loader
Instant Factoring, prima platforma romaneasca de micro-finantare a companiilor mici, atrage o finantare externa de 1,5 milioane euro

Instant Factoring, prima platforma romaneasca de micro-finantare a companiilor mici, atrage o finantare externa de 1,5 milioane euro

Instant Factoring, prima companie romaneasca de micro-factoring online pentru IMM-uri, a primit o finantare de 1,5 milioane euro de la un fond de investitii din Statele Unite ale Americii.

Fondurile atrase, alaturi de capitalurile proprii ale companiei, vor sustine extinderea activitatii pe piata din Romania, prin dezvoltarea operatiunilor de micro-finantare pentru un volum de facturi cu valori totale de pana la 20 milioane Euro, in 2019.

Finantarea externa accesata de Instant Factoring va sprijini extinderea companiei si pe alte piete din Europa Centrala si de Est.

Atragerea acestei finantari ne va permite sa sprijinim si mai mult companiile mici romanesti si sa contribuim la dezvoltarea unui mediu de afaceri sanatos si stabil, atat de necesar economiei si tarii noastre. Nu intamplator am obtinut aceste fonduri, unul dintre motivele ce stau la baza parteneriatului este tocmai impactul social si economic puternic, fiind totodata si o recunoastere a rezultatelor noastre pozitive in societatea romaneasca si in viitor in Europa emergenta. Este important sa avem alaturi de noi parteneri externi de incredere care ne vor spjini in procesul de extindere regionala pe care planificam sa-l demaram in cursul anului viitor”, a declarat Elisa Rusu, CEO si Co-fondator al Instant Factoring.

Instant Factoring faciliteaza dezvoltarea afacerilor mici furnizandu-le solutii flexibilie si inovatoare de finantare prin transformarea in lichiditati a facturilor aflate in termenul de plata. Decizia de finantare este luata intr-un interval de 2 ore, gratie tehnologiei avansate de care platforma dispune, iar in maximum 24 de ore clientul primeste banii in cont. Intregul proces este automatizat si complet online, totul desfasurandu-se cu rapiditate si transparenta si fara solicitarea de acte suplimentare.

Facturile standard finantate de Instant Factoring au valori de pana la 10.000 lei, insa finantarea se acorda si pentru sume mai mari, prin oferte personalizate. Acest serviciu poate fi accesat de catre orice companie indiferent de marime, domeniu de activitate si localizare geografica. Se elimina astfel barierele impuse companiilor mici care au nevoie acuta de lichiditate si care o puteau accesa cu mare greutate sau deloc prin metodele clasice de finantare.

Platforma de micro-finantare Instant Factoring, destinata companiilor mici si microintreprinderilor, a fost lansata in luna aprilie a acestui an si in cele 7 luni de activitate a atras 250 de clienti cu un volum al facturilor finantate de 2 milioane euro. Clientii companiei provin din sectoare de activitate variate precum transporturi, servicii de consultanta si publicitate, FMCG, constructii si IT.

Intentionam ca anul viitor, pe langa cresterea volumului de facturi procesate, sa venim si cu o diversificare a produselor de micro-finantare pentru IMM-uri.Urmarim indeaproape nevoile acestui segment de companii si suntem conectati in permanenta la evolutiile tehnologice, astfel incat sa oferim clientilor nostri produse inovatoare si eficiente afacerii lor”, a completat Elisa Rusu.