loader
Romania isi urmeaza calea evidenta de crestere

Romania isi urmeaza calea evidenta de crestere

Parerea mea este ca Romania are multe avantaje strategice, printre care se numara forta de munca educata, preturile relativ scazute si pozitia geografica.

Q:  Primul trimestru din 2015 a adus o crestere neasteptata a PIB-ului cu peste 4% comparativ cu T1 din 2014, depasind cele mai optimiste estimari facute de analisti si autoritati. Credeti ca va fi un trend care va continua si in restul anului? Care este parerea dumneavoastra personala despre evolutia economiei romanesti in 2015?

 

George Georgakopoulos: Nivelul crescut al PIB-ului, raportat in primul trimestru din 2015, continua practic cresterea mai moderata, dar constanta a acestuia, inregistrata inca din 2011. Acest lucru reprezinta un semn pozitiv care arata ca Romania a depasit perioada dificultatilor economice si urmeaza acum o cale evidenta de crestere, datorata unei recuperari treptate a cererii interne si unei activitati intense de export. Parerea mea este ca Romania are multe avantaje strategice, printre care se numara forta de munca educata, preturile relativ scazute si pozitia geografica. In acest context, este foarte posibil ca Romania sa inceapa sa atraga din ce in ce mai multi investitori straini si sa devina mai puternica si mai competitiva in ceea ce priveste exporturile. 

 

Pentru versiunea completa a articolului, va rugam accesati varianta in limba engleza, aici.

Autori

foto
BANCPOST SA