loader

Imobiliare: Tranzactii de 340 milioane euro in 2012, in crestere fata de 2011

Valoarea tranzactiilor imobiliare incheiate anul trecut in Romania a urcat pana la 340 milioane euro, mai mult decat in 2011, cand s-au inregistrat tranzactii de 320 milioane euro, conform datelor Mediafax

Capitala acopera jumatate din suma, restul provenind din tranzactii in orase precum Timisoara, Sibiu, Brasov si Pitesti. Sectorul dominant a fost cel al spatiilor de birouri, unde s-au inregistrat tranzactii in valoare de 160 milioane euro (47% din volumul total), fiind urmat de retail cu 116 milioane euro (34% din volumul total). Sectorul industrial si sectorul hotelier au inregistrat tranzactii mai reduse in 2012.

 

Valoarea totala include si tranzactii cu terenuri pentru dezvoltari imobiliare. Cele mai importante tranzactii imobiliare cu terenuri au urcat la 40 milioane euro. Cele mai importante tranzactii din 2012 s-au desfasurat pe piata spatiilor de birouri. Proiectele care au presupus achizitii directe de la fondurile de investitii au fost complexul de birouri City Business Center din Timisoara, cumparat de New Europe Property Investors (NEPI) si cladirea HQ Victoria din Bucuresti, preluata de grecii de la  Zeus Capital Partners.

 

Puteti citi stirea integrala in limba engleza aici.