loader
Consilierea psihologica profesionala, bugetul pentru amenajarea biroului de acasa sau pensia privata facultativa...

Consilierea psihologica profesionala, bugetul pentru amenajarea biroului de acasa sau pensia privata facultativa...

Acestea sunt principalele beneficii extrasalariale pe care si le doresc angajatii, dupa un an de pandemie

Alaturi de salariu si de oportunitatile de avansare in cariera, beneficiile extrasalariale oferite de angajatori sunt, de ani buni, printre primele lucruri la care se uita candidatii atunci cand vor sa se angajeze. Mult timp, aceste pachete au fost ajustate doar pe plus, fie prin adaugarea constanta a unor beneficii noi, fie prin majorarea plafoanelor disponibile pentru cele existente. Cu toate acestea, ultimul an a venit, pe de o parte, cu ajustari in minus si, pe de alta parte, cu nevoia introducerii unor beneficii pe care pana acum nici companiile si nici angajatii nu le luasera in calcul.

Intrebati care au fost noile beneficii pe care le-au primit in ultimele 12 luni, participantii la cel mai recent studiu realizat de eJobs Romania au mentionat consilierea psihologica profesionala, majorarea valorii tichetelor de masa, abonamentele la clinici medicale private, asigurarile de sanatate sau voucherele cadou pentru magazine partenere.

Daca ar fi insa pusi in postura de a-si configura pachetul ideal de beneficii, acestia spun ca ar adauga la ceea ce primesc deja un buget pentru amenajarea biroului de acasa, consiliere psihologica, pensie privata facultativa, masina de serviciu sau cursuri de dezvoltare personala. ”Datele studiului ne arata ca pandemia nu a modificat intr-un mod extrem structura pachetelor extrasalariale, insa a avut o amprenta mai puternica mai degraba in ceea ce priveste felul in care se raporteaza candidatii si angajatii la acestea. 73% dintre respondenti ne spun ca beneficiile pe care le primesc au ramas nemodificate, 22% ca au fost reduse, iar 5% au primit beneficii noi. Cu toate acestea, pentru mai mult de jumatate dintre respondenti, acestea au devenit in ultimul an mai importante decat in trecut”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

In acest moment, beneficiile care apar cel mai frecvent in pachetele oferite de companii sunt, in continuare, tichetele de masa si abonamentele la clinicile medicale private. Sunt urmate de asigurarile private de sanatate, primele de sarbatori, decontarea transportului, traininguri profesionale, vouchere cadou in diverse magazine partenere, abonament la sali de sport, masina de serviciu ori pensie facultativa.

Tichetele de masa, abonamentele medicale si asigurarile private de sanatate au fost, in ultimul an, si cele mai folosite beneficii de catre angajati. Au renuntat, pe de alta parte, sau au folosit intr-o masura mult mai mica decat in trecut abonamentele la sala de sport, masajul la birou sau decontarea transportului, desi le au inca incluse. Era de asteptat sa se intample asta, de vreme ce inca mai sunt destul de multi angajati care lucreaza de acasa”, detaliaza Bogdan Badea.

Studiul a fost realizat in perioada 8-24 februarie 2021, pe un esantion de 900 de respondenti, angajati sau aflati in cautarea unui loc de munca.

In acest moment, peste 22.000 de locuri de munca pentru Romania si strainatate sunt disponibile pe www.ejobs.ro.

Despre eJobs

Lansata in 1999, eJobs este prima platforma de recrutare din Romania si liderul pietei locale de profil. Incepand cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internationala de media localizata in Zurich, Elvetia. eJobs.ro le ofera clientilor sai cea mai relevanta baza de candidati, pe care o pune la dispozitie prin metode eficiente, utilizand canale de media personale si cunostinte avansate de Performance Marketing si campanii de Employer Branding, precum si tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare. Cele 4,6 milioane de CV-uri si cele peste 1,3 milioane de aplicari lunare constituie cea mai mare baza de candidati activi din Romania. Mai mult de 2 milioane de utilizatori unici folosesc in fiecare luna serviciile platformei eJobs.ro, iar zilnic sunt actualizate 7.000 de CV-uri.

Autori

foto
EJOBS GROUP SRL