loader
Electrogrup va dezvolta un proiect de mobilitate urbana inteligenta in Bistrița, in valoare de peste 6 mil. Euro

Electrogrup va dezvolta un proiect de mobilitate urbana inteligenta in Bistrița, in valoare de peste 6 mil. Euro

Prin acest proiect, locuitorii din Bistrita vor beneficia de un transport mai sigur și mai eficient si un trafic mai fluid

Electrogrup, companie membra a grupului E-INFRA va dezvolta, in asociere cu MIS Grup si Drumserv, un amplu proiect de mobilitate urbana inteligenta in Bistrita, in valoare totala de peste 6 milioane de Euro.

Proiectul vizeaza dezvoltarea majora a mobilitatii inteligente in Bistrita si include: implementarea la cheie a unui sistem de management adaptiv al traficului; a unui sistem de supraveghere video inteligenta si de control al accesului; realizarea unui centru de comanda avansat, pentru gestionarea sistemelor inteligente implementate; a unui sistem de iluminat cu management inteligent; furnizarea de statii de autobuz modulare si de panouri de informare in statii, alaturi de computere si display-uri de bord pentru autobuze. De asemenea, proiectul acopera si componenta lucrarilor civile necesare implementarii sistemelor mentionate.

"Este o onoare sa fim implicati, odata cu semnarea acestui contract, in procesul de dezvoltare inteligenta a Municipiului Bistrita. Vorbim despre un oras cu o istorie si o arhitectura superba, dar si cu oameni deosebiti, a caror viata va fi schimbata in bine, si va fi o placere sa demonstram, la finalul acestui proiect, ca tehnologiile moderne se pot implementa si imbina cu succes, oriunde. Mai mult, acest nou pas este o continuare frumoasa a eforturilor noastre de a realiza proiecte integrate care combina diverse verticale inteligente si ne aduce tot mai aproape de obiectivul de a deveni integratorul numarul unu din Piata de Smart City din Romania”, declara Dragos Nedelea, Development Director Smart City & Telecom, Electrogrup.

Prin acest proiect, locuitorii din Bistrita vor beneficia de un transport mai sigur si mai eficient, un trafic mai fluid, cu mai putine congestii, iar autoritatile locale vor putea gestiona cu usurinta, in timp real, toate aspectele ce tin de trafic rutier, transport public si calitatea serviciilor de mobilitate furnizate bistritenilor.

"Linia verde este cel mai important proiect de mobilitate durabila al municipiului Bistrita, dintr-un pachet de patru proiecte in valoare totala de peste 35 milioane de euro care vor schimba paradigma transportului urban, dand prioritate deplasarii durabile si sustenabile. Transportul public ecologic, pistele de ciclisti si zonele pietonale vor avea intaietate si vor permite deplasarea cu mai multa usurinta dinspre cartiere inspre centrul orasului. O componenta importanta si in acelasi timp moderna si utila este cea de Smart City, prin care traficul va fi gestionat digital si informatiile vor fi transmise in timp real. Uniunea Europeana, prin programele de finantare europeana, practic descurajeaza dezvoltarea traficului clasic auto si  impune masuri sustenabile, care sa conduca la reducerea emisiilor de dioxid de carbon", anunta Ovidiu Teodor Cretu,  Primarul municipiului Bistrita.

Pe langa activitatea in sectoarele de infrastructura energetica, de constructii si telecomunicatii. Electrogrup este si unul dintre cei mai activi furnizori de solutii Smart City la cheie pentru administratii publice si companii private.

La inceputul acestui an, Electrogrup a dat startul implementarii unui alt proiect de mobilitate urbana inteligenta in Piatra Neamt, pentru modernizare statiilor de asteptare a mijloacelor de transport public, in valoare de peste 4,3 milioane de Euro. In plus, compania a pornit si dezvoltarea unui sistem inteligent de management al traficului rutier, in acelasi oras, in valoare de 5,5 milioane de Euro. Alte proiecte dezvoltate in prezent de Divizia Smart City sunt o parcare supraetajata, dotata cu solutii smart, in Oradea, si amenajarea pistei si balizajului pentru Aeroportul Ghimbav-Brasov. De asemenea, Electrogrup proiecteaza si executa lucrari de modernizare a infrastructurii de mobilitate urbana, in cadrul unui proiect unic in Europa, desfasurat in Campia Turzii, in valoare de peste 4,6 milioane de Euro.

Despre Electrogrup

Incepand cu 1997, Electrogrup ofera si sprijina parteneriate pe termen lung pentru proiecte de constructii in diverse domenii. Compania ofera servicii de infrastructura energetica, de telecomunicatii, constructii civile si smart city, fiind un sustinator activ al evolutiei si cresterii calitatii vietii printr-o infrastructura moderna si de calitate.

Electrogrup SA face parte E-INFRA, grup de cinci companii active in domeniul infrastructurii de energie si telecomunicatii, alaturi de Netcity Telecom SRL, Direct One SA, Nova Power & Gas SRL si WESEE SRL, care reunesc, in prezent, peste 600 de angajati si genereaza o cifra de afaceri consolidata anuala de peste 100 milioane de euro. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.electrogrup.ro si www.e-infra.ro.

Autori

foto
ELECTROGRUP SA