loader
Crestere spectaculoasa pentru ESX, aplicatia romaneasca ce imbina sportul cu tehnologia: de la 4 mil, start-up-ul tinteste o cifra de afaceri de 10 mil euro

Crestere spectaculoasa pentru ESX, aplicatia romaneasca ce imbina sportul cu tehnologia: de la 4 mil, start-up-ul tinteste o cifra de afaceri de 10 mil euro

Imbinarea tehnologiei cu sportul, ofera o solutie digitala actuala celor care vor sa aiba un stil de viata echilibrat

ESX, reteaua de centre sportive si sali de fitness fondata de tanarul antreprenor Andrei Trofin, a realizat in 2022 o cifra de afaceri de 4 milioane de euro, inregistrand astfel o crestere de 400% fata de anul precedent. In ultimele 18 luni, business-ul a crescut de 10 ori, mizand pe o solutie digitala cu un user experience foarte bun, all-in-app, aplicatia ESX oferind un abonament cu acces nelimitat la aproximativ 500 de centre sportive si sali de fitness, care poate fi gestionat sau anulat printr-un singur click.

Ideea start-up-ului si abordarea 100% digitala, extrem de apreciate de utilizatori, au dus la o extindere accelerata a retelei, de la 200 la 450 de centre sportive, in 80 de orase din tara. Astfel, clientii ESX au intrat pana acum de 2 milioane de ori in salile partenere folosind aplicatia ESX si multi dintre ei au avut acces la informatii despre nutritie, tot prin intermediul ei. Si echipa acestui start-up a crescut proportional cu nevoile afacerii, numarand in prezent 30 de persoane, de trei ori mai multe decat in 2020.

Suntem optimisti in ceea ce priveste viitorul. Apetitul romanilor pentru sport este in crestere, iar contextul fiscal recent va misca si mai mult lucrurile inspre adoptarea unui stil de viata mai sanatos si mai activ - ma refer acum la faptul ca angajatorii pot include, in beneficiile extra-salariale pe care le ofera, abonamentul la sala, el fiind scutit de taxe, in limita a 400 de euro pe an. De aici, preconizez si o triplare a pietei in urmatorii 2 ani, mai ales pentru ca vom ajuta si noi la accelerarea acestei cresteri.

Ne-am aliniat cerintelor pietei si, in 2022, am abordat un nou segment de business, B2B, unde oferim abonamentul ESX ca beneficiu salarial pentru companii. Misiunea noastra este de a imbina tehnologia cu sportul, oferind o solutie digitala actuala celor care vor sa aiba un stil de viata echilibrat”, a declarat Andrei Trofin, CEO si fondator ESX.

Pentru dezvoltarea afacerii lansate in 2018, antreprenorul Andrei Trofin a mizat pe mentinerea simplitatii modelului de business si a directiei clar stabilite. Astfel, pe langa accesul la sali de fitness, utilizatorii pot incerca activitati precum catarare, cycling, squash, box, tenis, dans, chiar si dans la bara. In plus, ei pot accesa programe online de nutritie sau cu antrenamente pentru acasa.

Pachetul complex de servicii a atras parteneriate cu numeroase companii, printre care: Vodafone, Cora, Romstal, HelpNet, Fan Courier, OTP Bank, Ursus, OMV sau Groupama.

Planuri optimiste pentru 2023: extinderea retelei si cresterea numarului de parteneri

Planurile de viitor ale companiei includ dezvoltarea aplicatiei printr-un update complex care vizeaza si integrarea de AI si Machine Learning. Prin analiza datelor, aplicatia va putea da sfaturi personalizate si recomandari pentru mentinerea unei stari bune de sanatate si pentru a preveni unele afectiuni. De asemenea, reteaua este in continua expansiune, pana la finalul anului 2023 obiectivul fiind de 600 de sali si centre sportive din 100 de localitati, din Romania. Cifra de afaceri estimata pentru anul in curs, pariind pe dublarea numarului de abonati, este de 10 milioane de euro, o crestere de 250% fata de anul 2022.