loader
Tendinte de lucru in schimbare

Tendinte de lucru in schimbare

Este util sa cunoastem care sunt tendintele identificate la nivel global asupra modului de lucru al oamenilor. Astfel, daca esti un lider sau esti responsabil doar pentru tine, a cunoaste aceste tendinte inseamna sa previzionezi si sa te pregatesti.

 

Regasiti mai jos patru dintre tendintele pe care probabil deja le-ati remarcat si care vor construi vietile oamenilor si modul de operare a companiilor in anii ce vor urma.

Astfel, aceste 4 tendinte se refera la:

 

1. ore de lucru flexibile

Aceasta tendinta este deja prezenta in faza incipienta. Din ce in ce mai multe companii permit angajatilor sa vina la serviciu intre orele 7- 10 si sa plece 8 ore mai tarziu, fara a avea un program fix. Acesta este insa doar inceputul. Ca tendinta, angajatii vor cere pauze de pranz mai lungi, cu posibilitatea de a lucra in afara biroului, compensari de zile libere cu 2-3 ore suplimentare in zilele de lucru.

 

2. Mai putini ani petrecuti cu acelasi angajator

Aceasta este una dintre tendintele cele mai vizibile, ilustrata de numeroase studii si perceputa de majoritatea dintre noi, mai ales comparand cu generatiile parintilor. Practic, generatiile anterioare si-au petrecut o viata de munca in cadrul aceleiasi companii cu acelasi angajator. Acum, numarul mediu de ani petrecuti de un angajat in cadrul aceleiasi companii din SUA este de 4.4 si descreste, conform unui studiu realizat de Fast Company.

3. Surse variate de venit

Partial, aceasta tendinta o completeaza pe cea anterioara si este determinata de aceeasi nerabdare care ne face sa schimbam canalele TV unul dupa celalalt sau sa facem cateva lucruri deodata. 

4. Propriul promotor

 Daca tendintele anterioare merita o concluzie, aceea ar fi ca s-au cam dus zilele cand slujba era un lucru sigur, inclus pentru totdeauna intr-o organigrama institutionala, cu o descriere clara si imuabila.

Regasiti pe larg analizele celor patru tendinte in articolul complet in limba engleza aici:

Autori

foto
TMI TRAINING & CONSULTING SRL