mai mic tarif, de 40 de euro, a fost achitat de un roman ce va calatori din Bucuresti in Malmö, in timp ce biletul cel mai scump, in valoare de 1.131 euro, a fost rezervat de o persoana care isi va petrece vacanta in New York. De altfel, preferintele calatorilor pentru zborurile companiilor low-cost, o so-lutie potrivita in special pentru city-break-uri europene, s-a pastrat constanta, in timp ce zborurile companiilor aeriene de linie au fost alese in special pentru calatorii pe distante mai lungi, unde confortul devine necesar, se arata in studiul remis marti AGERPRES.


Romanii isi doresc sa calatoreasca, descoperind mari orase europene, faimoase pentru mostenirea culturala bogata. Printre acestea se numara Florenta si Pisa (Ita-lia), Frankfurt am Main si Koln (Germania), Liverpool si Edinburgh (Marea Brita-nie), Viena (Austria), Zurich (Elvetia) si Praga (Cehia).


Pentru relaxarea la plaja, in schimb, calatorii romani au ales orase ca Palma de Mal-lorca (Spania), Napoli, Bari si Sicilia (Italia), Salonic, Creta, Corfu si Kos (Grecia), Larnaca (Cipru), Antalya (Turcia), Split (Croatia), Lisabona si Funchal (Portugalia), Luqa (Malta), Nisa (Franta) si Tel Aviv (Israel), de altfel, unul dintre cele mai apreci-ate orase asiatice in aceasta perioada.


Ca urmare a tendintelor internationale in materie de descoperire a unor orase subes-timate pana acum, calatorii romani isi indreapta atentia tot mai mult si spre desti-natiile din Balcani, Scandinavia si Tarile Baltice. Astfel, 2,07% dintre calatorii roma-ni isi vor petrece vacanta de la finalul verii in orase precum Belgrad, Stockholm si Vilnius.


Dincolo de majoritatea care a ales Europa, 1,77% dintre romani se vor aventura pe alte continente pentru aceasta vacanta, Statele Unite ale Americii, Singapore si China ocupand primele locuri in topul calatoriilor transcontinentale.


Pentru rezervarile hoteliere, un roman a achitat, in medie, 431 de euro pentru un sejur in luna septembrie. Anul acesta, calatorii au preferat sa investeasca in servicii hoteliere de calitate, alegand doar hoteluri de 3, 4 si 5 stele.


Cele mai populare destinatii in ceea ce priveste cazarea la hotel sunt Antalya (15,79%), Praga (15,19%), Dubrovnik (10,53%), Dubai (10,53%) si Ayia Napa (10,53%).


Sursa: AGERPRES/(AS — autor: Carmen Marinescu, editor: Oana Tilica)
http://www.agerpres.ro/economie
 

Autori

foto
AGENTIA NATIONALA DE PRESA AGERPRES