loader
NN Romania doneaza jumatate de milion de euro pentru extinderea Sectiei de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie din Bucuresti

NN Romania doneaza jumatate de milion de euro pentru extinderea Sectiei de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie din Bucuresti

Dupa extindere, 400 de copii bolnavi de inima vor putea fi operati anual in Sectia de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie, dublu fata de capacitatea actuala

NN Romania sustine proiectul Asociatiei Inima Copiilor care consta in extinderea Sectiei de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie din Bucuresti, cu o investitie totala estimata la 3 milioane de euro. Astfel, NN doneaza 500.000 de euro pentru demararea proiectului si va dubla fondurile stranse incepand cu 17 noiembrie 2021 din donatii individuale lunare de 2 euro, prin SMS cu textul LOVE la numarul 8844.

Proiectul de extindere a sectiei este prevazut sa inceapa in cursul primei jumatati a lui 2022, cu etapa de proiectare si autorizare, si va fi incheiat la finalul lui 2023, dand astfel sanse de viata mai multor copii nascuti cu malformatii cardiace grave, care acum nu pot fi operati la timp. Dupa extindere, 400 de copii bolnavi de inima vor putea fi operati anual in Sectia de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie, dublu fata de capacitatea actuala.

Cand vine vorba de sanatate si de sanse la viata oferite la timpul potrivit copiilor cu afectiuni cardiace, nu stam pe ganduri si gasim solutii sa ne implicam. Punem umarul alaturi de Asociatia Inima Copiilor si de toti donatorii care vor raspunde invitatiei noastre de a fi parte din acest proiect de bine ca sa ajutam mai multi copii sa poata fi operati in Romania, in conditii optime”, a spus Gabriela Lupas-Ticu, Chief Marketing & Operations Officer la NN Romania.

Concret, extinderea Sectiei de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie din Bucuresti inseamna amenajarea celei de-a doua sali de operatii, 15-20 de locuri de terapie intensiva cardiaca fata de 6 in prezent, 25 de locuri in saloanele in care vor fi ingrijiti copiii inainte si dupa operatii, precum si reamenajarea si modernizarea spatiilor si a aparaturii specifice. Ca urmare, sectia va ajunge la o suprafata totala de peste 1.900 de metri patrati, fata de 745 de metri patrati in prezent.

Sectia de Cardiochirurgie de la Marie Curie a fost construita si amenajata de Asociatia Inima Copiilor intre 2009 si 2011, cu sprijinul foarte multor donatori individuali. Doar din donatiile prin SMS s-au strans atunci peste 650.000 de euro.

Sectia este unul dintre cele mai moderne spatii medicale din Romania, inclusiv dupa standardele anului 2021. Aici se desfasoara misiuni in care medici cu foarte mare experienta vin din strainatate si opereaza la Marie Curie, ajutand si la perfectionarea echipei de cardiochirurgie a spitalului.

Anul 2020 a fost cel mai intens din toata istoria sectiei, fiind primul an in care echipa chirurgicala a lucrat continuu. Cardiochirurgia de la Marie Curie a fost singura din tara care primit si tratat fara intrerupere copii nascuti cu malformatii cardiace, operand in total 170 de copii.

Situatia copiilor bolnavi de inima este una dintre cele mai grave si persistente probleme de sanatate ale Romaniei. Anual se nasc la noi peste 1.000 de copii cu malformatii cardiace. O parte dintre ei trebuie operati urgent, altii sunt in asteptare sau trebuie reoperati: asa se face ca in fiecare an 1.500 de copii sunt pe lista celor care au nevoie de operatii pe inima. Inca de cand am construit Cardiochirurgia de la Marie Curie ne-a fost clar ca sectia va trebui extinsa imediat ce spatiul necesar va fi disponibil. Momentul a sosit, deci ne apucam de treaba! Multumim din inima, NN, pentru deschidere si generozitate! Si contam pe ajutorul tuturor celor care pot dona 2 euro lunar, prin SMS cu LOVE la 8844: fiecare copil nascut cu inima bolnava are dreptul la toate sansele pe care i le putem crea!”, a spus Alexandru Popa, presedintele Asociatiei Inima Copiilor.

Despre NN

NN este parte dintr-un grup financiar international, cu o istorie de peste 175 de ani si operatiuni in 19 tari. In Romania, NN este lider pe segmentele de asigurari de viata si pensii private, cu o prezenta locala de peste 24 de ani. Pe parcurs, compania si-a diversificat portofoliul de alternative pentru clienti, integrand si asigurari de sanatate si de locuinta in oferta comerciala. NN are aproape 2.000 de angajati si consultanti financiari si sustine peste 2,2 milioane de clienti de asigurari si pensii private din Romania, un sfert din populatia activa, sa protejeze tot ceea ce conteaza cel mai mult pentru ei.

Prin activitatea sa de business si investitiile in societate, NN isi propune sa genereze schimbari pozitive in vietile oamenilor, sprijinindu-i sa creeze premisele unui viitor mai bun pentru ei si cei dragi lor. NN identifica solutii care raspund problemelor actuale ale societatii si contribuie la implementarea acestora ori de cate ori are ocazia impreuna cu parteneri din sectorul non-profit. Concret, compania sustine initiative importante care au ca scop crearea de oportunitati economice pentru tineri si pentru familii defavorizate, dar si accesul la educatie si servicii medicale pentru cei mai vulnerabili dintre noi.

www.nn.ro

Despre Asociatia Inima Copiilor

Asociatia Inima Copiilor este o organizatie non-guvernamentala fondata in 2006. Asociatia dezvolta si finanteaza proiecte care vin in ajutorul copiilor nascuti cu malformatii cardiace sau cu alte probleme grave de sanatate.

Asociatia Inima Copiilor a construit sau amenajat 4 sectii in Spitalul de Copii Marie Curie din Bucuresti: Cardiochirurgie, Terapie intensiva nou-nascuti, Cardiologie si Neurochirurgie. Tot la Marie Curie, ca parte a Sectiei de Terapie intensiva nou-nascuti, Inima Copiilor a creat si sprijina permanent prima Banca de lapte matern din Romania.

De asemenea, asociatia a participat la renovarea si modernizarea Sectiei de Terapie intensiva nou-nascuti a Spitalului Judetean Constanta si ajuta cu aparatura sectii de terapie intensiva neonatala, de cardiologie si cardiochirurgie pediatrica si maternitati din mai multe orase din tara.

Pe langa extinderea Sectiei de Cardiochirurgie de la Marie Curie, Asociatia Inima Copiilor coordoneaza si sustine financiar:

- misiunile medicale de cardiochirurgie de la Marie Curie

- constructia unui heliport la Spitalul Marie Curie

- extinderea Sectiei de Terapie intensiva nou-nascuti de la Marie Curie

Asociatia Inima Copiilor: www.inimacopiilor.ro, https://www.facebook.com/AsociatiaInimaCopiilor

Autori

foto
SPITALUL DE COPII MARIE CURIE