loader
Eldrive Romania va acoperi integral teritoriul tarii cu statii de incarcare, in 2024

Eldrive Romania va acoperi integral teritoriul tarii cu statii de incarcare, in 2024

Iata cum a fost utilizata reteaua in 2023

Eldrive Romania va acoperi integral teritoriul tarii cu statii de incarcare pentru masini electrice, in 2024. Astfel, inclusiv judetele neacoperite inca pe harta cu statii Eldrive Romania vor avea parte de infrastructura pentru masini electrice. In plus, judetele in care deja exista statii vor beneficia de o retea mai densa decat in prezent.

Pentru aceste investitii Eldrive Romania se bazeaza pe capitalul propriu, precum si pe o parte din finantarea de 40 milioane Euro acordata de Banca Europeana de Investitii (BEI) – acest imprumut fiind acordat nu numai pentru intarirea infrastructurii EV din Romania, ci si pentru Bulgaria si Lituania.

Principalele noi parteneriate pe care le vizeaza Eldrive Romania in 2024, pentru noi locatii de amplasare a statiilor de incarcare, sunt cu dealeri auto si importatori, centre comerciale, hoteluri si ansambluri rezidentiale.

Ne vom concentra, in 2024, pe expansiunea retelei Eldrive Romania, pe asigurarea fiabilitatii statiilor de incarcare, pe suport tehnic si asistenta pentru clienti 24/7, precum si pe cresterea gradului de notorietate al retelei noastre – toate acestea pentru a avea clienti individuali si companii multumiti de serviciile noastre”, a declarat Camelia Popescu, Country Manager Eldrive in Romania.

Un client de masina electrica alimenteaza de 50 de Lei

In 2023, reteaua Eldrive Romania a avut un uptime de 95%. Durata medie a unei sesiuni de incarcare a fost de 56 de minute.

ELDRIVE UNIREA

Totodata, cantitatea de energie medie alimentata de clientii retelei pe durata unei sesiuni de incarcare a fost de 20,5 kWh, echivalentul unui cost mediu de aproape 50 Lei pentru o oprire de alimentare (fara a lua in calcul promotiile si preturile preferentiale).

Compania a incheiat 2023 cu un total de 350 puncte de incarcare in Romania, iar tinta pentru 2024 este de a incheia anul cu peste 1000 de puncte de incarcare pe teritoriul tarii.

Din totalul celor 350 de puncte de incarcare din Romania, 82% sunt rapide (DC), iar restul de 18% sunt semi-rapide (AC).

Dintre companiile care au ales sa incarce cu Eldrive Romania se numara Sezamo, AstraZeneca, Autonom, KRUK Romania.

Principalii parteneri in parcarile carora se afla statii Eldrive Romania sunt: AFI Cotroceni, Supernova Group, Square 7 Properties, Scallier, Pro Development, La Strada Street Mall Concept, Vitantis Shopping Center, Mega Mall, Unirea Shopping Center, Cosmopolis Plaza, Plusauto, Plus Aqua, OMV Petrom.

Despre Eldrive Romania

Eldrive este un brand al companiei internationale Eldrive Holding GmbH, care opereaza in Romania prin societatea eMobility Charging S.R.L. Eldrive activeaza si in Bulgaria si Lituania. In acest moment sunt active peste 1.200 de puncte de incarcare in reteaua Eldrive, dintre care aproximativ 350 in Romania.

Eldrive Romania este unul dintre principalii furnizori de servicii de incarcare pentru masini electrice din tara. Statii de incarcare Eldrive sunt amplasate in parcarile centrelor comerciale, cladirilor de birouri, cartierelor rezidentiale si statiilor de carburanti.

Site-ul oficial al companiei este https://eldrive.eu

Aplicatia Eldrive Romania este disponibila in App Store https://apps.apple.com/ro/app/eldrive-ro/id1540759580

si

Google Play https://play.google.com/store/apps/details? id=com.fortum.cd.eldriveromania&pli=1

Autori