loader
LG anunta punerea in vanzare a primului televizor OLED 8K din lume

LG anunta punerea in vanzare a primului televizor OLED 8K din lume

Mult-anticipatul televizor OLED 8K de 88 inch ofera o experienta de vizionare uluitoare, folosind tehnologia LG OLED de top

LG Electronics (LG) anunta astazi punerea in vanzare a primului televizor OLED 8K din lume (modelul 88Z9), precomenzile pentru TV-ul de 88 de inch incepand din aceasta saptamana in Coreea de Sud. Disponibilitatea pe pietele-cheie din America de Nord si Europa va incepe din al treilea trimestru al anului. Televizorul OLED 8K de la LG este cel mai mare de pana acum, o inovatie posibila datorita tehnologiei LG de afisaj ce nu are pereche.

Acest nou model uimitor subliniaza superioritatea tehnologiei OLED fata de ecranele LED conventionale si ofera o experienta de vizionare fara egal. Televizorul foloseste un panou avansat, cu peste 33.000.000 de pixeli auto-emitenti ce formeaza imaginea de o calitate consacrata a televizorului OLED LG: cele mai vii culori, cu un unghi larg de vizionare, o rata de contrast infinita si un negru adevarat. Imaginile sunt exceptional de clare pe televizorul de 88 de inch, gratie rezolutiei 8K Ultra HD (7.680 x 4.320) ce ofera de 16 ori numarul de pixeli fata de full HD si de patru ori fata de UHD.

Performanta superioara a panoului LG OLED 8K este sustinuta de a doua generatie de procesoare inteligente α (Alpha) 9 Gen 2 8K. Procesorul creste calitatea imaginii si sunetului prin intermediul tehnologiei deep learning si accesului la o baza extinsa de informatii vizuale. Acest lucru permite cipului sa optimizeze continutul prin recunoasterea calitatii sursei si implementarea celui mai bun algoritm, ceea ce garanteaza imagini de un realism incredibil. Prin procesorul α9 Gen 2 8K, televizorul LG OLED 8K de 88 inch se poate lauda cu capabilitati de procesare crescute; acesta poate face eficient upscaling 8K si imbunatati reducerea artefactelor (acum in sase pasi, fata de cei patru din versiunea 4K), rezultatul fiind cea mai veridica imagine 8K in momentul tranzitiei de la continut 4K (3.840 x 2.160) sau 2K (1.920 x 1.080). Procesorul analizeaza si conditiile ambientale, pentru a obtine nivelul optim de luminozitate a ecranului.

Modelul LG 88Z9 captiveaza si mai mult utilizatorul prin performanta sa audio impresionanta. Calitatea sunetului este imbunatatita printr-un algoritm inteligent, ce poate mixa sunetul pe doua canale pentru a oferi un sunet surround 5.1 virtual convingator. Tehnologia deep learning imbunatateste semnificativ rezultatul, analizand continutul-sursa pentru a produce efecte sonore imbunatatite in filme, un bas mai profund pentru muzica si voci mai clare in cazul evenimentelor sportive.

Utilizatorii pot ajusta sunetul pentru a se potrivi conditiilor de vizionare, sau pot permite televizorului sa aleaga nivelurile optime pentru mediul de auditie. Pentru a furniza o experienta HDR de neuitat, televizorul LG OLED 8K dispune de tehnologia Dolby Atmos, oferind un sunet incredibil de realist si imbunatatind inteligent detaliile de continut compatibile cu Dolby Vision.

Televizorul suporta HDMI 2.1, ceea ce le permite utilizatorilor sa se bucure de continut 8K la viteza de 60 de cadre pe secunda. Televizorul suporta si modul automat de latenta scazuta (automatic low latency mode – ALLM), rata variabila de refresh (variable refresh rate – VRR), precum si canal avansat de retur audio (enhanced audio return channel – eARC). Pe anumite piete, televizorul LG OLED 8K va oferi versiuni incorporate ale asistentilor Google Assistant si Amazon Alexa, pentru un maximum de flexibilitate, convenabilitate si control al televizorului si dispozitivelor inteligente conectate.

“A fi primii de pe piata cu primul si cel mai mare televizor OLED 8K din lume demonstreaza hotararea noastra de a fi liderii segmentului de televizoare ultra-premium si de a oferi cea mai buna experienta de vizionare,” a declarat Brian Kwon, presedintele diviziilor Mobile Communications si Home Entertainment din cadrul LG. “LG a fost un pionier prin aducerea pe piata a tehnologiei OLED si vom continua sa introducem tehnologii de varf pentru televizoare, ce imping mereu limitele posibilului in domeniul home entertainment.”

In Romania, televizorul OLED 8K de la LG ar urma sa ajunga la finalul acestui an.

Autori

foto
LG ELECTRONICS ROMANIA SRL