loader
Intreprinderile mici si mijlocii lucreaza de la distanta cu Teams

Intreprinderile mici si mijlocii lucreaza de la distanta cu Teams

IMM-urile, deja afectate puternic de impactul focarului, vor simti cel mai mult efectele

Saptamana aceasta, in regiunea Puget Sound din Statele Unite s-a depasit o alta etapa dificila legata de COVID-19. Pe masura ce numarul cazurilor locale continua sa creasca, guvernul SUA a transmis multor intreprinderi individuale sa ramana inchise temporar pana la reducerea focarului. Guvernele din intreaga lume au luat masuri similare. Intreprinderile mici si mijlocii (IMM-urile), deja afectate puternic de impactul focarului, vor simti cel mai mult efectele. Suntem deja martorii spiritului lor antreprenorial, in timp ce restaurantele se transforma in companii de livrare, serviciile in persoana pot trece rapid la solutii digitale, iar magazinele de retail trec online peste noapte. Insa, odata cu inchiderea scolilor, anularea activitatilor de grup si evenimentelor si a numeroaselor intreprinderi care solicita angajatilor sa lucreze de la distanta, viata noastra profesionala si  cea personala s-au contopit - uneori cu stangacie - si toti facem eforturi pentru a ne mentine afacerile si familiile sanatoase si in siguranta.

Intelegem ca  IMM-urile nu isi pot permite sa fie rupte de realitate. Stim ca acestea trebuie sa continue sa isi deserveasca fiecare necesitate a clientilor existenti, sa creeze noi afaceri, sa colaboreze cu echipa si sa faca tot posibilul pentru a mentine compania in functiune. Acesta este motivul pentru care Microsoft pune tuturor la dispozitie Microsoft Teams, chiar si organizatiilor care nu au Office 365.

Cititi mai departe pentru a afla mai multe despre Teams si despre cum puteti incepe sa il utilizati astazi.

Ce este Microsoft Teams?

Microsoft Teams este o solutie software care permite IMM-urilor sa indeplineasca multe sarcini esentiale de afaceri de la distanta. Cu Teams poti sa discuti, sa colaborezi si sa te intalnesti virtual cu angajatii, clientii, furnizorii si partenerii. Aplicatiile Microsoft Office sunt integrate chiar in Teams, astfel incat puteti utiliza si partaja fisierele create in Word, Excel, PowerPoint si Outlook fara a parasi platforma. Recent, compania a oferit sfaturi propriilor angajati despre cum sa incepi sa lucrezi de la distanta cu Teams. Daca folositi instrumentul pentru prima data sau daca lucrati de la distanta pentru prima data, sfaturile va pot ajuta sa va obisnuiti cu ambele situatii.

Teams pus la dispozitia tuturor

Teams face parte din Office 365. Daca organizatia dvs. este autorizata pentru Office 365, il aveti deja si va puteti autentifica aici. Chiar daca nu aveti Office 365, dorim sa ne asiguram ca toata lumea are acces la Teams in aceasta perioada dificila. Iata cateva modalitati simple de a beneficia imediat de Teams pentru toti utilizatorii din companie, chiar daca nu aveti Office 365.

Pentru persoanele fizice si juridice care achizitioneaza direct de la Microsoft.com

Daca doriti sa obtineti Teams direct de la Microsoft, puteti face acest lucru in urmatoarele moduri:

• Inscrieti-va pentru free trial Office 365 Business Premium, care include o versiune Teams completa.

• Daca utilizati o adresa de e-mail de consumator, cum ar fi Gmail sau Outlook, va puteti inscrie pentru versiunea Teams freemium urmand acest link.

Pentru companii deservite de parteneri

Daca sunteti client Microsoft nou sau consacrat si nu detineti licente care includ Microsoft Teams (cum ar fi Exchange Online sau Office 365 Business), puteti colabora cu partenerii pentru a primi un free trial Teams de sase luni. Daca nu aveti inca un partener si doriti sa lucrati cu unul, puteti cauta parteneri cu expertiza in Microsoft Teams folosind acest link. Aceasta oferta este potrivita pentru companiile cu pana la 1.000 de utilizatori.

Intr-un moment in care atat de multi dintre noi trecem la munca de la distanta, speram ca Teams va poate ajuta sa duceti afacerea mai departe. Mai jos veti gasi raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente intrebari ale IMM-urilor despre lucrul cu Teams. Dupa ce incepeti sa lucrati, puteti reveni aici pentru sfaturi, povesti ale clientilor si articole informative concepute pentru a va ajuta sa va adaptati la munca de la distanta. Suntem impreuna in aceasta situatie si ne-am angajat sa ajutam toti clientii sa isi mentina afacerile functionale in aceste vremuri provocatoare.

Intrebari frecvente despre Teams

Q. Ce se intampla cand o persoana se conecteaza cu datele de autentificare de la munca?

A. Daca persoana fizica are licenta pentru Teams, va fi conectata. Daca nu are licenta, va fi conectata si va primi automat o licenta Teams gratuita, valabila pana in ianuarie 2021. Aceasta include intalniri video pentru pana la 250 de participanti, evenimente live cu pana la 10.000 de participanti, inregistrare si partajarea ecranului, alaturi de chat si colaborare. Detalii pentru IT pot fi gasite in acest document.

Q. Ce include versiunea Teams freemium?

A.  Aceasta versiune ofera chat nelimitat, grup integrat, apeluri audio sau video individuale, 10 GB spatiu de stocare a fisierelor si 2 GB spatiu de stocare personal pentru fiecare utilizator. De asemenea, veti obtine colaborare in timp real cu aplicatiile Office pentru web, inclusiv Word, Excel, PowerPoint si OneNote. Nu exista termen limita. Obtineti detalii aici.

Q. Exista o limita de utilizator in versiunea freemium?

A. Nu, nu exista restrictii privind limitele de utilizator.

Q. Pot programa intalniri in versiunea freemium?

A. In viitor, vom face posibila programarea intalnirilor utilizatorilor. Intre timp, puteti efectua intalniri si apeluri video improvizate.

Q. Ce sfaturi aveti pentru a lucra de acasa?

A. Asa cum am mentionat mai sus, echipa noastra a publicat recent o lista de sfaturi pentru Teams. In plus, Lola Jacobson, technical writer senior, a postat saptamana trecuta patru sfaturi suplimentare. Am actualizat si pagina Suport pentru lucrul la distanta de la Microsoft Teams de pe docs.Microsoft.com. Avem mai mult continut de prezentat, asa ca ramaneti cu noi.

Autor: Jared Spataro, Corporate Vice President, Microsoft 365

Autori