loader
Deloitte Romania a asistat Grupul AAylex in preluarea producatorului de furaje, pui de o zi si oua de incubat Banvit Foods Romania

Deloitte Romania a asistat Grupul AAylex in preluarea producatorului de furaje, pui de o zi si oua de incubat Banvit Foods Romania

Prin aceasta achizitie, Grupul AAylex isi continua expansiunea pe piata locala si isi completeaza investitiile de peste 70 de milioane de euro efectuate in ultimii patru ani

Deloitte Romania a asistat Grupul AAylex, unul dintre cei mai importanti jucatori din industria alimentara, in preluarea producatorului de furaje, pui de o zi si oua de incubat Banvit Foods Romania, detinut de grupul omonim din Turcia, care face parte din grupul brazilian BRF SA, unul dintre cei mai mari jucatori din lume in domeniul produselor alimentare. Tranzactia a fost semnata in martie 2021 si s-a finalizat in luna mai, in urma aprobarii de catre Consiliul Concurentei. Valoarea tranzactiei este de peste 20 de milioane de euro.

Prin aceasta achizitie, Grupul AAylex isi continua expansiunea pe piata locala si isi completeaza investitiile de peste 70 de milioane de euro efectuate in ultimii patru ani. Grupul AAylex, fondat de antreprenorul Bogdan Stanca, include companiile AAylex Agro Cooperativa Agricola, Avicola Buzau, AAylex Prod, laboratorul de asigurare a calitatii certificat Renar (QA) si AAylex Distribution si detine brandul Cocorico (www.cocorico.ro). Grupul a raportat o cifra de afaceri consolidata de peste 650 de milioane de lei in 2020 si peste 2.000 de angajati. Produsele Cocorico sunt destinate atat pietei din Romania, cat si exportului in mai multe tari din Europa si din Orientul Mijlociu.

Deloitte Romania a asistat Grupul AAylex cu servicii de due diligence financiar si fiscal. Echipa de consultanta financiara implicata in proiect a fost alcatuita din Miruna Ciocea, Manager, Madalina Tene, Senior Associate, si Dusan Sevc, Partener Deloitte Cehia, iar din echipa de consultanta fiscala au facut parte Raluca Baldea, Partener, Elena Raileanu, Senior Manager, Catalina Cojocaru, Manager, si Claudia Matei, Senior Consultant, Deloitte Romania.

Am apreciat profesionalismul si implicarea echipei Deloitte in incheierea cu succes a acestei tranzactii. Aceasta tranzactie este foarte importanta pentru noi, deoarece Grupul AAylex va beneficia de avantajele completarii capacitatilor de productie furaje animale, pui de o zi si oua de incubat, acoperind astfel toate activitatile productiei integrate, de la genetica, productie de hrana pentru animale, reproductie, incubatie, crestere, abatorizare, la fabrici pentru produse cu valoare adaugata. Am reusit sa cream si sa dezvoltam o companie valoroasa si apreciata atat pe plan national, cat si international, pentru calitatea si inovatia produselor Cocorico”, a declarat Bogdan Stanca, fondator si CEO al Grupului AAylex.

Aceasta tranzactie, prin care grupul romanesc AAylex isi continua expansiunea chiar si in contextul pandemiei de COVID-19, a implicat colaborarea unor echipe aflate in arii geografice diferite – Europa si America de Sud - din partea cumparatorului si a vanzatorului. A fost inca un proces de fuziuni si achizitii demarat si finalizat in contextul crizei generate de pandemie, ceea ce reconfirma faptul ca piata ofera numeroase oportunitati”, a declarat Miruna Ciocea, Manager Consultanta Financiara, Deloitte Romania.

Cu o echipa de 50 de experti, Deloitte este unul dintre cei mai importanti furnizori din Romania de servicii de consultanta financiara pentru companii locale si multinationale din mediul privat si din cel public. In 2020, echipa de consultanta financiara a Deloitte Romania a fost implicata in peste 100 de proiecte complexe prin intermediul tuturor liniilor de servicii.

Deloitte furnizeaza la nivel global servicii de audit, consultanta, servicii juridice, consultanta financiara si managementul riscului, servicii de consultanta fiscala si alte servicii adiacente catre clienti din sectorul public si privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente in topul Fortune Global 500® sunt clienti Deloitte, prin intermediul retelei sale globale de firme membre care activeaza in peste 150 de tari si teritorii, oferind resurse internationale, perspective locale si servicii de cea mai inalta calitate pentru a aborda provocari de business complexe. Obiectivul Deloitte este sa creeze un impact vizibil in societate cu ajutorul celor peste 330.000 de profesionisti ai sai.

Deloitte Romania este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din tara noastra si ofera, in cooperare cu Reff & Asociatii | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanta fiscala, servicii juridice, de consultanta in management si consultanta financiara, servicii de managementul riscului, solutii de servicii si consultanta in tehnologie, precum si alte servicii adiacente, prin intermediul a 2.000 de profesionisti.

Pentru a afla mai multe despre reteaua globala a firmelor membre, va rugam sa accesati www.deloitte.com/ro/despre.

Autori

foto
AAYLEX ONE SA
foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL