loader
EY a asistat grupul belgian Louis Delhaize in vanzarea spatiilor Cora din Romania

EY a asistat grupul belgian Louis Delhaize in vanzarea spatiilor Cora din Romania

Tranzactia urmeaza celei de la sfarsitul lunii decembrie 2021, cand Grupul Louis Delhaize a semnat contractul de vanzare a portofoliului imobiliar din Romania catre compania austriaca Supernova

Echipa de Strategie si Tranzactii a EY Romania a oferit Louis Delhaize servicii de asistenta financiara si fiscala privind contractul de vanzare-cumparare, asistenta privind aspecte de structurare fiscala si proceduri de verificare a conturilor de inchidere.

Grupul Louis Delhaize, prin intermediul Delparro BV si Melfort BV, a semnat, la sfarsitul lunii mai, contractul de vanzare a Cluj Napoca Estate SRL (societatea ce detine spatiul hipermarketului Cora din Cluj-Napoca) catre Studium Green SRL.

Tranzactia urmeaza celei de la sfarsitul lunii decembrie 2021, cand Grupul Louis Delhaize a semnat contractul de vanzare a portofoliului imobiliar din Romania catre compania austriaca Supernova. Supernova a cumparat cele sase hipermarketuri Cora din Romania (Bucuresti – Cora Alexandriei, Cora Lujerului si Cora Pantelimon, Bacau – Cora Bacau, Constanta – Cora Bratianu si Drobeta – Cora Drobeta -Turnu Severin), precum si galeriile comerciale adiacente.

Valoarea celor doua tranzactii nu a fost facuta publica. Cele doua proiecte s-au finalizat printr-un mecanism de vanzare de actiuni cu o componenta de lease-back, strategia grupului Louis Delhaize in Romania fiind una de asset-light care permite concentrarea companiei pe dezvoltarea e-commerce.

Cele doua proiecte de asistenta la vanzare a activelor Cora in Romania au fost complexe si provocatoare, dar au adus si multe satisfactii. Echipa EY, specializata in proiecte de tranzactii in real-estate, a obtinut rezultatul optim in contextul negocierii, dovedindu-si astfel expertiza in domeniu obtinuta in proiecte similare locale si in regiune. Aceasta tranzactie se inscrie in strategia grupului Louis Delhaize de dezvoltare locala viitoare”, spune Liliana Busoiu, lider al departamentului Transaction Diligence, EY Romania.

Bertrand Gregori, Secretar General Romania Hypermarche: „Multumim echipei EY Romania pentru profesionalismul, dedicarea si promptitudinea lor in aceasta tranzactie – implicarea lor a facilitat acordul partilor si semnarea cu succes a celor doua acorduri de vanzare-cumparare”.

Echipa financiara si fiscala care a acordat consultanta din partea EY a fost coordonata de Liliana Busoiu si Alexandra Brinzan pentru asistenta financiara si de Ana Cristian, Georgiana Iancu si Georgiana Constantin pentru asistenta fiscala.

EY 30 pentru Romania

Pentru a marca aniversarea a 30 de ani de activitate continua in Romania, s-a lansat campania EY: 30 pentru Romania, care se va derula pe tot parcursul anului 2022. Vor fi aduse in atentia publica proiecte, personalitati si momente care au marcat progresul Romaniei in 30 de ani, se vor derula initiative colaborative de implicare comunitara impreuna cu parteneri si colaboratori EY.

Despre EY Romania

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 312.250 de angajati in peste 700 de birouri in 150 de tari si venituri de aproximativ 40 miliarde de USD in anul fiscal incheiat la 30 iunie 2021. Reteaua lor este cea mai integrata la nivel global, iar resursele din cadrul acesteia ii ajuta sa le ofere clientilor servicii prin care sa beneficieze de oportunitatile din intreaga lume.

Prezenta in Romania din anul 1992, EY este liderul de pe piata serviciilor profesionale. Cei peste 800 de angajati din Romania si Republica Moldova furnizeaza servicii integrate de audit, asistenta fiscala, juridica, strategie si tranzactii, consultanta catre companii multinationale si locale. Avem birouri in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Chisinau. EY Romania s-a afiliat in 2014 singurei competitii de nivel mondial dedicata antreprenorialului, EY Entrepreneur Of The Year. Castigatorul editiei locale reprezinta Romania in finala mondiala ce are loc in fiecare an, in luna iunie, la Monte Carlo. In finala mondiala se acorda titlul World Entrepreneur Of The Year.

Despre Louis Delhaize Group ("Louis Delhaize")

Grupul Louis Delhaize are o istorie impresionanta, inceputa in anul 1850 de Louis Delhaize, unul dintre cei trei fii ai negustorului belgian de vinuri Jaques Delhaize. Alti doi frati au creat grupul Fratii Delhaize, supranumit Leul Delhaize, care in acest moment este concurentul nostru in Belgia.

La inceputul secolului XX, doi dintre mostenitorii lui Louis Delhaize au trecut frontiera in Franta si au inceput aici afaceri diferite, care ulterior s-au apropiat si s-au transformat in ceea ce inseamna astazi grupul Louis Delhaize.

Primele hipermarketuri Cora au fost deschise in Franta si in Belgia in anul 1970. In prezent, grupul are cateva zeci de hipermarketuri in Franta, Belgia, Luxemburg si Romania si detine supermarketuri, magazine online, magazine pentru animale, casa si gradina si magazine de tip drive in in Franta, Belgia, Luxemburg si Romania. Grupul este prezent si in Romania prin reteaua de hipermarketuri Cora.

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL
foto
LOUIS DELHAIZE GROUP