loader
Peste 10.000 de start-up-uri și IMM-uri au facut angajari in ultimele 9 luni

Peste 10.000 de start-up-uri și IMM-uri au facut angajari in ultimele 9 luni

Cei mai activi angajatori din acest segment au fost cei din retail, construcții, transport / logistica, publicitate / marketing / PR și IT

IMM-urile și companiile start-up au avut în primele 9 luni ale anului un ritm susținut de recrutari, peste 10.000 de angajatori din acest segment fiind în cautare de candidați în aceasta perioada. Numarul este cu aproximativ 20% mai mic decât în aceeași perioada a anului trecut, lucru explicabil nu doar prin închiderea unor business-uri din aceasta categorie, ci și prin decizia celor care au rezistat de a bloca planurile de expansiune. În plus, numarul companiilor nou înființate în 2020 a fost cu 30% mai mic decât în 2019. Domeniile care au mers cel mai bine din acest punct de vedere și au avut cele mai multe start-up-uri au fost energie și gaze, în contextul liberalizarii recente a pieței gazelor, sau transport și logistica, pe fondul creșterii comenzilor online.

Ultima jumatate de an a fost ca o proba de foc pentru toata lumea, însa companiile mici și cele de tip start-up au dat dovada de o capacitate extraordinara de a se reinventa și de a rezista, în special în condițiile în care nu au avut în spate resursele pe care le au multinaționalele. Iar ritmul în care au continuat sa faca angajari este un bun barometru al felului în care au reușit sa reziste. Pentru eJobs reprezinta o categorie foarte importanta de clienți, pe care vrem sa-i sprijinim în continuare. De aceea, în perioada 28 septembrie-28 octombrie, toate companiile cu maximum 100 de angajați care vor sa faca recrutari au acces la un nou tip de anunț, anunțul start-up, cu valabilitate de 14 zile și un preț special. Este important ca și IMM-urile și start-up-urile sa primeasca un stimul care sa îi ajute sa-și deblocheze angajarile și sa fie la fel de vizibile în ochii candidaților precum multinaționalele”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Acest tip de sprijin vine mai ales în contextul în care, pe fondul crizei pieței muncii generate de pandemie, companiile multinaționale au fost considerate mai stabile decât cele mici sau start-up, iar acest lucru s-a observat în numarul de trei ori mai mare de aplicari pe care un job într-o multinaționala îl primește comparativ cu un loc de munca similar dintr-o companie mai mica.

Daca într-un clasament general al celor mai activi angajatori de anul acesta pe primele locuri s-au aflat retailul, call-center-ele, IT / telecom sau bankingul, start-up-urile care au facut cele mai multe angajari provin și din alte domenii precum construcții, transport / logistica, publicitate / marketing / PR. Acestora li se alatura, desigur, retailul și IT-ul”, menționeaza Bogdan Badea.

În acest moment, peste 26.000 de locuri de munca pentru Romania și strainatate sunt disponibile pe www.ejobs.ro.

Despre eJobs

Lansata în 1999, eJobs este prima platforma de recrutare din România și liderul pieței locale de profil. Începând cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internaționala de media localizata în Zurich, Elveția. eJobs.ro le ofera clienților sai cea mai relevanta baza de candidați, pe care o pune la dispoziție prin metode eficiente, utilizând canale de media personale și cunoștințe avansate de Performance Marketing și campanii de Employer Branding, precum și tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare. Cele peste 4 milioane de CV-uri și cele peste 1,3 milioane de aplicari lunare constituie cea mai mare baza de candidați activi din România. Mai mult de 2 milioane de utilizatori unici folosesc în fiecare luna serviciile platformei eJobs.ro, iar zilnic sunt actualizate 7.000 de CV-uri.

Autori

foto
EJOBS GROUP SRL