loader
Al doilea an cu un model legendar

Al doilea an cu un model legendar

Cele doua Toyota GR Yaris cu care va concura pilotul Catalin Ienasel in 2024 in Campionatul National De Raliuri si in Campionatul National De Viteza in Coasta au fost prezentate oficial in showroom-ul Toyota Bucuresti Nord

Echipajul Catalin Ienasel si Adrian Diaconescu, in colaborare cu dealerii Toyota Bucuresti Nord si Lexus Bucuresti Nord, continua proiectul prin care aduc Toyota GR Yaris in competitiile autohtone. Anul 2024 marcheaza al doilea an consecutiv in care echipajul participa in Campionatul National De Raliuri (CNR) si in Campionatul National de Viteza in Coasta (CNVC) cu Toyota GR Yaris.

2023 a fost un an de pionierat, echipajul Catalin lenasel si Adrian Diaconescu prezentand pentru prima oara in Romania modelul Toyota GR Yaris pregatit pentru competitii. Succesul modelului dezvoltat de TOYOTA GAZOO Racing la nivel mondial, cu multiple victorii in Campionatul Mondial de Raliuri si castigarea titlului mondial la piloti si constructori in WRC 2022, a determinat echipajul sa aduca aceasta performanta si in competitiile autohtone. lar curajul lor a fost rasplatit cu titlul de campioni nationali ai clasei NAT11 in CNR in anul 2023.

Pregatirea primei masini a durat peste 4 luni, dar anul acesta s-a facut in timp record, in doar 2 saptamani, in care a fost montat un rollcage omologat, au fost applicate puncte suplimentare de sudura pentru rigidizarea caroseriei, o modificare esentiala la masinile care concureaza pe probele foarte dure de macadam. O alta caracteristica importanta este suspensia masinii, aceasta fiind tot de provenienta Bilstein, fiind special dezvoltata de compania germana pentru aceasta masina. Sistemul de transmisie a primit un upgrade cu diferentiale si cutie de transfer concepute de firma cu traditie japoneza Cusco in timp ce sistemul de franare este oferit si la aceasta varinata de macadam tot de Pagid Racing parte a grupului TMD Friction. Aceasta versiune de macadam a primit o optimizare software a calculatorului de motor, insa regulamentul dasei NAT 11 prevede un restrictor montat pe turbo de 36 mm, de aceea puterea este limitata in jurul cifrei 250 cai putere.

Echipajul Catalin lenasel si Adrian Diaconescu

Catalin lenasel si Adrian Diaconescu sunt un echipaj cu experienta in motorsportul romanesc. Au participat la numeroase competitii, obtinand rezultate remarcabile, printre care reamintim titlul national in Campionatul National de Raliuri 2 in anul 2022 si titlul clasei Nat11 alaturi de Toyota Yaris GR in anul 2023. Au intampinat numeroase obstacole pe parcurs, dar au reusit sa le depaseasca cu perseverenta si ingeniozitate, multumita muncii de echipa si dorintei tuturor de a pregati masina la cele mai inalte standarde.

Rezultatul final este o masina care va lasa o amprenta puternica pe retina fanilor motorsportului din Romania. GR Yaris este un model legendar, cu o istorie bogata in competitii, iar acum are sansa sa straluceasca si pe drumurile din tara noastra.

Noul GR Yaris 2024

Noul Toyota GR Yaris si-a facut debutul mondial la inceputul acestui an la Salonul Auto de la Tokyo. Acesta beneficiaza de imbunatatiri tehnice, de design si de constructie care promit sa ofere o experienta de condus si mai buna.

Noul GR Yaris ofera tot ceea ce a facut ca originalul sa fie un succes, dar mai mult decat atat. Drept urmare, promite sa se plaseze si mai departe de concurenta. O gama mai concentrata cuprinde o singura versiune in specificatia "Track Edition", care include un pachet de performanta pentru racire. Acesta echipeaza masina cu un sub-radiator suplimentar, un spray intercooler si o admisie de aer modificata.

Noul GR Yaris este pus in vanzare in Europa incepand cu Luna Aprilie a anului 2024. In cadrul evenimentului de prezentare a modelului Toyota GR Yaris, a avut loc si prezentarea noului model Toyota C-HR GR, pe care Toyota Bucuresti Nord l-a oferit echipajului pentru a-l folosi in recunoasterea traseelor de raliu.

Imagini

Autori

foto
TOYOTA ROMANIA SRL