loader
Provocari si oportunitati: prezent si viitor

Provocari si oportunitati: prezent si viitor

Scopul nostru principal in 2015 este sa adaugam valoare pentru clientii nostri, sa devenim mai accesibili si mai transparenti pentru acestia si sa imbunatatim calitatea serviciilor noastre.

Q: Primul trimestru din 2015 a adus o crestere neasteptata a PIB-ului cu peste 4% comparativ cu T1 din 2014, depasind cele mai optimiste estimari facute de analisti si autoritati. Credeti ca va fi un trend care va continua si in restul anului? Care este parerea dumneavoastra personala despre evolutia economiei romanesti in 2015?

 

Remi Vrignaud: Intr-adevar, primul trimestru a adus o crestere neasteptata a PIB-ului. Acesta este un trend ce va trebui confirmat in urmatoarele trimestre. Cresterea de 4 % este o crestere relevanta si mentinerea ei pe parcursul intregului an va insemna o dezvoltare sanatoasa. Nu trebuie sa abordam o strategie de crestere economica pe termen scurt, de preferat ar fi o abordare pe termen lung, axata pe o crestere stabila si durabila. O impulsionare nu ar face altceva decat sa supraincalzeasca economia, ceea ce ar putea duce la o scadere ulterioara. Evolutia economica este conditionata de anumiti factori si exista anumite amenintari care pot influenta aceasta evolutie pana la sfarsitul anului. Un exemplu ar putea fi agricultura care este unul din factorii ce pot cauza probleme din cauza conditiilor climatice (calamitati care au o anumita ciclicitate si care in ultimii ani au afectat numeroase sate). Aici ar trebui sa punctez importanta asigurarilor, vazute ca un potential factor de stabilitate, oferind protectie impotriva riscurilor catastrofice si usurand astfel posibila presiune care ar putea fi pusa pe bugetul statului in cazul in care s-ar produce un asemenea fenomen catastrofic. Cifrele referitoare la deficitul bugetar nu sunt ingrijoratoare, dar este important ca oamenii sa fie protejati in cazul producerii unor calamitati.

Nu trebuie sa uitam de testul BSR, facut de ASF, care a evaluat capacitatea asigurarilor de a face fata evenimentelor catastrofice. Alianz-Tiriac este unul dintre jucatorii stabili de pe piata, capabil sa plateasca daune de 700 milioane euro in cazul unei catastrofe, cu o rata de solavabilitate cu mult peste valoarea minima impusa de lege. 

 

Pentru versiunea completa a articolului, va rugam accesati varianta in limba engleza, aici.

Autori

foto
ALLIANZ - TIRIAC ASIGURARI SA