loader
Instant Factoring isi schimba CEO-ul si se extinde in Europa Centrala si de Est Cristian Ionescu este numit CEO si Presedinte al Instant Factoring

Instant Factoring isi schimba CEO-ul si se extinde in Europa Centrala si de Est Cristian Ionescu este numit CEO si Presedinte al Instant Factoring

Instant Factoring, prima companie romaneasca de micro-factoring online, face schimbari strategice in structura organizationala a companiei, in vederea intaririi echipei de conducere, care sa sustina extinderea regionala in Europa Centrala si de Est.

Incepand cu 25 ianuarie 2019, Cristian Ionescu, Presedinte al Consiliului de Administratie si Cofondator, a preluat si functia de conducere a companiei, devenind astfel CEO si Presedinte al Instant Factoring IFN S.A.

Instant Factoring si-a planificat pentru acest an deschiderea a doua noi filiale in Europa Centrala si de Est, in vederea consolidarii prezentei sale regionale si extinderii operatiunilor de micro-finantare online a micilor intreprinderi. In acest sens, compania face o mutare strategica, desemnand un CEO pentru viitorul Grup de companii Instant Factoring, in persoana lui Cristian Ionescu, Cofondator si Presedinte al Consiliului de Admnistratie.

In fiecare dintre tarile in care vor fi deschise filiale, inclusiv Romania, in rolul de conducere va fi desemnat un Country Manager responsabil pentru desfasurarea operatiunilor locale si executia planului de afaceri aliniat obiectivelor stabilite de catre actionari si investitori.

Cristian Ionescu are o experienta de peste 15 ani in sectorul serviciilor financiare si consultanta in afaceri, concentrata pe servicii de management al riscului, incluzand factoring, asigurari de credit comercial, finantarea corporatiilor, evaluarea riscului companiilor si colectarea creantelor comerciale. A condus activitatea Coface timp de 10 ani din pozitia de CEO pentru Romania, si ulterior pentru Europa Centrala si de Est. In ultimii  6 ani, a condus in calitate de Country Manager sucursala locala a Expense Reduction Analysts, liderul mondial in servicii de cosultanta pentru optimizarea cheltuielilor operationale.

Aceasta schimbare este un pas inainte in planul nostru de extindere regionala care va demara in lunile urmatoare prin deschiderea unei noi filiale in Croatia si va continua in semestrul II al anului cu cea de-a doua tara. In acelasi timp, ne propunem cresterea volumelor de finantare in Romania la peste 10 milioane euro in 2019, o crestere de 300% fata de 2018, astfel ca avem nevoie de o echipa solida si capabila pentru a indeplini aceste obiective ambitioase. Dorim sa ne intarim prezenta strategica din Romania si in Europa Centrala si de Est si sa profitam de avantajul competitiv tehnologic pe care compania il are si il consolideaza in momentul de fata. Vom aduce alaturi de noi specialisti cu experienta internationala in operatiuni financiare, precum si activitati de evaluare a riscului pentru a sprijini strategia noastra regionala, precum si profesionisti in creditarea companiilor mici si micro din tarile in care ne vom extinde”, a declarat Cristian Ionescu, CEO si Presedinte Instant Factoring.

„Procesul de schimbare a structurii organizationale din Romania este deja in linie dreapta si ne pregatim sa anuntam in curand numele Country Manager-ului pentru Romania. Am cautat o persoana cu experienta vasta in factoring, dobandita in institutii financiare de top, in finantarea IMM-urilor si, cel mai important, cu un puternic spirit antreprenorial”, a mai declarat Cristian Ionescu.

Instant Factoring faciliteaza dezvoltarea afacerilor mici furnizandu-le solutii flexibile si inovatoare de finantare, prin transformarea in lichiditati a facturilor aflate in termenul de plata. Decizia de finantare este luata intr-un interval mediu de 2 ore, gratie tehnologiei avansate de care platforma dispune, iar in maxim 24 de ore clientul primeste banii in cont. Intregul proces de evaluare a riscului si managementul operatiunilor este automatizat si complet online, totul desfasurandu-se cu rapiditate si transparenta si fara solicitarea de acte suplimentare pentru sume de pana la 50.000 lei. Per ansamblu, Instant Factoring finateaza online facturi cu valori individuale de pana la 100.000 euro.  

Pana in prezent compania a acordat finantari de 3 milioane euro micro-intreprinderilor din Romania, cu un volum aproximativ de 1.700 finantari acordate in cele 10 luni de la infiintare. Valoarea medie de finantare a unei facturi a fost de aproximativ 2.100 euro, dublu fata de valoarea estimata la momentul lansarii pe piata, iar rata finantarilor neperformante raportate la valoarea expunerii curente este de sub 1,5% la sfarsitul lui 2018.