loader
Mirjana Krolo, un manager care indrazneste sa infrunte provocarile

Mirjana Krolo, un manager care indrazneste sa infrunte provocarile

Interviu cu Mirjana Krolo, Chief Operating Officer, Allianz-Tiriac Asigurari

La 1 ianuarie 2018, Mirjana Krolo s-a alaturat echipei de conducere a societatii de asigurari Allianz-Tiriac, in calitate de director operatiuni (COO). Ea este a doua femeie din echipa, aducand astfel un echilibru intre sexe. Mirjana a venit cu o noua abordare, o minte deschisa si dorinta de a-si face auzita opinia. Este o persoana careindrazneste , iar aceasta noua provocare a fost foarte interesanta pentru ea. A indraznit sa accepte sa conduca o noua echipa, de zece ori mai mare decat cea pe care a coordonat-o de mai mult de patru ani ca Sef al Diviziei IT (CIO).

Mirjana vede toate noile provocari ca o oportunitate pentru cresterea personala.

"De fiecare data, indraznesc sa-mi provoc limitele personale. in cele mai multe cazuri, limitele sunt doar barierele pe care le punem in fata noastra. Totul tine de mind set  side atitudinea fata de schimbare. Am plecat din tara de origine, Croatia, lasand in urma intregul meu univers personal si profesional. Nu stiam pe nimeni in Romania. A existat insa o dorinta puternica de a incerca ceva nou, de a invata lucruri noi, de a aduce noutate in viata mea si de a testa daca le pot  face sau nu. In mod surprizator, astazi sunt mult mai conectata cu prietenii si familia mea decat am fost inainte pentru ca fac tot ce pot pentru a gasi timp pe care sa il ofer doar lor, timp de calitate. Am vrut foarte mult sa raman in Europa, ca sa pot merge acasa ori de cate ori doresc. Sunt in Romania de peste 6 ani, si simt ca experienta mea aici devine in fiecare zi mai interesanta."

In ceea ce priveste statutul ei de femeie in echipa de management i a unei mari companii, nu  si-a facut nicio secunda griji, dimpotriva.

"Stiam deja ca, in Allianz-Tiriac, femeile sunt respectate, ca parerea lor conteaza la fel de mult ca cea a barbatilor. De asemenea, stiam foarte bine colegii din echipa de  de board. Ei au un mare respect pentru valorile care conteaza si apreciaza o noua abordare si energie. La nivelul grupului Allianz, diversitatea si egalitatea intre sexe sunt foarte importante si promovate ca atare. In Allianz-Tiriac, numarul femeilor si al barbatilor este echilibrat, existand femei la toate nivelurile profesionale.”
 
Q: Sunteti specializata in IT si vanzari. Cum percepeti provocarile cu care se confrunta industria de asigurari in prezent, in special in ceea ce priveste digitalizarea?

Mirjana Krolo: Digitalizarea este importanta si se va extinde pe scara larga in fiecare segment al vietii noastre - din punct de vedere personal si profesional.
Chiar si asa, in aceasta lume digitala, cel mai important lucru sunt oamenii si trebuie sa avem grija de oameni astazi pentru ziua de maine. Interactiunea umana ramane importanta si va ramane importanta si in viitor. Intr-adevar, exista o multime de elemente disruptive, dar va trebui sa interactionam unul cu celalalt. Orice fel de tehnologie va fi dezvoltata de oameni pentru oameni.

Puteti citi interviul integral, in limba engleza, aici.

 

 

 

 

Autori

foto
ALLIANZ - TIRIAC ASIGURARI SA