loader

Solek Group obtine refinantarea mai multor parcuri fotovoltaice cu o putere instalata de 8,5 MW

Solek Group, dezvoltator de proiecte de energie regenerabila si EPC, a atras peste 6,1 milioane de euro de la institutii financiare pentru refinantarea mai multor parcuri fotovoltaice cu o putere instalata totala de 8,58 MWp.

“Doua dintre acestea (capacitate totala 3,58 MWp) au fost finantate de Garanti Leasing iar alte doua parcuri fotovoltaice (capacitate totala de 5 MWp) de OTP Bank Romania”, a anuntat David Nový, CEO-ul Solek Group.

 

„Obtinerea refinantarii a fost ultima etapa importanta a acestei investitii. Facilitatile de credit externe acordate proiectelor Solek reprezinta o recunoastere a profilului lor tehnic si juridic solid, fapt confirmat si de consultantii nostri de top, si anume Tuca Zbarcea & Asociatii si TUV SUD”, a adaugat Nový.

 

În continuare, Solek se va concentra pe dezvoltarea si constructia de noi proiecte fotovoltaice, precum si consolidarea prezentei grupului in Romania, cu precadere in ceea ce priveste serviciile de exploatare si intretinere (O&M). „Solek cauta activ noi oportunitati de afaceri in energie verde la nivel international si, in acest sens, efectuam pasi importanti pentru a patrunde pe pietele din Chile si Turcia”, a spus Zden?k Sobotka, presedinte al Solek Holding SE, care este actionarul majoritar al grupului.  

 

Solek Holding SE, cu sediul in Praga (Cehia), este o companie privata cu experienta de 5 ani, oferind cu succes investitorilor servicii de valoare prin dezvoltarea si operarea de proiecte fotovoltaice din Europa Centrala si de Est. Solek Holding SE se angajeaza sa dezvolte cele mai eficiente proiecte fotovoltaice posibile, pentru propriul portofoliu si pentru terti. Compania este calificata si detine experienta in procedurile de autorizare, servicii de inginerie, achizitii, constructii, operare, intretinere si negocieri comerciale. Echipa este formata din specialisti cu vaste cunostinte in ceea ce priveste procedurile de finantare si dezvoltare de proiecte, contribuind in mod colectiv la implementarea, construirea si operarea de proiecte fotovoltaice cu o capacitate instalata de peste 20 MW.

Autori

foto
SCA TUCA ZBARCEA SI ASOCIATII