loader
Solicitarea mediului de afaceri privind asumarea unor termene clare de implementare a masurilor pentru relansarea economica a Romaniei

Solicitarea mediului de afaceri privind asumarea unor termene clare de implementare a masurilor pentru relansarea economica a Romaniei

Tinand cont de masurile si sustinerea acordata acestora de catre Guvernul Romaniei, antreprenorii isi vor putea elabora strategii si planuri de afaceri pe termen mediu si lung

Consiliul National al IMM-urilor din Romania solicita Guvernului Romaniei, prezentarea pachetului de masuri de relansare economica intr-un format unitar, cuprinzand masurile, termenele de implementare si bugetele alocate.

O astfel de prezentare va asigura stabilitatea si predictibilitatea mediului de afaceri si va clarifica directiile de revenire si dezvoltare economica pentru perioada urmatoare, avand in vedere faptul ca pandemia COVID-19 a afectat competitivitatea unor sectoare economice.

Tinand cont de masurile si sustinerea acordata acestora de catre Guvernul Romaniei, antreprenorii isi vor putea elabora strategii si planuri de afaceri pe termen  mediu si lung tinand cont de masurile anuntate si directiile de dezvoltare economica pe care acesta le va sustine in urmatoarea perioada.

Mai mult, potrivit cifrelor Inspectiei Muncii, 467.000 de locuri de munca au fost pierdute din economia nationala in perioada 16 martie – 1 iunie, piata locala a muncii ramanand fara aproape 6.100 joburi zilnic in perioada mentionata. Din informatiile pe care le avem pana in prezzent, cele mai multe din aceste contracte erau part-time sau contracte de munca ale persoanelor care aveau 2 sau mai multe contracte active.

Astfel, devine deosebit de importanta implementarea urgenta a masurilor de sustinere a mediului de afaceri pentru a putea preintampina un potential val urmator de disponibilizari ce va viza, de aceasta data, contracte permanente.

O importanta mai mare decat nivelul pachetului financiar de masuri o are asumarea unor termene clare, precise si fara echivoc de implementare a unor masuri menite sa relanseze economia Romaniei. Pana in acest moment au fost prezentate o serie de interventii economice de la granturi pana la flexibilizarea fortei de munca dar nu avem un calendar clar de implementare a acestor masuri. Cel mai important este nu CAT ci CUM si CAND. Cerem Guvernului publicarea in aceasta saptamana a calendarului de masuri cu termene, bugete alocate, responsabili de implementare.”, Florin Jianu, presedinte CNIPMMR.

Spre informare, va transmitem propunerile de investitii de relansare economica ale CNIPMMR.

Autori

foto
CONSILIUL NATIONAL AL INTREPRINDERILOR PRIVATE MICI SI MIJLOCII DIN ROMANIA