loader
Libra Internet Bank isi actualizeaza sistemul de core-banking pentru a dezvolta noi aplicatii utile clientilor

Libra Internet Bank isi actualizeaza sistemul de core-banking pentru a dezvolta noi aplicatii utile clientilor

Libra Internet Bank devine prima banca din Romania care utilizeaza versiunea R19 a sistemului Temenos Transact

Libra Internet Bank a finalizat cu succes upgrade-ul sistemului informatic planificat in weekend-ul recent incheiat si devine prima banca din Romania care isi actualizeaza sistemul la noua versiune (R19) a solutiei de core-banking T24 Transact - lider mondial in domeniu. Prin introducerea unor module si functionalitati noi, upgrade-ul sistemului informatic va permite procesarea mai rapida a operatiunilor si va facilita dezvoltarea de solutii inovatoare pentru clienti.

Dupa sute de ore de dezvoltare si mii de teste efectuate, Libra Internet Bank devine astazi prima banca din Romania care utilizeaza versiunea R19 a sistemului Temenos Transact. Acest upgrade este foarte important pentru noi pentru ca ne asigura o viteza mai mare de procesare si suportul necesar pentru dezvoltarea strategiei digitale a bancii“, a declarat Ionel Umbres, Director General Adjunct al Libra Internet Bank.

Temenos Transact este lider pe piata solutiilor de core-banking, cu cel mai amplu si complex set de functionalitati disponibile. In 2020, se implinesc 12 ani de cand Libra Internet Bank utilizeaza acest sistem de core-banking furnizat de catre Temenos, pe care l-a actualizat in mod constant si in jurul caruia si-a construit propria echipa de administrare si dezvoltare, cu scopul valorificarii optiunilor de adaptare/optimizare pe care aceasta solutie informatica le pune la dispozitie. Implementarea noii versiuni face parte din strategia bancii de a investi in tehnologia de varf si de a ramane deschisa catre inovatie, cu scopul automatizarii proceselor si al modernizarii continue a infrastructurii.

Libra Internet Bank, membra a grupului american de investitii New Century Holdings (din 2003), este una dintre cele mai dinamice banci din Romania. Cu o retea de 55 de sucursale, banca este specializata in domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari, agribusiness-ul sau segmentul IMM-urilor si acorda o atentie deosebita tehnologiei moderne si parteneriatelor cu fintech-urile.

Despre Temenos

Temenos AG (SIX: TEMN) este liderul mondial in domeniul software-ului bancar. Peste 3.000 de banci din toata lumea, inclusiv 41 dintre bancile din Top 50, se bazeaza pe Temenos pentru a procesa tranzactiile zilnice si interactiunile cu peste 500 de milioane de clienti bancari. Temenos ofera solutii software cloud-native, cloud-agnostic si AI-driven, pentru front office, core banking, plati si administrarea fondurilor, care permit bancilor sa livreze o experienta de consumator integrata, omnichannel si sa atinga excelenta operationala.

Este demonstrat ca software-ul Temenos asigura clientilor sai de top atingerea unui raport cheltuieli / venituri de 26,8%, jumatate din media industriei, si obtinerea unei rentabilitati a capitalului angajat de 29%, de trei ori mai mare decat media industriei. De asemenea, acesti clienti investesc 51% din bugetul lor de  IT in dezvoltare si inovatie, versus mentenanta, ceea ce reprezinta dublul mediei din industrie, dovedind ca investitiile bancilor in IT aduc o valoare adaugata tangibila afacerii lor.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.temenos.com.

Autori

foto
LIBRA INTERNET BANK SA