loader
Agentia five elements digital: tendintele care vor defini mediul online in 2021

Agentia five elements digital: tendintele care vor defini mediul online in 2021

Conform agentiei, accentul in acest an va fi mai mult ca niciodata pe calitatea continutului si va fi prioritizat domeniul web adaptat dispozitivelor mobile

Agentia five elements digital face o analiza a industriei SEO, ce s-a intamplat in 2020 si care sunt previziunile pentru dezvoltare in 2021. Conform agentiei, accentul in acest an va fi mai mult ca niciodata pe calitatea continutului si va fi prioritizat domeniul web adaptat dispozitivelor mobile.

In 2020, comertul online a cunoscut cea mai mare crestere din ultimul deceniu pe masura ce tot mai multi oameni au recurs la acest canal pentru cumparaturi de uz general sau orientate catre work from home. Agentia five elements digital mentioneaza ca, in 2020, pe fondul digitalizarii accelerate, au debutat si si-au consolidat prezenta in online atat companii aflate la inceput de drum in acest mediu, cat si companii cu istoric. Cele din urma au sesizat o crestere a concurentei si si-au orientat resursele catre protejarea sau marirea cotei de piata.

Totodata, consumatorii au inceput sa foloseasca mai mult si mai constient acest canal si segmente noi de utilizatori au devenit consumatori activi pe online. Astfel, SEO a devenit un canal mai atractiv si profitabil. In acest context, five elements digital estimeaza o crestere cu pana la 50% pe zona SEO.

Ne asteptam ca tendinta din 2020 sa continue, deoarece vedem foarte multa activitate in acest sens si cererea este mult mai mare decat anul trecut, chiar si inainte de pandemie. Si daca ne uitam doar la datele din ianuarie si februarie, bugetele sunt, de asemenea, in crestere, iar clientii sunt inclinati sa le mareasca. Pe baza datelor pe care le avem in acest moment le recomandam companiilor sa tina pasul cu schimbarile de ordin tehnic si sa se axeze mai mult ca niciodata pe calitate, expertiza si credibilitate, dupa cum observam si din cerintele Google. Content marketingul va fi, in continuare, o unealta importanta. Nu in ultimul rand, cele mai multe elemente de ordin SEO raman la fel. Este importanta mai ales cresterea autoritatii, unde tot calitatea devine mai importanta”, a declarat Steffen Heringhaus, fondator five elements digital.

Schimbarile si tehnologiile importante in mediul online in 2021

Agentia five elements digital subliniaza ca, per total, domeniul SEO, chiar si doar din punct de vedere tehnic, devine tot mai complex si e nevoie de o echipa de specialisti pentru a acoperi toate aspectele. In pregatirea noutatilor din acest an, five elements digital trece in revista schimbarile notabile.

Din martie, Google implementeaza strategia „mobile first and content parity”, iar indexarea va fi realizata aproape exclusiv prin versiunea pentru mobil a domeniului. Astfel, continutul pentru dispozitive mobile trebuie sa fie la fel ca pe desktop. Reducerea acestuia intre versiunea traditionala si cea mobila este acum penalizata. Continutul neindexat prin versiunea mobila nu va fi evidentiat la viitoare cautari ale utilizatorilor. Scaderea in lista de rezultate se traduce direct intr-o pierdere pentru business.

Totodata, din luna mai, noul framework Core Web Vitals pentru uzabilitate si incarcare rapida va inlocui vechiul concept “pagespeed”. Concret, aceasta abordare incearca sa raspunda la trei intrebari: Cat de rapid se incarca pagina? Cat de stabila este? Cat de mult dureaza pana cand ea este interactiva? Astfel, standardele de uzabilitate o sa fie mai ridicate pentru ca experienta de utilizare sa fie mai buna.

Nu in ultimul rand, in 2021, vorbim de date structurate. Pe scurt, vor fi afisate reducerile fata de pretul mediu masurat de-a lungul timpului deja in pagina de rezultate. In general, datele structurate, adica informatii extra care sunt previzualizate in pagina de rezultate precum data, pret, in stoc etc., sunt in plina dezvoltare. Pe masura ce va fi implementata va transforma pagina cu rezultate din Google si intr-o unealta de price research si va limita impactul reclamelor cu reduceri false (exemplu: 30% discount, desi, in realitate, pretul a fost la nivelul respectiv in majoritatea timpului).

Despre five elements digital

five elements digital este agentie de SEO si performance marketing, care se adreseaza in special companiilor medii si mari, corporatiilor, dar si startup-urilor sau tuturor companiilor care au target ambitios de crestere. Agentia lucreaza cu branduri de top din intreaga lume, este prezenta in Romania, Statele Unite ale Americii si vizeaza deschiderea unui birou in Germania. In prezent, ofera servicii pentru 30 de clienti. Detalii complete sunt disponibile pe site-ul agentiei.

Autori

foto
FIVE ELEMENTS DIGITAL